Şimdi Ara

Hazırlık OKUMAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
6
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Devlet üniversitesinde 3.sınıfa geçmiş ve 1 yılını hazırlık denen gereksiz sınıfa kaybetmiş bir mühendislik öğrencisi olarak size bir tavsiyede bulunmak istiyorum

Devlet üniversitesi kazanmışsanız bence hazırlık okumayı tekrar düşünün.
    Malesef devlet üniversitelerinde hazırlık hiç iyi değil.Tamamen zaman kaybı.

Eğer İngilizce hiç bilmiyorsanız muafiyeti zaten geçemezsiniz ,okuyun hazırlığı 2 kelime öğrenirsiniz
    Fakat benim gibi lisede İngilizce öğrenmiş ama son sınıfta sınava hazırlanırken unutmuşsanız acilen İngilizce çalışıp muafiyet sınavını geçin.

Çünkü hazırlık size hiç bir şey katmayacak.Sadece bildiklerinizi hatırlayacaksınız.Sizin 1 günde hatırlayıp öğreneceğiniz konuyu ,mesela geniş zaman, hazırlıkta size 1 ayda öğretecekler.

Şimdi şöyle diyebilirsiniz,
    ben 1 sene dinlenmek istiyorum hazırlığa o yüzden gidicem...
    İşte bunu da yapmayın çünkü üniversitenin ilk senesi zaten hafif ve kolay geçer.Dinlenmeyi 1.sınıfta da yapabilirsiniz.

Birde bunun bir farklı yönü daha var.
    Hazırlık senesi ingilizce az buçuk bilenler için o kadar boş geçiyorki insan toplama çarpma yaparken bile yavaşlıyor.
    Hazır kafanız derslere alışıkken MAT1-2 Fizik 1-2 gibi dersleri çok kolay bir şekilde geçersiniz.Fakat hazırlık okursanız o 1 senede türev integral hepsi kafanızdan uçar.Tekrar öğrenirsiniz elbet ama eskisi gibi hızlı ve zeki olamazsınız.Size garanti veriyorum hazırlık okuyunca ilk matematik sınavına girdiğinizde kendinizi mal gibi hissediyorsunuz.Üniversite sınavına hazırlıkta pat küt çözdüğünüz sorular zor geliyor.
    Yakın arkadaşım 3.sınıfa geçti hala mat1ve mat2 yi veremedi...

Bu yazdıklarım hazırlık eğitiminin iyi olmadığı okullar için geçerli.Örneğin belki boğaziçinin hazırlığı çok iyidir çok faydalıdır ,o zaman bu konuyu okumamış gibi davranabilirsiniz.
    Fakat hazırlığının kötü veya ortalama olduğu bilinen okullarda okuyacaksanız dediklerime kulak vermenizi öneriyorum.

"Yok ben hazırlık okuyacağım" diyen arkadaşlarada önerilerim var,sizde boş gitmeyin:
    Hazırlık kitaplarının orjinalleri pahalı olur,eğer illa orjinal alıcaksınız başka yol yok diye size şart koşmadılarsa sakın ha orjinal kitap almayın.Orjinal kitap almak zorundasınız derlersede hemen inanmayın blöf yapıyor olabilirler.Okula ilk bir kaç gün kitapsız gidin ortamı yoklayın ,hocanıza sorun.Blöf değil gerçekse orjinalini alırsınız.
    Bizim hazılıkta ilk gün oryantasyon günü vardı,o gün kitabınız orjinal olsun falan demişti sunum yapan adam,çıkışada kitabın firması stand kurmuş kitap satıyordu.Sunum yapan adama inanıp ordan o kitapları alan arkadaşlar sonra çok pişman oldu malesef.
    Benim dönemimde orjinal kitaplar 900 lira tutuyordu.90 liraya fotokopilerini almıştık :D.Aman bu tufaya düşmeyin.

Konunun başında devlet üniversitesi için demiştim,özel üniversitelerde durum biraz farklı.Özel olduklarından hocalarını iyi seçiyorlar ve hazırlık eğitimi devlet okullarına göre daha iyi oluyor.
    Siz yine araştırmanızı yapın ona göre seçin.
    Herkese bol şans.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer adam gibi ingilizce geliştirecek, ingilizce çalışacak dirayete sahipseniz; OKUYUN.

Eğer hazırlığı tatil olarak görürüm, ortam yaparım derseniz; OKUMAYIN.

Özellikle sayısallar hazırlık okuyacaksa bu hazırlık yılını calculus çalışıp bir senede ingilizceyi iyi derecede okuyup yazacak seviyeye gelmek için değerlendirebilie. Ama sıkı çalışmak gerek, eğer ben buna odaklanmam takılırım bu bir seneyi mola sayarım derseniz hata edersiniz.
  • Çok haklısınız
  • Sağol ilkay kardeş birkaç kişiye 1 yıl kazandırsak kafi.
    Up

• Odtü hazırlık hakkında bilginiz var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoylelf -- 10 Ağustos 2019; 0:0:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer adam gibi ingilizce geliştirecek, ingilizce çalışacak dirayete sahipseniz; OKUYUN.

Eğer hazırlığı tatil olarak görürüm, ortam yaparım derseniz; OKUMAYIN.

Özellikle sayısallar hazırlık okuyacaksa bu hazırlık yılını calculus çalışıp bir senede ingilizceyi iyi derecede okuyup yazacak seviyeye gelmek için değerlendirebilie. Ama sıkı çalışmak gerek, eğer ben buna odaklanmam takılırım bu bir seneyi mola sayarım derseniz hata edersiniz.

• Yararlı konu up
  • Yarım dönemde de geçme varsa değerlendirilebilir özellikle hacettepe odtü itü bilkent gibi irregular başlama sistemi biraz yada tam oturmuş yerlerde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hazırlık okunmalı mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İngilizcem idare eder ama listening kötü yani ders işlense bir şey anlayamam diye düşünüyorum itunun hazırlığa da kötüymüş 1 senede dersi rahat anlaycak kadar ing seviyesine gelebilir miyim ayrıyetten kendim çalışırsam sizce ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ern.72 kullanıcısına yanıt
    Ben de itü deyim normalde hazırlığı okumak istiyordum ama bu yazı kafamı karıştırdı . Bende de sizdekiyle aynı endişe var

• hangi üniversitede okudun hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ern.72

İngilizcem idare eder ama listening kötü yani ders işlense bir şey anlayamam diye düşünüyorum itunun hazırlığa da kötüymüş 1 senede dersi rahat anlaycak kadar ing seviyesine gelebilir miyim ayrıyetten kendim çalışırsam sizce ?
    Hocam ingilizce dersleri kafana takma, anlamam diye düşünme, İngilizce konuşacak olan adam zaten Türk. Öyle muhteşem ingiliz aksanıyla konuşmayacak. İlk ders afallarsın belki ama sonradan alışıyor insan. Aç youtubedan yabancı videoları izle, podcast dinle çok hızlı bir şekilde gelişirsin.
    1seneni ingilizce dinleme geliştiricem diye harcama bence.

@Biezard jer
    Hocam ben hazırlığın kötü olduğunu fark edince musfiyetr girip geçmiştim hazırlığı 1.dönem sonunda ama tavsiye etmiyorum irregular olmayı.

@2019 mağduru
    Ege

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 10 Ağustos 2019; 1:36:19 >

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    İngilizce udemyden öğrenilir mi sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: SteveJobsFanBoi

İngilizce udemyden öğrenilir mi sizce
    Ayıpsın tabi ki öğrenilir. Ben udemy sayesinde İngilizce , Rusça, Fransızca, Almanca ve Arapça öğrendim. Şimdi anadil seviyesinde konuşuyorum

Edit: Yazık garibim banlanmış üzüldüm sana
  • İTÜ nün hazırlığı aşırı derecede basit sınavına giren bir arkadaşım vardı benim İngilizcem çok iyi olmamasına rağmen ben bile geçebilirdim sınava bakmıştım. 3-4 arkadaşım vardı geçen sene İTÜ yü kazanan hepsi de hazırlığı geçebilmesine rağmen hazırlık okudular ve tüm sene yattılar ortalıkta İTÜ kazandık diye gezdiler. Yatmayıp başka işlerle uğraşsalar saygı duyarım ama bu kadar rahatlık bence gereksiz. Yatıp dinlenmek isteyen arkadaşları da anlıyorum ama yks daha fragmandı asıl mesele burdan sonra başlıyor yatıp boş durmak sadece üni okumak için üniye gitmek değil de ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wamba -- 10 Ağustos 2019; 15:30:30 >
  • UP
    SİZE 1 KOCA SENE KAZANDIRACAK KONU BU.
    Keşke hazırlık okumasaydım şuam 1 sene fazladan tecrübem olacaktı. Şuan aldığım maaş bile daha yüksek olacaktı.
    Mezuna kalıp üniyi kazananlar AMAN HA SAKIN hazırlık okumasın totalde 2 sene kaybetmiş olacaksınız benim gibi. AHHH ahhh.
    Beyne sahip biri karşıma çıkaydıda hazırlık sınavına çalış geç diyeydi keşke...

• ben giricem elimden geleni uapıcam eğer geçersem geçerim geçemezsem bir eksik vardır zaten.

kararsız arkadaşları da aynı yönteme davet ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    çalış öyle gir hocam ben 1 hafta çalışsam çok rahat geçerdim. hiç çalışmadan girdim geçemedim 1 senem heba oldu.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hazırlıkta adam gibi çalışıp kendinize bir şey katmadiysaniz , her şeyi okuldan beklediyseniz o sizin sorununuz. %100 ingilizce okuyacak adam ne yapacak hazırlık okumasa? Bölüm ful ingilizce. Ama kendisi bilmiyor. Şuan kesinlikle hazırlık okuyun diyen insanlarda var. Bu tamamen kişiseldir diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    +1 Aynısını yapacağım hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.