Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 optik + 1 coax çıkış pc, xbox, ps3 için süper olacak uzun süredir arıyordum böyle bi alet varlığından haberim yoktu sahibinden ve gittigidiyorda ikinci el dtts 100 ve jazz005 aramaktan sıkılımıştım çok sevindim görünce, creative megaworks ile deneyen oldumu acaba ?
  • Sevgili ''julien'' Ürününüze talibim..İletişim bilgilerinizi yollarsanız ilgileniyorum..Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alyy

2 optik + 1 coax çıkış pc, xbox, ps3 için süper olacak uzun süredir arıyordum böyle bi alet varlığından haberim yoktu sahibinden ve gittigidiyorda ikinci el dtts 100 ve jazz005 aramaktan sıkılımıştım çok sevindim görünce, creative megaworks ile deneyen oldumu acaba ?

Creative A500, T6200, T9600 de kullanan arkadaşlar var ve gayet memnunlar. Creative megaworks çok güzel ve kuvvetli bir sistem. Bu decoder ile Z5500 'ü aratmaz gibime geliyor. Eğer decoderi alırsanız muhakkak yorumunuzu bekliyoruz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: alyy

2 optik + 1 coax çıkış pc, xbox, ps3 için süper olacak uzun süredir arıyordum böyle bi alet varlığından haberim yoktu sahibinden ve gittigidiyorda ikinci el dtts 100 ve jazz005 aramaktan sıkılımıştım çok sevindim görünce, creative megaworks ile deneyen oldumu acaba ?

Creative A500, T6200, T9600 de kullanan arkadaşlar var ve gayet memnunlar. Creative megaworks çok güzel ve kuvvetli bir sistem. Bu decoder ile Z5500 'ü aratmaz gibime geliyor. Eğer decoderi alırsanız muhakkak yorumunuzu bekliyoruz....

Julien den yarın alıyorum kısmetse, deneyip yorumlarımı paylaşırım tabiki ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Evet sonunda 5metre optic kablo alaraktan (8,-TL) bilgisayarı ve ps3'ü philips ses sistemime bağladım....

Sonuçlar gayet güzel, özellikle konsolda harika...

185 TL'ye değer mi orası ihtiyacınıza göre değişir...benim ses sistemim vardı ve gidip 600 TL'ye yeni bir sistem alacağıma 185 TL'ye bunu aldım...Hoş yeni sistem belki daha farklı daha güzel olacaktı ama bu da gayet güzel..

Optik girişli ses sistemi alternatifi piyasada pek yok. DVD playerı olmayan, kendi başına sistem olarak sadece Z5500 var. DVD playerlı olan ses sistemleride yavaş yavaş piyasada bulunmaz hale geliyor. Ama elinizde decoder olduktan sonra sesini, tipini beğendiğiniz ve istediğiniz model ses sistemini alabilirsiniz. Dijital girişi varmı, DTS çözüyor mu diye düşünmenize gerek kalmıyor.

Mesela ben geçen hafta sırf zevk için ikinci el VESTEL HT-728DT aldım...

UNDYING, 5 metre optik kabloyu 8 TL ye nereden aldın? Cidden fiyatı çok uygun...

Ancak cevap yazabiliyorum....

Kabloyu Ankara Konya Sokak'tan Necip Bilgisayar'dan aldım....Ankara'da olanlar ve bilgisayarla ilgili olanlar mutlaka bilirler...Her türlü kabloyu bulabilirsiniz...

Maltepe PAzarında 25 TL dedikleri kabloyu Necip abi 10 TL'ye satıyor....benim aldığım kablonun markası S-Lınk....10 metresi de var....

• Arkadaşlar,

İlk defa dün gece PC nin çözdüğü DTS ses ile Pass-trough yapılıp dışarıya gönderilen sesi test etme şansım oldu. PC ye 5.1 analog olarak bağlanıldığında aynı filmdeki sesler 5.1 olarak geliyor fakat sesler çok cılız ve cansız geliyordu. Daha sonra playvision decoderi koaksiyelden bağladık ve aşağıda anlatmış olduğum işlerden sonra ses dekodere DTS olarak iletilmeye başladı ve ses bir anda değişti. Basslar daha tok ve tiss sesler daha detaylı ve güçlü hale geldi. Hiç bu işlerden anlamayan Amcaoğlum bile arada çok fark olduğunu teyit etti.

Pass-trough yapmadan dijitale direkt bağlanıldığında, PC ye direkt analog olarak bağlanılandan çok farkı yoktu. Tabi DTS ses için böyleydi. Stereo seslerde direkt optik te çok daha kaliteli ses geliyordu.

Pass-trough işleminin nasıl yapıldığını anlatacak olursak; WMPlaye' da MKV film izlerken sağ alt köşede FFa ve FFv işaretleri beliriyor. Aşağıda ekli olan resim. Biri Video decoder diğeri ise Audio Decoder. Audio decoderin içine girdiğinde ikinci resimdeki gibi Pass-trough(S/PDIF) grubunda DTS işaretlenirse ilgili ses çözülmeden dijital çıkıştan ham olarak dışarıya gönderilir.

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

• aleti creative megaworks ses sistemiyle birlikte creative auidgy 2 zs kartına koaksiyelden ps3 ve xbox 360 ada optik den bağladım, ps3 ve xbox 360 için mükemmel oldu, megaworks ile oyunlardaki performans süper, ps3 de izlediğim blu ray dts filmlerde ses mükemmel, ama malesef ses kartında problem oldu, şöyleki; bendenki sürümde 2.1 - 5.1 switch olmadığından alet her sesi 5.1 e dönüştürüyor, 2 kanal mp3 lerin bile müziklerini uydulara şarkıcının sesini merkeze vermeye çalışıyor, dijital bağlantıda ses kartının özellikleri devre dışı kaldığından bunun bi çözümü yok sanırım, yeni modellerde 2.1-5.1 switch var bu sorun çözülmüştür diye düşünüyorum, ses kartını analog olarak kullanmaya devam edecem sanırım,
  • SELAM ARKADAŞLAR Benim bir sorum var sizlere

Şimdi benim ses sistemim de Optik giriş yok Ancak ANAKARTIM DA Optik çıkış var.

Şimdi benim sorum şu;

ANAKARTIMDAN optik çıkışla çıkacağım bu cihaza bağlanacağım ve bu cihazdan tos kablolarla ses Sistemime bağlantı yapacağım şimdi benim yapacak olduğum bu bağlantı dijital mi olur analog mu olur ?

Bana göre analog olması gerek çünkü sonuçta analog bağlanıyorum ses sistemine. Ama diğer taraftan bakarsak PC den digital ses alıyorum.

Eğer Digital ses alamazsam son çare ses sistemi mi değiştireceğim ve Optik girişli bir ses sistemi önerilerinizi de bekliyorum 300 TL bilemediniz en fazla 350 TL bütçem var.

Çok acil yardımlarınız ve cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_mahmut -- 30 Ekim 2010; 17:04:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_mahmut

SELAM ARKADAŞLAR Benim bir sorum var sizlere

Şimdi benim sorum şu;

ANAKARTIMDAN optik çıkışla çıkacağım bu cihaza bağlanacağım ve bu cihazdan tos kablolarla ses kartıma bağlantı yapacağım şimdi benim yapacak olduğum bu bağlantı dijital mi olur analog mu olur ?

Bana göre analog olması gerek çünkü sonuçta analog bağlanıyorum ses sistemine. Ama diğer taraftan bakarsak PC den digital ses alıyorum.

Eğer Digital ses alamazsam son çare ses sistemi mi değiştireceğim ve Optik girişli bir ses sistemi önerilerinizi de bekliyorum 300 TL bilemediniz en fazla 350 TL bütçem var.

ANAKARTIMDAN optik çıkışla çıkacağım bu cihaza bağlanacağım ve bu cihazdan tos kablolarla ses kartıma bağlantı yapacağım şimdi benim yapacak olduğum bu bağlantı dijital mi olur analog mu olur ? derken tos kablolarla ses kartınızamı yoksa ses sisteminize mi bağlantı yapacaksınız?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pasa_mahmut

SELAM ARKADAŞLAR Benim bir sorum var sizlere

Şimdi benim sorum şu;

ANAKARTIMDAN optik çıkışla çıkacağım bu cihaza bağlanacağım ve bu cihazdan tos kablolarla ses kartıma bağlantı yapacağım şimdi benim yapacak olduğum bu bağlantı dijital mi olur analog mu olur ?

ANAKARTIMDAN optik çıkışla çıkacağım bu cihaza bağlanacağım ve bu cihazdan tos kablolarla ses kartıma bağlantı yapacağım şimdi benim yapacak olduğum bu bağlantı dijital mi olur analog mu olur ? derken tos kablolarla ses kartınızamı yoksa ses sisteminize mi bağlantı yapacaksınız?

Düzelttim Kardeş ama yine de anlaşılmış demek ki ses sistemime elbetteki bende uyarını okurken eyvah dedim hataya bak ama şuan düzelttim uyarı için teşekkürler.

• @pasa_mahmut, Z5500 ne kadar optik girişli bir sistem ise bu decoderi kullandığınız analog ses sisteminizde o kadar dijital. Şöyle ki; Z5500'ü daha önceden yakından inceleme şansım olmuştu. Bütün decode ve ses yönetim işlemlerini resimdeki Z5500'ün harici deoceri yapıyor ve ilk resim sol tarafta gördüğünüz kalın kablo ile analog olarak ses sistemine aktarıyor ve enson resimde görülen monitör girişi gibi olan bağlantıdan woofer'a bağlanıyor. Z5500'ün decoder haricindeki diğer bütün ekipmanları normal analog 5.1 gibi çalışıyor. Yani bizim sonradan aldığımız decoder Z5500 'ün decoderi ile aynı vazifeyi görüyor.

• quote:

@pasa_mahmut, Z5500 ne kadar optik girişli bir sistem ise bu decoderi kullandığınız analog ses sisteminizde o kadar dijital. Şöyle ki; Z5500'ü daha önceden yakından inceleme şansım olmuştu. Bütün decode ve ses yönetim işlemlerini resimdeki Z5500'ün harici deoceri yapıyor ve ilk resim sol tarafta gördüğünüz kalın kablo ile analog olarak ses sistemine aktarıyor ve enson resimde görülen monitör girişi gibi olan bağlantıdan woofer'a bağlanıyor. Z5500'ün decoder haricindeki diğer bütün ekipmanları normal analog 5.1 gibi çalışıyor. Yani bizim sonradan aldığımız decoder Z5500 'ün decoderi ile aynı vazifeyi görüyor.

Anladım Kardeşim Sağolasın. Bu decoder ile Z5500 ün masa üzerine koyulan decoderi aynı işi yapıyor anladım.

Bu decoder de optik girip hoparlör setimize 3 tane stereo jak ile çıkış yapıyoruz.

Z5500 de de aynı şekilde docodere optik giriyor ve hoparlör setine yine aynı şekilde 3 tane stereo jak ile çıkış yapıyoruz.

Tek fark Z5500 de kumanda ve ses açma kapama switchi + anfisi z5500 decoderinde barınıyor. Diğer türlü Ses sitemimizi yine aynı şekilde kullanacağız ama ses Dijital olacak.

Kısacası BİREBİR AYNI SİSTEM DİYEBİLİRİZ.

O halde bu sistem anfisi ve ses kablo girişleri + optik girişi subwoofer kasasında olan da da aynı buşekilde işliyor onda da tek fark kasa içinde oldğundan bağlantılar içeride hazır yapılmış oluyor.

Biz bu sistemi yaptığımızda ortalık yine kablo pazarına dönecek kablo fazlalığından kurtulmak isteyenler bu sistemden yararlanamazlar kablo fazlalığından kurtulmak isteyenler az önce bahsettiğim
    anfisi ve ses kablo girişleri + optik girişi subwoofer kasasında olan ses sisteminden almaktan başka çaresi yok onda tek kablo ile iş bitiyor çünkü.

Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim kardeş. Ufacık bir tüyo da bile her şeyi anladım. Allah Razı olsun.

• Estağfurullah hocam. Bilgi paylaştıkça çoğalır...

Anfisi ve ses kablo girişleri + optik girişi subwoofer kasasında olan ses sistemleri dediğiniz gibi kablo karmaşası açısından avantajlı. Fakat yarın bugün ses sisteminizi değiştirseniz yine optik girişli bir cihaz bakmanız lazım. Şuan piyasada zaten çok alternatif yok. Ama elinizde decoder var ise istediğiniz 5.1 girişe sahip ses sistemini almakta özgürsüznüz. En büyük avantajı bu bence...
  • quote:

Estağfurullah hocam. Bilgi paylaştıkça çoğalır...

Anfisi ve ses kablo girişleri + optik girişi subwoofer kasasında olan ses sistemleri dediğiniz gibi kablo karmaşası açısından avantajlı. Fakat yarın bugün ses sisteminizi değiştirseniz yine optik girişli bir cihaz bakmanız lazım. Şuan piyasada zaten çok alternatif yok. Ama elinizde decoder var ise istediğiniz 5.1 girişe sahip ses sistemini almakta özgürsüznüz. En büyük avantajı bu bence...

Evet ben değiştireceğim ses sistemi mi ama pahalı olmayan optik girişli ses sistemi ( özellikle herşeyi kasasında olan ) bulamıyorum Microlab arııyorum ama Türkiye'mizde yok maalesef. o yüzden başka cihazlarada bakıyorum 300-350 yi geçemem sorun burada.Kolay gelsin. Şöyle temiz 2. El Z5500 de düşünmeye başladım. Sıfırı şuan Vatan da 550 TL

• Z5500 ün ikinci elini dahi 400-450 TL nin altına düştüğünü görmedim. Umarım gönlüne göre bulursun...
  • quote:

Z5500 ün ikinci elini dahi 400-450 TL nin altına düştüğünü görmedim. Umarım gönlüne göre bulursun...

Doğrudur kardeş ama 400-450 isteyenler bu saatten sonra zor satarlar satarlarsa ki zaten araştırma yapmayan birine satarlar. Akıl var mantık var 400-450 TL verebiliyorsam şayet 100-150 daha verebilirim neden riske gireyim ki 100-150 TL için ha 300 TL olsa yarıyarıya dersin alırsın o zaman riske girilir. hem zaten bir ürün 2. el ise bir ürünün oratğı gibi 1-2 yıl 1. kullanıcısı kullanmış bundan sonrada ben kullancaksam yarısından fazla vermem almam fazlasını verdikten sonra başka cihaz averirim okadar parayı başka cihazın sıfırını alırım yada okadar parayı veriyorsam sıfırına yönelirim en azındna ilk kullanıcısı olurum 2 yılda garantim olu ohhh. Zaten benb u cihazın bu kadar parayı hakkettiğini düşünmüyorum bu paranın üzerine 200-300 Tl daha koysak anfili kolonlu devasa set dizerim ki zaten bu setlerin kaçakları da var fiyat dersen bayağı aşşağıda garanti dersen onlarda veriyor. arabamın teybi bile kaçak şuan arza yaptı götürdüm garantiye onarıldı şuan süper kullanıyorum. kısacası Z5500 çok para be arkadaşlar değmez yeni modelleri çıkınca onun fiyatı düşer ki düşüyor zaten yavaş yavaş. kolay gelsin herkese.

• Eyvallah hocam. Dediğim gibi gönlüne göre bulursun inşallah...
  • Arkadaşlar Ürünüm 100ytl karşılığında Hongongdan geld,i yaklaşık 10günde, açıkçası bukadar çabuk ve sorunsuz beklemiyordum, ebay'den ilk alış verişim çok başarılı geçti mutlu oldum Enkısa zamanda çince öğreniyorum
    Almak isteyen arkadaşlara ticari maksatlı getirte bilirim
    pmden görüşebiliriz

saygılar

• İlk msajın ardından kısa bir süre sonra
    Cihazı test ettim Tamda BFBC2'nin şu solo bölümündeki karanlık başlangıç bölümünden sonraki soldan gelen tankların patlaması sahnesi

patladıktan sonra yanan tankın çıtırtılarına yüzümü verip 360derece dönerek sessistemindede çıtırtıların herbil kolanda çıtırdamasını zevkle dinledim hapörlörlerin doğru şekilde dağıtılmasınıda bu türden

denemelerle netleştirebilirsiniz bir şeydaha gerçekten sesler çok duyulabilir ve net geliyor başarılı bir cihaz üstelik bu sessisteminde

Ses sistemim geçici asıl m-audio studio phile BX5 herbiri kendinden anfili haporlır'lere bağladığımda kalite ne olacak çok merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fınıshed ın chına -- 6 Kasım 2010; 15:08:59 >

• Arkadaşlar işyerinden bir tanıdığım Pearl Harbor filminin 18 GB lık DTS li MKV sini getirmiş. Geçen WD TV de denemesini yaptım. Japonların gemilere saldırma anını bir izlemenizi isterdim. Daha doğrusu dinlemenizi

Bir uçak soldan geçiyor bir uçak sağdan bir diyeri tam üzerinizden. Sanki uçaklar odanın içinde uçuyorlar gibi oluyor. Daha önce DTS li Top Gun'ı izlemiştim ama bu DTS li Pearl Harbor ses kalitesi ve ses surround'u açısından çok süper bir film. Elinize geçerse muhakkak izleyin. Ne dediğimi daha iyi anlarsınız...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.