arkadaşlar benim hd6790 ekran kartım var dı bir gün ekran 2 ye bölünmeye başladı sonra ben içini açıp bişeyler denedim fanına kadar söküp temizledim sonra taktığımda renkler birbirine girmeye başladı en son taktığımda ise pc açılırken herşey normal ama masaüstü açılmıyor.benim asıl merak ettiğim şey ise pc açılışında 'windows yükleniyor'derken hiçbir sorun yok ama hoşgeldiniz yazısına gelince renkler kaymaya başlıyor ve masaüstü açılmıyor acaba sorun nedir ayrıca normalde ekran kartı tamiri yapan yerler varmıdır garantiside bitti yaklaşık 2 yıl oldu.
Temizlerken macununu da silmiş olmayasın?
macunu kurcalamıştım ama tamamen silmedim yenilesem sorun gidermi macun etrafına bulaşırsa böyle sorun olurmu
GPU hasar almış olabilir, güvenli modta pc yi açın e. kartı sürücüsünü kaldırın, normal modta masaüstüne ulaşırsınız, sürücüyü yeniden yüklemeye kalktığınızda; sürücü systeminizde amd VGA/GPU bulunamıyor şeklinde 1 hata vermemezse ne alaa ama verirrse GPU hasar almıştır, hata vermeden kurulum yapılır ama yine win açılımında siyah ekran görürsenizde yine GPU sorunudur, fırınlanırmı tamirimi olurmu bilemem.
güvenli modda denemiştim açılmıyordu yine aynısı oluyordu gpu gittimi şimdi yaneyse yarın tekrar bir deniyim ama etrafta böyle ekran kartı tamiri yapan yerler hiç yokmudur vatan pc ye götürsem yaparlarmı acaba
Laptp tamiri yapan yerler veya yine laptop servislerinde alet edevat olur, GPU yu ısıtırlar, aşırı ısıdan soğuk lehim durumu fln oluşmuşsa bu sorunu giderebilir ısıtma olayı, fırınlamaktan'da daha düzgün 1 çözüm olur, yapılamazsa zaty para talep etmezlerde.