Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alabiliyor olmanız lazım...Sonuçta cihaz DTS sesi çözüp anlog çıkışlarından benim bağlantı resimlerinde gözüktüğü
    gibi dönüştürücüler ile (kutusundan çıkıyor) kolonunuzun sol baştaki 5.1 ch input girişine bağlamanız yeterli olacaktır.

yalnız kafama takılan benim koyduğum ilk resimdeki sub ın önyüz resminde sol üst köşede dikkat ederseniz
    AC3 DTS Ready yazıyor...sizinkinde böyle bir ibare var mı? sağında solunda...Gerçi olması da gerekmez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dream54

VESTEL HT-728DT ses sisteminden bu cihazla gerçek 5,1 DTS alabilirmiyim..?

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

dream54, başka bir konu başlığında ikinci el VESTEL HT-728DT almayı düşündüğümü söylemiştim. Bu akşam sistemi elden aldım ve kurdum. Sizin resimde de gözüken sol üst taraftaki 5.1 Input kısmından decoderi bağladım ve gayet güzel oldu. Benim premiere göre tizleri daha güzel ve woofer daha kuvvetli bu setin. DTS seslerdeki performansı gayet güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

alabiliyor olmanız lazım...Sonuçta cihaz DTS sesi çözüp anlog çıkışlarından benim bağlantı resimlerinde gözüktüğü
    gibi dönüştürücüler ile (kutusundan çıkıyor) kolonunuzun sol baştaki 5.1 ch input girişine bağlamanız yeterli olacaktır.

yalnız kafama takılan benim koyduğum ilk resimdeki sub ın önyüz resminde sol üst köşede dikkat ederseniz
    AC3 DTS Ready yazıyor...sizinkinde böyle bir ibare var mı? sağında solunda...Gerçi olması da gerekmez diye düşünüyorum.

astramastra hocam, adamlar Ticari gösteriş için AC3 DTS Ready diye yazıyorlar. MicroLab da çok yapıyor bunu. Halbuki 5.1 ch input giriş var demek istiyorlar sadece.

• Tşkler yekucur,

Bende VESTEL HT-728DT ses sisteminden nasıl dts ses alabilirim diye düşünüyordum.Aramadığım yer kalmamıştı,tşkler yardımlarınız için bu forumdan gerçekten çok yararlı bilgiler aldım.
    DTS çıkış için ses sistemini bile satmayı düşünmüştüm.Çünkü hem LCD tvmde hemde ps3 te dts var ama kullanamamak zoruma gidiyordu.bu iyi oldu.Cihazın peşin fiyatı 185 tl civarında,bu paraya değermi aklıma takılan bir tek bu var şimdi.Daha uygun fiyatlara bulabilirmiyim..
  • quote:

Tşkler yekucur,

Bende VESTEL HT-728DT ses sisteminden nasıl dts ses alabilirim diye düşünüyordum.Aramadığım yer kalmamıştı,tşkler yardımlarınız için bu forumdan gerçekten çok yararlı bilgiler aldım.
    DTS çıkış için ses sistemini bile satmayı düşünmüştüm.Çünkü hem LCD tvmde hemde ps3 te dts var ama kullanamamak zoruma gidiyordu.bu iyi oldu.Cihazın peşin fiyatı 185 tl civarında,bu paraya değermi aklıma takılan bir tek bu var şimdi.Daha uygun fiyatlara bulabilirmiyim..

Estafurullah. Yardımcı olabildi isem ne mutlu. Ereyon da 185 TL ye çeşitli kartlara taksit yapıyorlar. Benim kişisel görüşüm 185 TL ye kesinlikle değiyor. Sırf PS3 için alan arkadaşlar var. Kaldıki sizin LCD TV niz DTS out yapabiliyor. Yani her iki cihazda da DTS ses alabilirsiniz. Dijital ses ile VESTEL HT-728DT nin kalitesini daha iyi anlıyorsunuz. Ben dün film izlediğimde 4/1 ses te bile çok tatmin oldum.

Bir ihtimal yurt dışından da getirte bilirsiniz. Fakat özellikle astramastra arkadaşımızın adaptör problemini de gördükten sonra bu tip cihazların garantisiz alınması sonradan çok baş ağrıtabileceğini düşünüyorum. Astramastra arkadaşımızın problemini italatçı firma çok kısa sürede çözdü ve cihazı gönderdi.

• quote:

VESTEL HT-728DT ses sisteminden bu cihazla gerçek 5,1 DTS alabilirmiyim..?

Benim ses sisteminde sadece 5.1 Channel input extend yazan giristen war sol ustteki şekilde giriş yok ses kalitesi bakımından aralarında fark warmı acaba?

• Correct, özellikle Philipslerin bazı modellerinde dediğiniz gibi sadece input extend yazan giristen var. Vestel input zenginliği olsun diye 2 adet 5.1 analog giriş yapmış. Aralarında kalite açısından bir fark yok. İkiside analog 5.1 giriş neticede...
  • Cevabınız için çok teşşekkür ederim. En yakın zamanda benda alacagım. İyi Günler...
  • Estağfurullah. Aldığınız zaman sizin de yorumlarınızı bekleriz...
  • Evet sonunda 5metre optic kablo alaraktan (8,-TL) bilgisayarı ve ps3'ü philips ses sistemime bağladım....

Sonuçlar gayet güzel, özellikle konsolda harika...

185 TL'ye değer mi orası ihtiyacınıza göre değişir...benim ses sistemim vardı ve gidip 600 TL'ye yeni bir sistem alacağıma 185 TL'ye bunu aldım...Hoş yeni sistem belki daha farklı daha güzel olacaktı ama bu da gayet güzel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Evet sonunda 5metre optic kablo alaraktan (8,-TL) bilgisayarı ve ps3'ü philips ses sistemime bağladım....

Sonuçlar gayet güzel, özellikle konsolda harika...

185 TL'ye değer mi orası ihtiyacınıza göre değişir...benim ses sistemim vardı ve gidip 600 TL'ye yeni bir sistem alacağıma 185 TL'ye bunu aldım...Hoş yeni sistem belki daha farklı daha güzel olacaktı ama bu da gayet güzel..

Optik girişli ses sistemi alternatifi piyasada pek yok. DVD playerı olmayan, kendi başına sistem olarak sadece Z5500 var. DVD playerlı olan ses sistemleride yavaş yavaş piyasada bulunmaz hale geliyor. Ama elinizde decoder olduktan sonra sesini, tipini beğendiğiniz ve istediğiniz model ses sistemini alabilirsiniz. Dijital girişi varmı, DTS çözüyor mu diye düşünmenize gerek kalmıyor.

Mesela ben geçen hafta sırf zevk için ikinci el VESTEL HT-728DT aldım...

UNDYING, 5 metre optik kabloyu 8 TL ye nereden aldın? Cidden fiyatı çok uygun...

• Bu cihazdan beklentim en azından yeni bir model çıkarırlarsa,
    Dolby True HD,DTS HD MA gibi 7.1 sesleride çözmesi, en azından
    5.1 ch için downmix yapabilirse çok daha şık olur.

Elimde Dolby Digital in True HD li bir demo görüntüsü var 1080p
    sesi çözemiyor maalesef.
  • yukarıda ki mesajımdan sonra baktımda WD HD TV live modeli zaten
    Dolby True HD,DTS HD MA v.s. desteklemiyormuş.
    Dolayısı ile bu sesleri destekleyen bir playerla ,decoderi denemek lazım.
  • Astramastra üstad, Dolby True HD ve DTS HD gibi ses formatları optik kablo ile iletilebiliyor muydu? Sanki bu ses formatları sadece HDMI kablo ile taşınıyor diye biliyorum. Hatta 7.1 destekleyen amfilerde HDMI INPUT ve HDMI OUTPUT portları var. Bu işi yapan amfiler, playerdan HDMI IN ile sesi alıyor ve Out ile görüntüyü TV ye aktarıyor diye biliyorum. Dolayısı ile playvision decoderin 7.1 i desteklemesi için HDMI INPUT ve OUT portlarının olması gerekir. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlar ise bizde bilgilenmiş oluruz...
  • sevgili @yekucur,bir önceki mesajıma tekrar bakarsan decoderin bu 7.1 sesi çözüp downmix yaparak 5.1 ch yaymasından bahsettim,
    senin de değin gibi bu yeni nesil sesler 7.1 ve optik kablo 5.1 ch 'ı destekler.
    Playvision böyle bir işi yeni bir DAC chiple başarabilirse,anfi yada blu-ray playerı olmayanlarda 7.1 ch sesi evdeki 5.1 ses sisteminden
    dinlemekten mahrum kalmazlar diye düşündüm açıkcası.Beklentim bu yönde yanii
  • Evet dediğiniz gibi gerçekten güzel ve kullanışlı olabilir. İnşallah olur diyelim üstad... Teknoloji oraya kaymaya başladıkça neden olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 21 Ekim 2010; 10:28:04 >
  • arkadaşlar ben bu ürünü xbox için alacaıgm elimde 2+1 var creative i trigue 3800 modeli acaba bu setle decoderden spdif baglayarak ses alabilrmiyim nasıl baglayacagımı anlayamıyorum
  • dostum 2+1 sistemle ses almanın bu cihazla bir anlamı olmaz belki 2+1 hapörlerini sentır yaparsın yanınada ya aux girişi olan bir teyip kulanırsın yada aktif kendinden anfili kolonlar bulmalısın arka sesleriçin,,,)(geriye birde orta yani konuşma hapörleri ve subbas bulmalısın 5+1 için tabi
    sorun steryo iki kanal ses alayımda optikten olsun diyorsan yapabilirsin

optikten bağla xbox konsolunu dekoder üzeriiden seç 2 kanal anlamına gelen sivici olsun bitsin çıkış hangi noktadan olurdersen tektek çıkışlardan deneyerek bak

muhtemelen sentır çıkışından verecektir

bende henüz bu ürün yok ama mantığını iyi bilirim
    quote:

Orijinalden alıntı: goukiwins

arkadaşlar ben bu ürünü xbox için alacaıgm elimde 2+1 var creative i trigue 3800 modeli acaba bu setle decoderden spdif baglayarak ses alabilrmiyim nasıl baglayacagımı anlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fınıshed ın chına -- 24 Ekim 2010; 0:19:33 >

• Bir ara 2+1'i nasıl verdiğini denemek için evdeki ses sisteminin AUX girişine stereo kablo bağladım ve Decoderin 2.1/5.1 düğmesine basarak 2+1 konumuna getirdim. Decoderin CN/SW kanalından sadece derin bass sesi geliyordu. FL/FR kanalından normal bass ile birlikte normal ses geliyordu. SL/SR kanalından ise hiç ses gelmiyordu. Yani @Fınıshed ın chına arkadaşın da dediği gibi elinizdeki creative ile ses almak için decoderin FL/FR çıkış kanalına, setinizin kumandasında bulunan AUX girişine bağlamanız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 24 Ekim 2010; 11:44:54 >
  • çok az kullandığım HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder ımı ses sistemi aldığım için satıyorum fiyat 100 tl
    ürün gerçekten çok temiz ve ilk günkü gibidir isteyen olursa foto gönderirim...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.