Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
122.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soldat88

Ben bu cihazı şimdiye kadar kutusundan çıkan optik kabloyla bağlıyordum meğerse yanlış yapmışım.Altın uçlu kaliteli bir kablo aldım ses kalitesi oldukça farketti özellikle arkalarda.Bir de Ps3 te herhangi bir oyun oynarken arkada müzik açtığım zaman felaket bir vurma ve cızırtı sesi oluyor nedenini anlayamadım.Normalde sorun yok ama kendi müziğimizi çalmayı destekleyen oyunlarda oyun sesinde değil sadece çalan müzikte böyle bir problem oluyor.

Benim bildiğim kadarı ile optik kablolar, fiber optik yapıları ile ışık şeklinde veri iletimini sağlıyorlar. Yani metal iletkeni gibi bir yapıları yok. Dolayısı ile altın uçlu olmasının bir espirisi yoktur bence. Fakat optik kablo kalınlığı bahsettiğiniz iyileştirmeyi yapmış olabilir.

Oyunun sesi ile birlikte farklı bir uygulamanın sesi birleştiğinde, sinyal karmaşasına sebep veriyor olabilir mi? Mesela oyunun sesi dolby digital olupta, müzik kaynağının stereo olması gibi. İkisi birleşince karışıklık oluyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 27 Temmuz 2010; 14:24:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: soldat88

Ben bu cihazı şimdiye kadar kutusundan çıkan optik kabloyla bağlıyordum meğerse yanlış yapmışım.Altın uçlu kaliteli bir kablo aldım ses kalitesi oldukça farketti özellikle arkalarda.Bir de Ps3 te herhangi bir oyun oynarken arkada müzik açtığım zaman felaket bir vurma ve cızırtı sesi oluyor nedenini anlayamadım.Normalde sorun yok ama kendi müziğimizi çalmayı destekleyen oyunlarda oyun sesinde değil sadece çalan müzikte böyle bir problem oluyor.

Benim bildiğim kadarı ile optik kablolar, fiber optik yapıları ile ışık şeklinde veri iletimini sağlıyorlar. Yani metal iletkeni gibi bir yapıları yok. Dolayısı ile altın uçlu olmasının bir espirisi yoktur bence. Fakat optik kablo kalınlığı bahsettiğiniz iyileştirmeyi yapmış olabilir.

Oyunun sesi ile birlikte farklı bir uygulamanın sesi birleştiğinde, sinyal karmaşasına sebep veriyor olabilir mi? Mesela oyunun sesi dolby digital olupta, müzik kaynağının stereo olması gibi. İkisi birleşince karışıklık oluyor olabilir.

Altın kaplama optik kablo olayını ben de aslında mantıklı bulmuyordum ama piyasada altın kaplama optik kablolar bulunduğuna göre bir farkı vardır herhalde.Müzik sesi konusu ise doğru olabilir dolby ile stereo aynı anda sorun oluyor galiba.Ama mesela normalde PS3 te sadece mp3 çalarken çoğu şarkı Dolby şeklinde çalıyor yani vokal ortadan geliyor arkalardan sadece bazı örneğin gitar sesi geliyor önlerdekinden farklı olarak.Normal 2 kanallı mp3 şarkıda bu nasıl oluyor bunu da anlayamadım açıkçası.

• Altın kaplama optik kablo olayını ben de aslında mantıklı bulmuyordum ama piyasada altın kaplama optik kablolar bulunduğuna göre bir farkı vardır herhalde.Müzik sesi konusu ise doğru olabilir dolby ile stereo aynı anda sorun oluyor galiba.Ama mesela normalde PS3 te sadece mp3 çalarken çoğu şarkı Dolby şeklinde çalıyor yani vokal ortadan geliyor arkalardan sadece bazı örneğin gitar sesi geliyor önlerdekinden farklı olarak.Normal 2 kanallı mp3 şarkıda bu nasıl oluyor bunu da anlayamadım açıkçası.

Benim bildiğim kadarı ile Audio Gear'ın gelen sinyali 5.1 olarak simule etme özelliği var. Yani gelen sinyal Surround olmasa bile belli bir oranda sanal olarak 5.1 gibi davranıyor. Bahsettiğiniz olay bunun ile ilgili sanırım.
  • optik kablo ile iletilen 1 ve 0 sadece o yüzden altın olmuş gümüş titanyum olmuş kalitede her hangi bir fark değişim olacağını zannetmiyorum
    dandik bir cd ye yazdığınız mp3 ile kaliteli bir cd ye yazdığınız mp3 ün media player ile oynatıldığında aralarında her hangi bir fark olmadığı gibi optik kablo hdmi kablosu gibi veri ileten kablolarda iletilen verinin kalitesinde herhangi bir değişim olmayacağını düşünüyorum
  • Bu cihazı getiren yada satan kimse var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalay3650

Bu cihazı getiren yada satan kimse var mı acaba?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-kablo-aksesuar-hd-audio-rush-5-1-sound-decoder-audio-hd-rush-gear-5-1-ceviric-28867190/detay?

Arada sırada getiren oluyor.
  • bu cihazı satan veya tr de temin edebilecegimiz yer varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: owbilo

bu cihazı satan veya tr de temin edebilecegimiz yer varmı

Var owbilo. Bende yeni gördüm. Salkom isimli bir firma PlayVision markası ile cihazı ithal etmeye başlamış. Biraz daha inceleyip, duruma göre sipariş etmeyi düşünüyorum. Cihaz 2 optik girişli ve 3 stereo çıkışlı olan model. Aslında benim 6 RCA olan modele ihtiyacım vardı. Ama cihazın yanında 3 adet dönüştürücü eklemişler. Dolayısı ile işimi görür. Extra bazı özellikler de var. Ama en önemlisi garanti belgeli ve faturalı olması...

Linki ekliyorum... www.playvision.com.tr

• quote:

quote:

Var owbilo. Bende yeni gördüm. Salkom isimli bir firma PlayVision markası ile cihazı ithal etmeye başlamış. Biraz daha inceleyip, duruma göre sipariş etmeyi düşünüyorum. Cihaz 2 optik girişli ve 3 stereo çıkışlı olan model. Aslında benim 6 RCA olan modele ihtiyacım vardı. Ama cihazın yanında 3 adet dönüştürücü eklemişler. Dolayısı ile işimi görür. Extra bazı özellikler de var. Ama en önemlisi garanti belgeli ve faturalı olması...

fiyatını öğrenince bizede haber verirseniz sevinirim kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

quote:

......

Peşin Fiyatı: 189.00 TL (K.D.V. Dahil)

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una

quote:

quote:

quote:

......

Peşin Fiyatı: 189.00 TL (K.D.V. Dahil)

BAYA UÇMUŞLAR YA EBAYDAN 125 E ALINABİLİRKEN BU FİYAT ÇOK YÜKSEK NERDEYSE 1.5 KATI SATMALARI ZOR BENCE

• Konuyu en başından beri takip ediyorum.
    Ebaydan alan iki veya üç arkadaşın cihazı bozuk çıktı. Bazı arkadaşların istediği modeller yerine başka modeller geldi. Bir arkadaşımız ise elinde iki cihaz bulunmasına rağmen, yarın bugün bozulabilir düşüncesi ile fazlalık cihazı satmıyor.
    Açıkcası bu durumları gördükçe, ben kafamın rahat olmasını istiyorum. Dolayısı ile ebay'dan almayı düşünmüyorum. Sahibinden.com'da bile cihazı faturasız, garantisiz 150 ye satıyorlar.
    Biraz daha verip garantili ve faturalı almak bana daha mantıklı geliyor.
    Tabi bunlar benim sesli düşündüklerim. Başka arkadaşların düşünceleri farklı olabilir tabiki.

Duruma göre bu gün öğleden sonra sipariş vermeyi düşünüyorum. Hayırlısı olur inşallah...
  • Ben de uzun zamandır ürünü almayı düşünüyordum ama ebay den alışveriş yapma taraftarı değilim.30 tl lik bir alet değil sonuçta.Biraz fazla para verip fatura garantili almaya karar verdim.Dün verdim siparişi Playvision decoderim bugün veya yarın elime ulaşır.Gelince resim ekleyip bilgi vermeye çalışırım sizlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersanturk -- 27 Ağustos 2010; 11:59:19 >
  • quote:

Konuyu en başından beri takip ediyorum.
    Ebaydan alan iki veya üç arkadaşın cihazı bozuk çıktı. Bazı arkadaşların istediği modeller yerine başka modeller geldi. Bir arkadaşımız ise elinde iki cihaz bulunmasına rağmen, yarın bugün bozulabilir düşüncesi ile fazlalık cihazı satmıyor.
    Açıkcası bu durumları gördükçe, ben kafamın rahat olmasını istiyorum. Dolayısı ile ebay'dan almayı düşünmüyorum. Sahibinden.com'da bile cihazı faturasız, garantisiz 150 ye satıyorlar.
    Biraz daha verip garantili ve faturalı almak bana daha mantıklı geliyor.
    Tabi bunlar benim sesli düşündüklerim. Başka arkadaşların düşünceleri farklı olabilir tabiki.

Duruma göre bu gün öğleden sonra sipariş vermeyi düşünüyorum. Hayırlısı olur inşallah...

Ürünün arkasında duracaklarsa (firma hakkımda hiç bilgim yok) 190TL verilebilir. Garanti konusunda kafası rahat olur insanın en azından.

• ALAN ARKADAŞLAR CİHAZIN PERFORMANSI HAKKINDA BİLGİ VERİRLERSE SEVİNİRİZ AYRICA SİTEDE GÖSTERİLEN GARANTİ BELGESİNDEKİ TARİHLERMİ GEÇERŞLİ YOKSA ALDIĞINIZ TARİH İTİBARI İLE Mİ GARANTİ BELGESİ KESİYORLAR
  • quote:

ALAN ARKADAŞLAR CİHAZIN PERFORMANSI HAKKINDA BİLGİ VERİRLERSE SEVİNİRİZ AYRICA SİTEDE GÖSTERİLEN GARANTİ BELGESİNDEKİ TARİHLERMİ GEÇERŞLİ YOKSA ALDIĞINIZ TARİH İTİBARI İLE Mİ GARANTİ BELGESİ KESİYORLAR

Sitede dediğiniz sanırım Sanayi Ticaret Bakanlığının cihaz için vermiş olduğu Garanti Belgesi. Oradaki tarihler firmayı ilgilendiriyor.

Bizim için ise önemli olan cihazı aldığımızdaki fatura tarihi. Bu tarihten itibaren 2 yıl geçerli.

Daha önceleri nasıldı bilmiyorum ama şuan firmalar sattıkları malların arkasında durmak zorundalar. Kanuni yaptırımlar çok fazla. İlçelerde bulunan il hakem heyetleri var. Yaşadığınız bir sorunda buralara baş vurabiliyorsunuz. Aldıkları kararlar mahkeme kararı yerine geçiyor. Bir çok firma işi buraya getirmek bile istemiyor zaten. Tabi bunun için elinizde fatura ve garanti belgesi olması şart.

Bu arada bende siparişi verdim. Cihaz elime ulaşınca bilgi veririm...

• Cihazı dün öğleden sonra sipariş vermiştim bugün öğle saatlerinde elime ulaştı.WD Hd Media playera ve 5 yıl önce almış olduğum Philips mms-460 5.1 ses sistemimi bağladım son seste ancak 5dk dinleyebildim.Apartmandaki komşuların şikayete gelmesinden korktum.Gerçekten müthiş bir ses veriyor özellikle dts filmlerden.Son sese kadar açtım hiçbir çatlama ve zırıltı ile karşılaşmadım.Gerçekten tatmin ediyor adamı.DTS sesin farkını da bugün anladım diyebilirim.5 yıl boyunca bu ses sisteminden böyle ses işitmemiştim.Bu düzeyde bir ses sistemine sahipseniz bu cihazla birlikte apartmanda sizi tatmin edecek bir ses alabileceğinize garanti veririm.Sonuçta dijital ses alıyorsunuz.Ben gerçekten memnun oldum cihazı aldığıma.Fatura tarihinden itibaren 2 yıllık garantisi mevcut...Almayı düşünüyorsanız eğer şiddetle tavsiye ederim.Aşağıdaki resimlerden de cihazı inceleyebilirsiniz...

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

• Cihazın hayırlı olsun ersanturk.

Bende WD player'da kullanmak için almıştım. Performansının iyi olmasıne gerçekten sevindim.

Umarım bugün gelirde, hafta sonu kurcalayacak vakit bulurum.

Bu arada cihazı ses sistemine bağlamak için ara kablo kullandın mı yoksa direkt mi bağladın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersanturk

Cihazı dün öğleden sonra sipariş vermiştim bugün öğle saatlerinde elime ulaştı.WD Hd Media playera ve 5 yıl önce almış olduğum Philips mms-460 5.1 ses sistemimi bağladım son seste ancak 5dk dinleyebildim.Apartmandaki komşuların şikayete gelmesinden korktum.Gerçekten müthiş bir ses veriyor özellikle dts filmlerden.Son sese kadar açtım hiçbir çatlama ve zırıltı ile karşılaşmadım.Gerçekten tatmin ediyor adamı.DTS sesin farkını da bugün anladım diyebilirim.5 yıl boyunca bu ses sisteminden böyle ses işitmemiştim.Bu düzeyde bir ses sistemine sahipseniz bu cihazla birlikte apartmanda sizi tatmin edecek bir ses alabileceğinize garanti veririm.Sonuçta dijital ses alıyorsunuz.Ben gerçekten memnun oldum cihazı aldığıma.Fatura tarihinden itibaren 2 yıllık garantisi mevcut...Almayı düşünüyorsanız eğer şiddetle tavsiye ederim.Aşağıdaki resimlerden de cihazı inceleyebilirsiniz...

Bence bir kaliteli optik kablo alıp bir de öyle deneyin bende inanılmaz farketti.

• Merhaba Arkadaşlar,

Geçen cumartesi akşamı cihazım geldi. Hafta sonu yoğun bir şekilde kullanma fırsatı buldum. Elimdeki ses sistemi Premier marka ve yaklaşık 6 yıl önce almıştım. Sistem çok iyi olmasa da bazı özellikeri güzel. Mesela center, ön ve arka hoparlörleri ayrı ayrı ayarlayabiliyorum. Fakat sistemin asıl güzelliğini, decoder'i bağladıktan sonra gördüm. Arşivimde bulunan güzel filmleri hafta sonu hızlıca gözden geçirdim.

Şunu açıkca söyleyebilirim ki filmleri bu güne kadar sadece HD olarak izlemişim. Ama aynı filmleri 5.1 DTS Surround olarak izledikten sonra aslında filmlerden hiç zevk almamış olduğumu farkettim.

Mesela Fast & Furious 4 filmini izlemiş olanlar, filmin en başındaki tankerden petrol çalma sahnesini hatırlarlar. Oradaki motor, tanker ve lastik sesleri beni bitirdi:) Her hoparlörden filmdeki aksiyona göre ayrı ayrı ses gelmesi süper bir şeymiş.

Ayrıca benim emektar sistemden böyle berrak ve net ses gelmesi de beni şaşırttı. Cidden dijital ses çok farkettiriyor. Özellikle DTS sesler süper ötesi.

Şu saatten sonra stereo film hayatta izlemem. Mümkünde DTS olsun, en kötü AC-3 olsun...

PlayVision Decoder'i almak isteyenlere de kesinlikle tavsiye ederim. Üzerine düşeni layıkı ile yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 31 Ağustos 2010; 2:05:10 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.