Şimdi Ara

HB.Com Çakma Ürün Satıyor (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
12.186
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğan şirket grubu saçmalıklarından birisi. 6 ay boyunca potansiyel bir bomba ile dolaşmışım. Yemin ederim patlamadığına sükür ediyorum. Odanın en köşesinde duruyor. Hafta içi gelsin nasıl cevap verecekler merak ediyorum. Kendilerine değil de asıl satıcı ile muhattap olmamı söylerler ise işi tüketici hakem heyetine taşıyacağım. İsteğim de orjinal bir xiaomi powerbank olacak. Çünkü piyasa neredeyse iki katına çıktı. Para iadesi alsam ne olacak yani.
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Size satılan ürün ayıplı mal kategorisinde, ister değişim, ister iade alırsınız. Malın temini de mümkün piyasadan.
    Ekran görüntüsü olarak koyduğunuz görüşmede size satıcıya iletmeniz için kargo gönderim kodu verilmiş, o şekilde bir açıklamayla satıcı firmaya gönderme sonucu ne oldu? Ya orası yok ya da ben kaçırdım, Hepsiburada aracı olarak görevini yapmış gibi duruyor konu içeriğine bakılırsa.
    Siz ürünü göndermeden sonuç almayı istiyorsanız süreç durduk yere uzayacaktır, orijinal ürün temin edilecek olsa dahi sizin elinizdeki ürünü satıcı firmaya iletmeniz gerekiyor çünkü.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    Şöyle o mesaj çok eskiden yani ürünü aldığım ilk hafta şarjı yavaş etme/etmeme problemi ile karşılaştım. Gördüğünüz mesajı yazdım. Tabi ki hiç bir neden olmasa dahi 14 günlük süre zarfında olduğumuz için ürünü yollamam için kargo kodu verdiler. Bende o gün ürünü tekrar denediğimde çok hızlı bir şekilde şarjını doldurdu. Bende dedim sanırım ilk şarjı olduğu için sıkıntı çıkarmış göndermeme gerek yok. Normalde ertesi gün kargoya verip istanbula dönecek iken bu olay yaşanınca kargoya vermeden istanbula dönerken powerbanki antalya'da unuttum. Aradan 2 ay geçtikten sonra antalyaya dönüş yapınca sorunun devam ettiğini gördüm.

HB'ye tekrar mesaj attım benimle alakadar olmadılar ve aracı firma ile görüşmem gerektiğini söylediler. Bir an önce sonuca gitmek istediğim için bunlarla uğraşmayıp adamları telefon ile aradım. Durumu anlattım. Adamlar hiç soru sormadan ürünü yollamamı fakat gönderirken kargo ücretini benim ödememi istediler. Diğer türlü kabul etmiyorlarmış. Tamam dedik kargo firmasında adamların kargo anlaşması olmadığı ortaya çıktı. 16 tl'ye kargo ile yolladım. 1 hafta sonra zorla yeni ürünü yolladılar. Yeni ürünü denedim aynı sıkıntı devam ediyordu.

Bende artık hem sıkıldım hem de sorunun telefonda olduğunu düşünüp uğraşmadım. Fakat geçen günlerde farklı bir telefonda denediğimde sıkıntının aynı şekilde olduğunu görünce fotolarda gördüğünüz testleri yaptım ve hepsinden sınıfta kalarak sahte olduğu ortaya çıktı.

Benim bunu anlamam salaklığım yüzünden 6 ay sürdü. Fakat bu benim ahmaklığım olsa da ürünün sahte çıkmasını haklı çıkarmıyor. Ve hala %100 haklı olduğumu düşünüyorum. Aklımda ki soru şu eğer ki hb bana ürünü aldığınız firma ile iletişime geçiniz der ise benim nasıl bir yol çizmem gerekir ? Bahsi geçen firmaya ürünü yollasam değişim yapacaklar yine çakma yollayacaklar. Para iadesi alsam gelen para ile yeni bir powerbank alamayacağım.

Bu durumda en mantıklı yol para iadesi almanız, satıcı firma dediğiniz gibi gene sahtesini yollayacaktır ellerindeki ürün oysa eğer. Aradaki fiyat farkı da sizin aleyhinize olması kötü ama yapacak bir şey yok, Dolar 2 Lira'ya gerilemiş olsa satıcı zarar edecekti.
    Sipariş sayfası üzerinden "Kolay İade" seçeneğini seçip durumu seçin, açıklamayı yazın, ayıplı ürün olduğunu ve iade isteyeceğinizi belirtin, 1 iş günü içerisinde size kargo kodu gelecektir başvuru kabulünden sonra. Daha sonra o kodla ürünü ücretsiz yollayabilirsiniz.
    Eğer böyle olmazsa satıcıya alıcı ödemeli yollayın, faturayı saklayın. Eğer kargoyu almazlarsa vs. Tüketici Hakem Heyeti başvurunuzda onu da koyarsınız ve ürün iadesinin yanında o kargo ücretini de iade alırsınız. Vakit alacak işlemler maalesef ama düzen bu şekilde ilerliyor.
    Ayrıca Hepsiburada'yı bulunduğunuz ilin/ilçenin Ticaret Müdürlüğü Denetim bölümüne "sahte ürünün satışına aracılık etmekten" şikayet edebilirsiniz. Oraya da bu konudaki gibi görselleri, faturayı ve sipariş ekranını eklerseniz yeterli olacaktır. Ben daha önce Hepsiburada'nın ceza almasını sağlamıştım başka bir "satıştan kaçınma" durumunda, siz de yapın bunu, en azından bir miktar da olsa zarar görsünler.

Bu tür olaylarda esip gürlemek yerine işi sakince kuralına uygun olarak ilerletmek gerekiyor, bu açtığınız konunun vs. bir etkisi yok ama yasal yolları izlerseniz geç de olsa hakkınızı alır ve karşı tarafın da ceza çekmesini sağlayabilirsiniz. Bu forumda başkaları sayesinde ve kendi araştırmalarımla "bilinçli bir tüketici" olduğumu düşünüyorum, bu yüzden yaptığınız çalışmaları da paylaşmanız iyi olmuş, başkalarının işine yaracaktır.

Teşekkür ederim ilginiz için. Fakat şöyle bir durum var. Ürünü ilk değişime yolladığım zaman faturayı doğal olarak yanında gönderdim. Fakat yeni ürün geri geldiğinde fatura gönderilmemişti.Ve bende buna hiç dikkat etmemiştim. Bu sahte olması olayını fark ettiğim zaman kutuyu çıkardım ve o zaman anımsadım. Fatura yollanmamış kargo poşeti içerisinden sadece ürün kutusu çıkmıştı.

Zaten en büyük sıkıntım bu şuanda.
    Fatura'nın yedeği olur, Hepsiburada'ya ve satıcıya ulaşın onu talep edin.
    Yerinizde olsam doğrudan THH'ye ayıplı ürünün iadesi için başvururum bu arada.
    Öyle yapacağım, gerçekten teşekkür ederim ilginiz için.
  • Şimdi yillardir Hepsiburada satıcısından alisverisler yapıyorum hicbir sıkıntı ile karşılaşmadım iade konusunda en iyi alış veriş sitesi bazı musteriler orijinal ürün sipariş ederek yerine çalmasını koyup iade etmiş olabilir oda size gönderilmiş olabilir siz gene de kolay iade üzerinden geri gönderin hemen iadeye alınır elektrikli soba almıştım kargocular tarafından ezilmisti tutanak tutmadan geri gönderdim hemen iadeye alındı bence biraz daha düşünün o kadar millet en iyi alış veriş sitesi olduğu için güvenleri tamdır güvenlerini sarsmayin on yargılı olmayın
  • HB bitmiş
    bundan sonra sadece kampanyalarda HB zarar etsin diye alışveriş yapıcam.
    geçen kargo ücretsizde ve ucuzdu dambıllarda.1kg den 3-5 tane ayrı ayrı sipariş ettim
  • parlak47 kullanıcısına yanıt
    Keşke güvenleri sarsılsa da 2 kez düşünüp ürün alsalar bu firmadan. Söylediğiniz şeyler her firma için geçerli. 2 hafta içerisinde bütün firmalara ürün iadesi yapabilirsiniz.
    Ben 23 yaşındayım. 10 yaşında iken amcama çinden radar bulucu getirtip türkiye'de satış yapıyordum. Babam kendimi bildim bileli bir şeyler alır satar.

Şu yaşıma kadar gördüğüm en rezalet firmadır hb.com. N11'den dahi daha güvenli alış veriş yapılabilir. En azından adamlar ebay gibi, pazar alanı gibi bir profile sahip olduklarını belli ediyorlar.

Bu firma ise amazon edasıyla ülkemizde satış yapıp satış sonrası hizmetlerde tırnakları bile olamıyorlar. Bindirime indirim, hatalı fiyatlar daha bin türlüsü. Yıllardır olan bir firma benim aldığın 30 tl'lik ürünü çakma satıp iadede zorluk çıkarıyorlarsa ben bu işe gülerim.

Şu konuya gelen cevapların yarısında aynı şey geçiyor. Ya okuyun konuyu ya da mesaj atmayın. Hayır okumasanız dahi fotoda ürünün geçen yaz alındığı belli. İadeye kapalı ürün. Biz de biliyoruz o tuşa basıp iade etmeyi. En azından bir sorun ulan bu adam bu kadar ayrıntılı video çekmeyi foto atmayı biliyor da iade tuşunu bilmiyor mu acaba diyin. Zaten bu cevapların önüne geçicez ama yok.

• Ben 27 yaşındayım kardeşim dedi ki bir arkadaşım hbyi şöyle dolandirdi dedi iPhone orijinal şarj aleti alıp yerine cakmasini kutusuna bana çakma ürün gönderdiniz diye iadeye gönderdi ve iade edildi dev alışveriş sitesi senin 50tl ürün parasına mı göz koyar bence bir kez daha düşün
  • HB .com eskisi gibi satisi kendisi tapmiyor. N11 mantigina gecis yapti. O yuzden cakma urun cok var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı Hepsiburada olunca problem olmaz. Ancak diğer satıcıların takibinde hepsiburada.com sıkıntılı. Başka satıcıdan ürün almıştım gelen ürünü görünce gülme krizine girdim. Yani olurda bir müşteri bu kadar salak yerine konulabilir. Hepsiburada ile hemen iletişime geçtim durum böyle böyle gönderilen ürün orjinal değil. Efendim sitemizde satılan ürünler %100 orjinaldir ama iade verebilirsiniz dedi (Demek ki diğer satıcılarda böyle sorunlar sıkça yaşanmakta. Önden net bir şekilde konuşupta hemen ardından iade edebilirsiniz dendi.) Hemen ürünü gönderdim ve para iadesi aldım. Maalesef böyle büyük bir firma diğer satıcıları sistemine sokarak marka değerine günden güne zarar vermekte.
  • Burası Türkiye aga...gözü açacan herşeyden şüpheleneceksin...babana güvenmeyeceksin...hb kim ki?her alanda olduğu gibi bir şeyin popüler olması,taraftarının çok olması o şeyi iyi yapmaz...Bir yalana inanan ne kadar çok olursa olsun o yalanı doğru yapmaz sözünü getirdi aklıma...tebrik ederim kardeşim sonuna kadar ara hakkını...Yersen mantığıyla iş yapan herkes aç kalsın ki çoluğunun çocuğunun boğazından haram lokma geçemesin...zira haram yememiş nesiller büyüsün...
  • Bama da apple lisanslı diye 5 tl lik kablo gönderdiler, iade ettim, kabul ettiler, ama yorumumu yayıınlamadılar. Şimdi girip ürün yorumuna bakarsan, orijinal ürün, uçuyo abi geyiği. Satıcı hb değil bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı mağazalardan satma olayı geldikten sonra çakma ürünler arttı HBde.

En son scholl ayak törpüsü almıştım,bilirsiniz bu ürünün orjinali yedek başlıklı vs. 60-70tl civarındaydı o aralar.Başka bir mağazada 40tl olunca aldım(bu arada ürün orjinal şöyle böyle açıklamaları vardı)

Neyse ürün geldi cihazın sahte olduğunu anlamanız zor ama ambalaj ve kullanım kılavuzunda olan yazılara baktığınızda sahte olduğu kabak gibi anlaşılıyor.Durumu HBye bildirdiğimde,ürünlerimiz sahte değil mağaza istediği fiyata satabilir gibi bir açıklama yapmışlardı.Kendileri aynı ürünü 70tl civarına satıyordu bu arada.

HB artık n11,gittigidiyor gibi farklı mağazaların toplandığı bir site.Nerden ne çıkacağı belli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperXCrossfire -- 19 Şubat 2017; 20:54:49 >
  • satıcı hepsiburada değilse sizin ***lığınız, siteye b*k atmaya gerek yok. nerden denetleyecek orjinal mi değil mi? diğer ki adam burada satış yapmanın komisyonnu %10, o da kabul ediyor ve satıyor, emünönünde de bu mi ler satılıyor, karaköyde de satılıyor, internette her yerde var sahte mi şarj cihazı.

benim maaşın yarısını devlet alıyor, bu adamlar ülkenin içinde sahte mal satıyor diye devlete mi isyan edeyim? saçma olmuş. büyük ihtimal 3-5 liranın hesabını yapıp en ucuz satıcıdan, en yorumu olmayan satıcıdan aldınız,

donanım haber ölücülü böyle bir şey, ne demişler ucuz ürün alacak kadar zengin değilim. boşa dememişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 19 Şubat 2017; 20:56:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

satıcı hepsiburada değilse sizin ***lığınız, siteye b*k atmaya gerek yok. nerden denetleyecek orjinal mi değil mi? diğer ki adam burada satış yapmanın komisyonnu %10, o da kabul ediyor ve satıyor, emünönünde de bu mi ler satılıyor, karaköyde de satılıyor, internette her yerde var sahte mi şarj cihazı.

benim maaşın yarısını devlet alıyor, bu adamlar ülkenin içinde sahte mal satıyor diye devlete mi isyan edeyim? saçma olmuş. büyük ihtimal 3-5 liranın hesabını yapıp en ucuz satıcıdan, en yorumu olmayan satıcıdan aldınız,

donanım haber ölücülü böyle bir şey, ne demişler ucuz ürün alacak kadar zengin değilim. boşa dememişler.

son aylarda gördüğüm en *****ca yorum. kötü yorumları yayınlamıyor diyoruz, ardaki fark 2-3 tl, hepsinde yorumlar çok iyi, en pahalısını mı alalım. kimsenin b.k attığı yok, insanlar başına geleni anlatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: parlak47

Ben 27 yaşındayım kardeşim dedi ki bir arkadaşım hbyi şöyle dolandirdi dedi iPhone orijinal şarj aleti alıp yerine cakmasini kutusuna bana çakma ürün gönderdiniz diye iadeye gönderdi ve iade edildi dev alışveriş sitesi senin 50tl ürün parasına mı göz koyar bence bir kez daha düşün

Öyle bir şey olmaz.

Ürünün kodu vs de barkod ile beraber faturaya yansır. Yani çakma göndermiş olsa ve hb bunu fark eder, o kişinin burnundan getirirdi.
  • Hepsiburada dan alışveriş yapmayın yaptırmayın. herşey Kredi kartından parayı çekene kadar...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.