Şimdi Ara

Hayvanlardan bahsederken 'Kız' denir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Kızım gel buraya", "oğlum gel buraya" tabirlerinden bahsetmiyorum. Ciddi ciddi: "Benim kız bir köpeğim var" cümlesi doğru bir kullanım mıdır? Onu soruyorum.

Çocuğun teki sınavdaki soruya değişik bir cevap vermiş. Ne tam doğru, ne tam yanlış diyemiyorum. Soru şu: "Kız" kelimesini iki farklı anlamda iki cümlede kullanın. Cevap olarak birinci cümleye sinirlenme hali olan kızmak kelimesini kullanmış tamam o doğru ama ikinci yazdığı cümlede "benim kız bir köpeğim var" yazmış. Şimdi bu soruya eksi mi atılır artı mı? Tam puan mı vermeliyiz şimdi bu cevaba yoksa eksi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatatatatatata -- 19 Ekim 2017; 21:22:53 >

• Dişi diyebilirsin. Diğer türlü senin köpeğin olmuş bir kız anlamı çıkabilir
  • dommann D kullanıcısına yanıt
    Yok hocam mesela atıyorum benim evde beslediğim bir köpek var ve ben bu köpekten, arkadaşlar arasında bahsederken, benim kız bir köpeğim var diye bahsedebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatatatatatata -- 19 Ekim 2017; 21:16:6 >
  • Çocuğun teki sınavdaki soruya değişik bir cevap vermiş. Ne tam doğru, ne tam yanlış diyemiyorum. Soru şu: "Kız" kelimesini iki farklı anlamda iki cümlede kullanın. Cevap olarak birinci cümleye sinirlenme hali olan kızmak kelimesini kullanmış tamam o doğru ama ikinci yazdığı cümlede "benim kız bir köpeğim var" yazmış. Şimdi bu soruya eksi mi atılır artı mı? Tam puan mı vermeliyiz şimdi bu cevaba yoksa eksi mi?
  • tatatatatatata kullanıcısına yanıt
    Dostum hayvanlardan bahsedilirken dişi diye bahsedilir. Tabii günlük dilde gel oğlum gel kızım falan diyoruz. Ama cümle içinde gayet saçma duruyor.
  • Hayvanın cinsiyetinden vs. bahsediliyorsa dişi kelimesi kullanılmalı. Ancak hayvana sesleniliyorsa kız kelimesi kullanılabilir. Bu sadece Türkçe'de böyle değil başka dillerde de böyle. Örneğin İngilizce'de bir hayvanı çağırmada girl kelimesi kullanılabilirken cinsiyetinden bahsedeceksek female kelimesi kullanılmalı.
  • Bayan de sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla bu kadar insan şüpheye düşmüşse çocuğa puan vermezsen olmaz diye düşünüyorum. TDK'ye bakacaktım orası da açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 19 Ekim 2017; 22:18:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.