Şimdi Ara

Haziranda mezun olup ağustosda gitmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben ve benim gibi yüzlerce haziranda mezun olacak arkadaş için bilgilendirme konusu olsun. Birçoğumuz okulların yavaş çalışmasından dolayı son gün olan 25 haziran'a kadar başvurularımızı yetiştirmeye çalışacağız ve malesef bir çoğumuz da kaçıracağız. Bu işleri bilen birisi bize yardımcı olursa ben ve benim gibi mezun durumda olan kişilere çok faydalı olur.

Cevaplar ve tavsiyeler şu başlıklar altında olursa sevinirim:

Örnek durum 1: 22 haziranda çıkış belgemi aldım, Ankara'dayım( X şehrindeyim) nüfus kaydım da Ankara'da(X şehrinde) ne yapmalıyım?
    Örnek durum 2: 22 haziranda çıkış belgemi aldım, Ankara'dayım (X şehrindeyim) nufüs kaydım Çorum'da (Y şehrinde ) ne yapmalıyım?

Soru: Ağustos ayında askere alımlar neye göre yapılıyor kura mı, yoksa başvuru sırası mı yoksa başka bir yöntem mi? yani 24 haziranda başvuranla 1 haziranda başvuran arasında nasıl seçim yapılıyor?
    Soru: Haziranda mezun olacağım mezuniyet belgem temmuz'da veriliyor ağustosda gitme şansım var mı? Ağustos'a uzun dönem gibi başvur temmuz'da belgeni verirsen, ağustos'da kısa dönem gibi gidersin diyorlar, bunun aslı nedir?

Başvuru yaparken dikkat edilecekler, ne yapmamız gerektiği , gitme ihtimali gibi başlıklar altında bilgilendirme olursa seviniriz.

Teşekkürler.

• çıkış belgeni alır almaz git faksla flan hallediyolar ama yetişemeyebilirsin...
  • Başka celp dönemi olsaydı yetişebilirdin ama bu celpte fazla yığılma olduğu için aralık ayına sallayabilirler...Ama denemekten de bi zarar gelmez
  • mezuniyetin yetişir yetişmesinede yani en kötü ihtimalle erken sevk dilekçesi gönderirsin ancak kısa dönem kalkacak söylentisi yüzünden aşırı yığılma oldu ağustos döneminde oyüzden seni otomatikmen aralık celbine sallayabilirler
  • ya o yıgılma olayları falan geçiceksin o işleri
    bu ülkede asker olmak isteyip de gidemeyen adam görmedim ben daha,
    dahası Türk Milletinin ordusu bilmem kaç bin yıllıktır, bu süre içinde bile görülmemiştir asker olmak isteyipte yıgılmadan dolayı olamayan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mahir_Er

ya o yıgılma olayları falan geçiceksin o işleri
    bu ülkede asker olmak isteyip de gidemeyen adam görmedim ben daha,
    dahası Türk Milletinin ordusu bilmem kaç bin yıllıktır, bu süre içinde bile görülmemiştir asker olmak isteyipte yıgılmadan dolayı olamayan

arkadaşım asker almada Milli savunma bakanlığı asal daire başkanlığı genel kurmayla beraber ahreket eder ve genel kurmaya sorar ne kadar askere ihtiyacın var der.Belirlenen rakam ışığında seni değişik bölgelerde yerleştirir.Unutulmamalı ki taburların belli derecede asker alma kapasitesi var.5000 asker kaldırabilecek bir tabura sen kalkıpta 8000 asker gönderirsen diğer 3000 asker yok yatağımız yoktu, yok kıyafet bulamadık, yok yemek yetişmiyordu, yok duş alamadık yıkanamdık, yok bilmem ne diye bahane çıkartır.Ben asalda askerlik yaptım önğümden geçen rakamları gördüğümde dudaklarım uçukluyordu...Türkiyede şuanda askerliğini yapmamış olan adam sayısı askerlik yapan adam sayısının iki katı.Bunların arasında muvazalı olanları yada kusurlu olanları saymıyorum yapması gerekipte yapmamış olanların sayısından bahsediyorum.

Ordu MÖ kuruldu doğru ama bu gerçekleri değiştirmez artık bilimsel bir çağda yaşıyorsun.Süvari atlı birliğin yok düzenlü ordu var farkında isen.Standartlar var.Her başvuran eğer kanuna uygun şekilde ve tüzüğe uygun tarihte başvurduğu takdirde bir yere yerleşir ancak sistem otomatik olarak bazılarını kaydırır.

• Ankara Askerlik Şubesine erken sevk dilekçesi verirken sordum:

-Ya bazıları yığılmadan dolayı bir sonraki celbe kaydırılıyomuş doğru mudur?
    -Yok öyle bir şey, onu bende duydum birileri uydurmuş, gülüyoruz bizde soranlara, Asal dan bize dilekçe vereni alın dendi, Ağustosta askersin.

Ki Ağustosta silah altına alınmak istiyorum diye dilekçe vereni Kasımda asker yapamazsın, ona ayrı dilekçe vermesi lazım, yani kaydırma işlemi falan yok.

Yani kısacası 25 inde bile dilekçe verseniz % 100 asker olursunuz bu ülkede, olamayan olursa gelsin bu sözlerimi aynen geri alıcam.

Ki yığılma olursa eskiden olduğu gibi askerlik süresini 3 ay a indirirler yine alırlar askere
    benim babam öyle yapmış mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mahir_Er

Ankara Askerlik Şubesine erken sevk dilekçesi verirken sordum:

-Ya bazıları yığılmadan dolayı bir sonraki celbe kaydırılıyomuş doğru mudur?
    -Yok öyle bir şey, onu bende duydum birileri uydurmuş, gülüyoruz bizde soranlara, Asal dan bize dilekçe vereni alın dendi, Ağustosta askersin.

Ki Ağustosta silah altına alınmak istiyorum diye dilekçe vereni Kasımda asker yapamazsın, ona ayrı dilekçe vermesi lazım, yani kaydırma işlemi falan yok.

Yani kısacası 25 inde bile dilekçe verseniz % 100 asker olursunuz bu ülkede, olamayan olursa gelsin bu sözlerimi aynen geri alıcam.

Ki yığılma olursa eskiden olduğu gibi askerlik süresini 3 ay a indirirler yine alırlar askere
    benim babam öyle yapmış mesela.

arkadaşım ben askere giderkende komando taburuna artık asker alınmayacak dendi benim 12 arkadaşım 4 jandarma komando astek foça, 8 ide eğridir dağ komando okuluna gitti.5 arkadaşımda erken sevk dilekçesi vermesine rağmen 321 gidemedi 323 gitti.ben 321 yaptım ve asalda idim millete sülüs verilen yerde idim yani....birilerinin yalanını ortaya çıkartmak yada bir şey ispatlamak değil derdim.Askerlik öncesinde herkes farklı şeyler söyler.Ama askerlik ve askeriyenin sistemini askere gidince anlarsın.Ordaki memurlara gelince o memurlar sadece kayda alır asıl işi merkez yani asal yapar.Askerlik şubelerinde kayıtlar alınır alınan kayıtlar kısım kısım sınıflara ayrılmış şekilde Ankara Asala gönderilir.Ne akdar asker alması gerektiğini ve ne kadar asker talep etmesi gerektiğini Asal belirler askerlik şubesi belirlemez

• Bu arada öğrendim ki geçen sene son güne 3 gün kala erken sevk dilekçesi veren bi arkadaş askere alınmış onunla aynı gün aynı dilekçeyi veren başka birisi alınmamış. Bir de aklıma geldi uzun dönem için başvursak sonra mezuniyet belgesini versek kısaya hemen döner mi?
  • aöf den mezun olanlar ağustos için imkansız. örgünleri bilemeyeceğim.
  • merhaba arkadaşlar ben geçici mezuniyet belgemi 23 haziran salı alacağım ve 24 haziranda kısa dönem için başvurumu yapacağım bu durumda sorularım:

1) Ağustos dönemine yetişir miyim ya da yetişemezsem aralığa mı atarlar

2) Ağustos dönemine yetişirsem son gün başvurduğum için kısa dönem denk gelir mi ( İlk başvuranlarla farkım olur mu)

3) Kütüğüm sivasta ve şu an istanbulda oturuyorum muayeneyi istanbulda olup gereken belgeleri SİVAS' a mı yoksa ankaraya' mı göndereceğim

Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: alphi

merhaba arkadaşlar ben geçici mezuniyet belgemi 23 haziran salı alacağım ve 24 haziranda kısa dönem için başvurumu yapacağım bu durumda sorularım:

1) Ağustos dönemine yetişir miyim ya da yetişemezsem aralığa mı atarlar

2) Ağustos dönemine yetişirsem son gün başvurduğum için kısa dönem denk gelir mi ( İlk başvuranlarla farkım olur mu)

3) Kütüğüm sivasta ve şu an istanbulda oturuyorum muayeneyi istanbulda olup gereken belgeleri SİVAS' a mı yoksa ankaraya' mı göndereceğim

Şimdiden teşekkürler

Normal üniversitemi açıköğretim mi ?
  • normal 4 yıllık bolu abant
  • arkadaslar bu soru benimde bir senedir kafamı kurcalıyordu 18 haziranda örgün 4 yıllık mezuniyet belgemi aldım hemen askerlik işlermlerimi yaptırdım normalde nisan 2010 cıktı ama ben ağustos 2009 için erken sevk dilekçemi yolladım sordum işleme alınmıs şimdi bi hafta sonra belli olucak ağusto gidip gitmeyeceğim size burdan bu sorunun cevabını bizzat ben vereceğim yani merak etmeyin açık öğretim mezunları duyduğuma göre cıkıslarını 25 hazirandan sonra alıyorlarmıs onların ağustosa yetişmeleri cok zor diye biliyorum ama sunu unutmayın imkansız diye birsey yoktur
    ZORU HALLEDERİZ İMKANSIZ BİRAZ ZAMAN ALIR!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.