Şimdi Ara

HD 4870 512 MB mı yoksa 1 GB mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir tavsiyeye ihtiyacım var.
    Acer 23" lcd monitör aldım.
    Ekran kartım 4870 512 mb.
    Oyunları 1920*1080 ayarlarda oynayabilmek için ekran kartımı 1 gb a çıkarmam gerekirmi.
    sistemim imzamdaki gibidir.
    ilgilerinize şimdiden teşekkürler.

• Çoğu oyunda farketmez ama yüksek detaylı istisna oyunlarda 1 Gb daha yararlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhan27

Arkadaşlar bir tavsiyeye ihtiyacım var.
    Oyunları 1920*1080 ayarlarda oynayabilmek için ekran kartımı 1 gb a çıkarmam gerekirmi.

1 çok oyunda kullandığın kartın 512mb. bellekli modeli ile 1gb.tı arasında daha düşük çözünürlüklerde bile performans farkı vaR ve bahsettiğin çözünürlük için 1gb. bellekli 1 kart tabikide gerekli ama şu an kullandığından çelimsiz olupta üzerinde 2gb. belleği olan kartlar olduğunuda unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

quote:

Arkadaşlar bir tavsiyeye ihtiyacım var.

1 çok oyunda kullandığın kartın 512mb. bellekli modeli ile 1gb.tı arasında daha düşük çözünürlüklerde bile performans farkı vaR ve bahsettiğin çözünürlük için 1gb. bellekli 1 kart tabikide gerekli ama şu an kullandığından çelimsiz olupta üzerinde 2gb. belleği olan kartlar olduğunuda unutma.
    Eğer modlu oyun oynuyorsan yüksek bellek gerekecek unutma. Texture pack'ler vazgeçilmezinse örneğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Eğer modlu oyun oynuyorsan yüksek bellek gerekecek unutma. Texture pack'ler vazgeçilmezinse örneğin.

Alıntıları Göster
    bunu bize sormak yerine kendin düşünmelisin. oyunlarda performans sıkıntısı yaşıyosan , kartı değiştirmeye karar verebilirsin. ama 4870 512 mb tan 4870 1gb a terfi etmekte pek doğru olmaz diye düşünüyorum. en azından 4890 olmalı ki bence upgrade yapmışken gtx 460 465 , 5830 5850 düşünmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

bunu bize sormak yerine kendin düşünmelisin. oyunlarda performans sıkıntısı yaşıyosan , kartı değiştirmeye karar verebilirsin. ama 4870 512 mb tan 4870 1gb a terfi etmekte pek doğru olmaz diye düşünüyorum. en azından 4890 olmalı ki bence upgrade yapmışken gtx 460 465 , 5830 5850 düşünmelisin.

Alıntıları Göster
    çok fazla fark edeceğini sanmıyorum...
    genelde en büyük fark 32 inc monitörlerde yaşanır..
    sıkmayın canınızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

Alıntıları Göster
    En Az 4890 Gtx460 1GB Almalısın
    Ama 5850 Alsan Senin Yararına Olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amashe

çok fazla fark edeceğini sanmıyorum...
    genelde en büyük fark 32 inc monitörlerde yaşanır..
    sıkmayın canınızı

arkadaşın kullandığı 23' monitörde 1920*1080 dir , 32' LCD de en fazla 1920*1080 dir. yani inch değil , çözünürlüktür mühim olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 26 Temmuz 2010; 12:45:43 >
  • Arkadaşlar 1 gb olan 4870 kuzenime ait. para vermeyeceğim takas edeceğim.
    1920*1080 çözünürlükte full detay ayarlarda bazı oyunlarda kasılmalar yaşıyorum. değiştirmeyi onun için düşünüyorum. 1gb olması bu sorunumu çözermi onu öğrenmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhan27 -- 26 Temmuz 2010; 14:17:19 >
  • quote:

Arkadaşlar 1 gb olan 4870 kuzenime ait. para vermeyeceğim takas edeceğim.
    1920*1080 çözünürlükte full detay ayarlarda bazı oyunlarda kasılmalar yaşıyorum. değiştirmeyi onun için düşünüyorum. 1gb olması bu sorunumu çözermi onu öğrenmek istiyorum

Hayır Pek Birşey Değişmez
  • quote:

çözmez en az 5850 alman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

çözmez en az 5850 alman lazım

Alıntıları Göster
    @melyyh
    Bahsettiğin doğru önemli olan çözünürlüktür, fakat kuzenim 30'' nec marka 1 monitör kullanıyor ve o mönitörün max çözünürlüğü senin bahsettiğin gibi 1920x1080 değil 2560x1600, yani 32'' monitörler max 1920 çözer demen yanlış olabilir çünki marka ve modele göre değişkenlik gösteriyorlar..

@byhan27
    Madem ücret ödemeden bu değişimi yapıcaksın yaparsın ve sonucunu bizzat görmüş olursun, zaten 512mb ram kullanan HD4870 ile 1gb. bellek kullanan model arasında 1 çok oyunda daha düşük çözünürlüklerde bile performans farkı var demiştim, istersen netteki testlerini araştrıp bahsettiğim durumun ciddiyetini farkedeblirsin, o karta 512mb. bellek yetmiyor, yerinde olsam; 1gb. olan HD4870'in herhangi 1 sorunu olmadığından eminsem hiç düşünmeden bu değişimi yapardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 26 Temmuz 2010; 21:47:52 >

• quote:

@melyyh
    Bahsettiğin doğru önemli olan çözünürlüktür, fakat kuzenim 30'' nec marka 1 monitör kullanıyor ve o mönitörün max çözünürlüğü senin bahsettiğin gibi 1920x1080 değil 2560x1600, yani 32'' monitörler max 1920 çözer demen yanlış olabilir çünki marka ve modele göre değişkenlik gösteriyorlar..

@byhan27
    Madem ücret ödemeden bu değişimi yapıcaksın yaparsın ve sonucunu bizzat görmüş olursun, zaten 512mb ram kullanan HD4870 ile 1gb. bellek kullanan model arasında 1 çok oyunda daha düşük çözünürlüklerde bile performans farkı var demiştim, istersen netteki testlerini araştrıp bahsettiğim durumun ciddiyetini farkedeblirsin, o karta 512mb. bellek yetmiyor, yerinde olsam; 1gb. olan HD4870'in herhangi 1 sorunu olmadığından eminsem hiç düşünmeden bu değişimi yapardım.

senin dediğinde full hd 22 inç mönitörde de 1920x1080 dir 50 inç dede full hd nin üstü çözünürlük başka bi olay ve cok az monitörde var

• quote:

quote:

@melyyh

@byhan27

senin dediğinde full hd 22 inç mönitörde de 1920x1080 dir 50 inç dede full hd nin üstü çözünürlük başka bi olay ve cok az monitörde var

Alıntıları Göster
    O çözünürlükte 512mb yetmez en az 1gb olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: carnage91

O çözünürlükte 512mb yetmez en az 1gb olmalı

Alıntıları Göster
    para vermeyip takas edeceksen 1 gb geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

para vermeyip takas edeceksen 1 gb geç

Alıntıları Göster
    @fero01

Demek istediğim o değil fullHD'nin max çözünürlüğü tabiki 1920x1080p, fakat @melyyh FullHD olayından bahsetmeden direk 32'' max çözünürlük 1920 demiş bu ibare yanlış olur demek istedim, çünki olay inç'e göre çözünürlük ise o boyutta daha yüksek çözünürlük veren monitörler var.

• quote:

@fero01

Demek istediğim o değil fullHD'nin max çözünürlüğü tabiki 1920x1080p, fakat @melyyh FullHD olayından bahsetmeden direk 32'' max çözünürlük 1920 demiş bu ibare yanlış olur demek istedim, çünki olay inç'e göre çözünürlük ise o boyutta daha yüksek çözünürlük veren monitörler var.

Alıntıları Göster
    Fazla fark yok .....

• quote:

@fero01

• quote:

quote:

@fero01

Alıntıları Göster
    elinde bedavadan denemek gibi bir imkan varsa burada konu açman gereksiz olmuş. dene ve gör.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

elinde bedavadan denemek gibi bir imkan varsa burada konu açman gereksiz olmuş. dene ve gör.

Alıntıları Göster
    Fark Etmez Ama Gta 4 Gibi Oyunlar Oynayacaksan Fark Eder İşte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.