Şimdi Ara

Haydi Bakalım 4GHZde AMD/INTEL en iyi SUPERPI 1M i kim alacak ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet küçük bir yarışma yapalım bakalım kaça kadar düşecek..

Kural çok basit işlemciniz 4010Mhz yi .000001 mhz bile geçmeyecek şekilde superpi 1m testi alacaksınız; sonuçta en iyi skoru alan kazansın. AMD ve INTEL ayrı ayrı olsun.

Haydi bakalım, katılan herkese iyi eğlenceler!

Bu da netten bulduğum geçmesi kolay örnek skorlar intel için : 10.266sn, amd için : 17.597sn

Not: çakallık yapıp 4ghz nin üstü hızlarda skor alıp sonra hızı düşürüp aa bak 4ghz de aldım diyen de kendini kandırsın olur mu

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hiçkimse sallamamış konuyu haha
  • hocam sen şu afterburnerde voltaj vermeyi anlat daha hora gecer
  • konuya bakıyoruz da o skoru nasıl yakalarız, kaç AMD işlemcisi o hızlara çıkabiliyor, o/c yi yüksek tutmuşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

hocam sen şu afterburnerde voltaj vermeyi anlat daha hora gecer

o nerden çıktı şimdi anlatılacak birşey yok direk denediğinizde çalışıyorsa ne ala; çalışmıyorsa msi bios u atmanız gerekiyor. Bunun için de bootable usb ye atiflash ile msi rom unuzu atın ve flashlayın; 4770@1ghz incelemesine de göz atabilirsiniz hepsi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

konuya bakıyoruz da o skoru nasıl yakalarız, kaç AMD işlemcisi o hızlara çıkabiliyor, o/c yi yüksek tutmuşsun.

4Ghz de 1m almak o kadar zormu ? hımm.. 3.8 mi yapalım acaba .. tamam dileyen 3.8ghz amd versin o zaman ?
  • bende sapphire hd 4870 512 modeli var fakat sapphirenin kendi desiğnı olan mavi pcb li bende çok denedeim afterburner ile voltaj vermeyi ama beceremedim bi türlü
    doğru ayarlaru bilen varsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

hocam sen şu afterburnerde voltaj vermeyi anlat daha hora gecer

o nerden çıktı şimdi anlatılacak birşey yok direk denediğinizde çalışıyorsa ne ala; çalışmıyorsa msi bios u atmanız gerekiyor. Bunun için de bootable usb ye atiflash ile msi rom unuzu atın ve flashlayın; 4770@1ghz incelemesine de göz atabilirsiniz hepsi bu

hocam bu işi başaran sayılı insanlardansınızda sizi gorunce afterburner aklıma geliyor biraz konuyu dagıtmıs gibi oldum kusura bakmayın
    son bir soru daha araştırdıgım msi biosları 512 mb olanlar benim kartım ise 1 gb sorun olur mu acaba ?

• @furkan_10 ,aynı pcb ve özelliklere sahip olmalı başarılı bios flashlama için ;)
  • quote:

@furkan_10 ,aynı pcb ve özelliklere sahip olmalı başarılı bios flashlama için ;)

hadi ya..

başka cozum yolu yok mudur hocam ya kaç aydan beri bu konuyu araştırıyorum..
  • 3.9 da almışım bir zamanlar. :)

• quote:

quote:

@furkan_10 ,aynı pcb ve özelliklere sahip olmalı başarılı bios flashlama için ;)

hadi ya..

başka cozum yolu yok mudur hocam ya kaç aydan beri bu konuyu araştırıyorum..

volterra VT11XX controller ı kullanıyorsa kartın voltage factory i deneyebilirsin, onun nasıl kullanıldığını gösterir video inceleme mevcut anasayfada ekran kartına voltaj olayını bu konuda devam etmezsek daha iyi olur sanki

• konu amacına ulaşamamkla beraber , alakasız sorular konu üzerinden sorulur olmuş özelden sorulabilecekken..
    recep arkadaşımız güzel bir konu açmış aslında verdiği mhz limiti benzeri sanırım daha önce uluslarası platformda yapılmıştı.. 4 ghz sınırına bir çok kullanıcı sistemini zorlamadan ulabileceğinden katılımın yüksek olması gerekirdi ama recep genede 1m almak basit olmadığını sende iyi biliyorsun sonuçta 100 tane 1m kasarsın birini koyarsın..
    ilkin işin içine donanımlar girecek işlemci harici diğer donanımlar zorlanacak optimal limitler belirlenecek , sonra iş gelecek yazılım kısmına , orda işler karışıyor.. dahili yazılım ve harici yazılımlarla bir uğraş başlayacak ilkin windows optimazyonları vs biraz uğraştırıcak hatta format bile atmak zorunda kalınabilecek :)
    sonrasında harici yazılım denen tweak yazılımları optimazyonu derkeen 1m skoru almak baya vakit olacak ama bunlarla uğraşmak gende zevk veriyor.. bu kadar konuştuktan sonra skor koymak lazımdı ama netbooka geçince 4 ghz in yarısı bile imkansıza geliyor..
    kolay gelsin umarım konu içi boş kalmaz ve güzel paylaşımlar olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: captain54

konu amacına ulaşamamkla beraber , alakasız sorular konu üzerinden sorulur olmuş özelden sorulabilecekken..
    recep arkadaşımız güzel bir konu açmış aslında verdiği mhz limiti benzeri sanırım daha önce uluslarası platformda yapılmıştı.. 4 ghz sınırına bir çok kullanıcı sistemini zorlamadan ulabileceğinden katılımın yüksek olması gerekirdi ama recep genede 1m almak basit olmadığını sende iyi biliyorsun sonuçta 100 tane 1m kasarsın birini koyarsın..
    ilkin işin içine donanımlar girecek işlemci harici diğer donanımlar zorlanacak optimal limitler belirlenecek , sonra iş gelecek yazılım kısmına , orda işler karışıyor.. dahili yazılım ve harici yazılımlarla bir uğraş başlayacak ilkin windows optimazyonları vs biraz uğraştırıcak hatta format bile atmak zorunda kalınabilecek :)
    sonrasında harici yazılım denen tweak yazılımları optimazyonu derkeen 1m skoru almak baya vakit olacak ama bunlarla uğraşmak gende zevk veriyor.. bu kadar konuştuktan sonra skor koymak lazımdı ama netbooka geçince 4 ghz in yarısı bile imkansıza geliyor..
    kolay gelsin umarım konu içi boş kalmaz ve güzel paylaşımlar olur...

ya ne yapıyorsun korkutuyorsun gelecek insanları da siz bakmayın captain54 e superpi yi açıp 1m e basıyorsunuz bikaç sn de bitiyor

• Takoz ramler ile ancank bu kadar oluyor zamanlama düşük olsa belki 17s altınıa görebilirdi...

• Forumda kimsede yok nerdeyse bu işlemciden ben de o yüzden fikir olması açısından koyuyorum.Zaten bu işlemci ile 4 ghz imkansız.Haa ila 4 ghz derseniz bana işlemciyi söktürüp E8400 ü taktırmayın şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 2 Mart 2010; 0:49:20 >

• Öncelikle böyle bir başlık açman gerçekten güzel olmuş...

Intel de o kadar farklı platformalar var ki. 4000 Mhz deki bir i7 ile 775 pinlik bir işlemci kıyaslanamayacak kadar farklı sonuçlar verir. Kategorileri biraz daha genişletirsen daha faydalı olacağı inancındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 2 Mart 2010; 1:13:43 >

•  Haydi Bakalım 4GHZde AMD/INTEL en iyi SUPERPI 1M i kim alacak ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.