Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BoyaliKus

Selamlar,
    Bu cihaz çıkışlarını rcaya dönüştürmek için gerekli aparat içinden çıkıyor mu? Bu dönüştürücülerden çıkan iki ucun hangisinin hangi kanal olduğunu nasıl anlıyoruz? Örneğin sub ve center aynı yerden çıkıyor, dönüştürücüyle ayırdığımızda hasngisi sub hangisi center nasıl anlıyoruz.

Doğrudan rca çıkışlıdan getirtselermiş keşke. Çinden getirticez artık herhalde

Cihazı nasıl bağladığıma baktım. Dönüştürücülerin ucundaki RCA jaklar kırmızı ve beyaz renklerden oluşuyor. Dönüştürücülere bağladığım kablolarda kırmızı ve beyaz renkte. Subwoofer'ın arkasındaki 5.1 girişlerde yine kırmızı ve beyaz renkte. Gayet bilinçsiz olarak renkleri bir biri ile uyumlu olacak şekilde bağlamışım. Hatta bağlantılar sayfanın yukarısındaki resimlerde de muvcut.

Ayrıca konuya nettende baktım. Renk olayı bu şekilde oluyormuş.
    Birşey daha öğrenmiş olduk...

• Sizin adınıza sevindim. Zira benim başıma bir kaç kez bu renklerin uyuşmaması olayı geldi. Hatta bir tanesi az önce oldu :) DVDnin 5.1 çıkışı ile htsninkiler tutmuyordu. Gerçi sorun değil sonuçta üzerinde yazıyor.
  • Arkadaşlar ben cihazı geçen ay ebay dan almıştım ama benim bir sorunum var ses çok kısık olduğunda ve çok açtığımda arka planda bir dip gürültüsü oluyor. Bu olay çok sinir bozucu. Sürekli yüksek sestede oynanılmıyor etrafdaki tepkilerden dolayı. Sizde böyle bir sorun varmı? Ses sistemim Logitech x530 Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Benim şuan kullanmış olduğum decoder ve ses sisteminde böyle bir sorun ile karşılaşmadım.

Ses sisteminizi decoder olmaksızın başka bir kaynağa bağlayıp deneyin bence.

Ayrıca decoder'i de başka bir 5.1 sistemde deneyin. Bir arkadaşınızda falan 5.1 sistem var ise...

Malum, zaman içerisinde bu decoder'in değişik versiyonlarını çıkardılar.

RCA ve stereo çıkışlı olanlar. Tek optik ve çift optik girişli olanlar. 2.1/5.1 fonksiyon butonu eklendi. Ve en son USB port eklendi. Bu arada DAC çipinde de değişiklik yapılmış olabilir. Dolayısı ile en son modeli almakta fayda var. Aslında yurt dışından almanın en büyük riski de şu ki; satıcılar genelde elinde olan modeli gönderiyor. Siz şu model var mı diyorsunuz adam da var diyor. Fakat paket gelip açınca bi bakıyorsunuz başka bir model.

Sizin elinizdeki model özellikleri hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

Benim şuan kullanmış olduğum decoder ve ses sisteminde böyle bir sorun ile karşılaşmadım.

Ses sisteminizi decoder olmaksızın başka bir kaynağa bağlayıp deneyin bence.

Ayrıca decoder'i de başka bir 5.1 sistemde deneyin. Bir arkadaşınızda falan 5.1 sistem var ise...

Malum, zaman içerisinde bu decoder'in değişik versiyonlarını çıkardılar.

RCA ve stereo çıkışlı olanlar. Tek optik ve çift optik girişli olanlar. 2.1/5.1 fonksiyon butonu eklendi. Ve en son USB port eklendi. Bu arada DAC çipinde de değişiklik yapılmış olabilir. Dolayısı ile en son modeli almakta fayda var. Aslında yurt dışından almanın en büyük riski de şu ki; satıcılar genelde elinde olan modeli gönderiyor. Siz şu model var mı diyorsunuz adam da var diyor. Fakat paket gelip açınca bi bakıyorsunuz başka bir model.

Sizin elinizdeki model özellikleri hangisi?

Ses sistemimde normalde böyle bir problem yoktu. Decoderi başka cihazda deneme şansım yok ama büyük ihtimal ondan. Benim elimde olanda son versiyon 2 optikli usb li 2.1/5.1 switchli olan cihaz. Yurt dışından almanın eb büyük dezavantajı bu tekrar kargo parası öde bekle falan neyse böyle kullanacaz artık. Aslında ilk aldığımda göndermem lazımdı ama ben çin malı ürün bu kadar dip gürültü olur heralde diyerekten geçiştirdim. Ama sorun bendekindeymiş meğer :)

• Geçmiş olsun emurat.

Bass ayarını kısarak veya ince ayar yaparak belki biraz azaltabilirsin gürültüyü.

Dediğin gibi decoder'i yurt dışından almak, cihazda herhangi bir problem çıktığında insanı zor durumda bırakıyor. Satıcı her nekadar göndermeden önce cihazı kontrol etsede dip gürültüyü veya çıkış kanallarından birinin bozuk olması gibi durumları muhtemelen kontrol etmez. En fazla çalışıp çalışmadığına bakar.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 5 ay kadar önce Hd Audio Rush decoder ile ilgili http://www.dr-lex.be/hardware/hdar_review.html bir inceleme verilmişti.

Başka bir konu başlığında da bu inceleme gündeme geldi ve bu konu ile ilgili bir paylaşımım oldu. Burayada eklemekte fayda olur sanıyorum.

Dün gece işyerinden bir arkadaşa ailecek oturmaya gittik. Bu arkadaşım yaklaşık 8 ay önce ebay'dan cihazın ilk versiyonu olan 2 optik girişli 3 stereo çıkışlı versiyonunu almıştı. İncelemeye konu olan cihazın aynısı. İki cihazıda prize taktığımızda ilk dikkatimi çeken nokta ön panelde bulunan ışıklar oldu. İlgili incelemede, öndeki ışıkların çok kuvvetli olduğu ve gece gözü yorduğu yazıyor. Hatta kuvvetlerini azaltmak için bazı modifikasyonlardan bahsedilmiş. Yeni vesiyonda ışıklar gözü almayacak şekilde ayarlanmış. Sanırım çinli üreticilerde bu incelemeyi dikkate almışlar.

Öncelikli olarak eski cihazı bağlayıp, aksiyonu çok olan Death Race filmini açtık ve hoparlör setinin ince ayarlarını yaptık. Daha sonra filmi dondurup PlayVision decoderi bağladık ve filmi tekrar çalıştırdık. Bass'ların bariz bir şekilde kuvvetlendiğini hissettik. Tiz seslerde ise daha detaylı ve daha kuvvetli ses almaya başladık. Yani diyebilirim ki eski ve yeni cihazda hissedilebilir bir fark var.

Elimdeki PlayVision Decoder'in garantisi olduğu için içini açıp bakamadık ama muhtemelen içindeki DAC çipi değişmiş olabilir.

Bu decoderi kullanan arkadaşlar da izlenimlerini yazdıkça daha net görüşler ortaya çıkacaktır.

• Ereyondan sipariş ettiğim PlayVision Decoder geçen hafta perşembe günü elime ulaştı. Creative A500üme ve WD playerıma bağladım. Bir haftada, daha önceden izlemiş olduğum 6 adet filmi yeniden izledim. Meğer duymadığım ne ses efektleri varmış filmlerde.

A500 gibi bir sistem, çeyrek volume de bile gayet iyi. Apartman ortamında bu ses çok bile. Bundan bir kaç ay önce optik girişli bir sistem almak istediğimi söylediğimde çoğu insan 400-500 den aşağı bir şey bulamazsın diyordu. Şuan benim ses sistemi artı decoderi de sıfır alsanız 310 TL ye mal oluyor. Hiç fazla masraf yapmaya gerek yok bence..

Zaten elinde 5.1 analog sistemi olana biçilmiş kaftan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrazyHunter81 -- 23 Eylül 2010; 19:18:53 >
  • Hocam hayırlı olsun.

Creative hoparlörler genelde güzel oluyor. Bir kaç arkadaşımın PC lerinde bağlı 5+1'lerini görmüştüm. Gayet güzel sesi vardı. WD player + DTS filmlerdeki performansını bende merak ettim doğrusu
  • selamlar arkadaşlar bu aletten sanırım banada lazım ancak bu aletten çıkan kabloları ses sisteminde nereye giriş yapacam bilmiyorum ses sisteminde sağsol önarka ve merkez hopalör girişleri var scart girişi var ve sarı kırmızı stereo girişi var bu aletten çıkacak olan kabloları nere giriş yapacam bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: rez

selamlar arkadaşlar bu aletten sanırım banada lazım ancak bu aletten çıkan kabloları ses sisteminde nereye giriş yapacam bilmiyorum ses sisteminde sağsol önarka ve merkez hopalör girişleri var scart girişi var ve sarı kırmızı stereo girişi var bu aletten çıkacak olan kabloları nere giriş yapacam bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Ses sisteminizin marka ve model bilgilerini yazarsanız belki daha iyi yardımcı olabiliriz... Daha düzgün bilgi vermiş oluruz.
  • LG LH-T 3632 SD ses sistemim bu, yardımlarınız için şimdiden teşekküler
    fotoğrafını çektim ses sisteminin neresine bağlıyacam teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rez -- 1 Ekim 2010; 9:27:58 >
  • quote:

LG LH-T 3632 SD ses sistemim bu, yardımlarınız için şimdiden teşekküler
    fotoğrafını çektim ses sisteminin neresine bağlıyacam teşekkürler

LG LH-T 3632 SD ses sisteminizin kullanma klavuzunu sitesinden indirdim ve inceledim. Sizinde dediğiniz gibi player üzerinde subwoofer ve diğer hoparlörlerin çıkışı için 6 adet kanal var. Dışarıdan harici bir ses kaynağı bağlamak için de AUX stereo giriş yapmışlar. Bir de scart girişi var. Kendisi başlı başına bir player olduğu için harici bir 5.1 giriş yapmamışlar. Decoder alsanız dahi sadece AUX girişten bağlarsınız. Fakat bu yöntem ile gerçek 5.1 ses alamazsınız malesef. Amfi player'ın içinde olduğu için hoparlöler tek başına performans vermez.

Decoder'e ne ile birlikte kullanmayı düşünüyordunuz?

• dreambox ve ps3 bağlamak istiyorum
  • quote:

dreambox ve ps3 bağlamak istiyorum

Özellikle ps3 de 5.1 ses almak istediğinizi tahmin ediyorum. Fakat dediğim gibi elinizdeki playerın girişleri buna uygun değil. Elinizdeki hoparlörleri değerlendireyim derseniz aşağıda linkinin verdiğim tarzda basit bir amfi alıp, anfinin çıkışlarına hoparlörlerinizi ve amfinin 5.1 girişinede decoder'in 5.1 analog çıkışlarını bağlayabilirsiniz.

Fakat mevcut sisteminizde decoder'i kullansanız dahi ancak stereo ses alırsınız.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-amfi-key-smart-anfi/detay

• Teşekkür ederim ilginize sağ olun son vermiş olduğunuz bilgiyi düşünücem tekrar teşekkürler
  • Hemen sipariş veriyorum Ereyn'dan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Hemen sipariş veriyorum Ereyn'dan...

Hayırlı olsun UNDYING,

Bir arkadaşımın evinde Philips MMS 460 + WD TV + Playvision decoderi test etme şansımız olmuştu. Yumruk kadar hoparlörlerden özellikle DTS filmlerde inanılmayacak derece kuvvetli ses çıkıyordu. İmzanızdaki Philips A5.600 5.1 ile kullanacaksanız, ses kalitesini şimdiden çok merak ettim doğrusu. İzlenimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Hemen sipariş veriyorum Ereyn'dan...

Hayırlı olsun UNDYING,

Bir arkadaşımın evinde Philips MMS 460 + WD TV + Playvision decoderi test etme şansımız olmuştu. Yumruk kadar hoparlörlerden özellikle DTS filmlerde inanılmayacak derece kuvvetli ses çıkıyordu. İmzanızdaki Philips A5.600 5.1 ile kullanacaksanız, ses kalitesini şimdiden çok merak ettim doğrusu. İzlenimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Teşekkür ederim,

Daha "tedarik aşamasında", kargoya verilmedi...gelir gelmez izlenimleri paylaşırım....Ps3 ve PC bağlantısı gerçekleştireceğim...Bakalım değişikliği farkedecek miyim...(PC bağlantısında çok değişiklik olmaz herhalde) ...

Ses'ten (kalitesinden, netliğinden) çok anlamam açıkçası , sadece konsolu bu sisteme bağlayamadığım için aldım...

• Bende geçen hafta sipariş verdiğim playvision hda-51a decoder cihazına kavuştum.Bir hevesle ps3 ve WD HD Media Playerda VHT-160 5.1 ses
    sistemimimde denedim ama her bağlantıyı tekrar tekrar denememe rağmen başarılı olamadım.

WD media playerdan anlatıldığı gibi optik çıkışı hda-51a nın optik girişine rca dönüştürücüleri ile de vht-160 ın 5.1 analog inputuna giriş yaptım sw nin önünden de ac3 düğmesine bastım ama ses alamadım.Wd hd mediaplayerın ses ayarlarınıda hem digital hemde stereo denedim bir şey değişmedi.
    Bu arada vht-160 ın diğer ac3 input2 girişinide (diğer ucu 9 pinli olan)denedim yinede mkv li filmlerde ses alamadım.Cihazda ki S butonu ve yanında ki
    2.1/5.1 switch'i dönüşümlü ,hatta iki ayrı optik kablo ile tekrar denedim.Olmadı.Aslında bu tür bağlantılara çok yabancı değilim sonunda problemin
    cihazdan kaynaklandığını düşünerek ereyondan aldığım halde direk ithalatcısı ile görüşmeye karar verdim.

İki akşam uğraştıktan sonra bugün ithalatçı Salkomdan Burak bey'le telde görüştüm,çok ilgili davrandı saolsun,kendisine cihazı kargoladım.
    test edip bilgi verecekler.(Bu arada tüm ürünleri test ettikten sonra sattıklarını vurguladı).
    Ben yinede bağlantı şekillerimin görülmesi açısından resimleri ekliyorum,belki bir fikri yada tavsiyesi olan olur.

Not:TH forumunda da ilgili topikde bu yaşadıklarımı paylaştım,orayıda takip eden arkadaşlar kusura bakmasın.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.