yok,dediğim gibi dün kargoyla ithalatçı firmaya göderdim,muhtemelen bugün ellerinde olur,istanbul içi sonuçta; resimler bir gün önceki uğraşımlarıma ait,bugün yarın haber alırım,sonucu da buradan paylaşırım.
Benim ürün halen gelmedi, ama "gönderildi" yazıyor....bakalım yarın gelir herhalde...
Beraber kullanmayı düşündüğünüz ses sisteminin kumandası, bass, surround ve rear hoparlörleri ayrı ayrı ayarlama imkanınız yok ise tercih edilebilir. Ama dediğim özellikleri olan bir ses sistemi ile birlikte kullanacaksanız bu cihazın bir artısı olmaz. Ebad itibari ile biraz büyük gözüküyor. Gümrükte umarım problem çıkarmazlar...
quote:
Orijinalden alıntı: UNDYING
Benim ürün halen gelmedi, ama "gönderildi" yazıyor....bakalım yarın gelir herhalde...
Şu alete 190 TL verdik ya, inanamıyorum
UNDYING, şuanki kullandığım Samsung LCD tv yi zamanında 2300 TL ye almıştım. WD TV ile ilk HD film izlediğimde azım açık kalşmıştı. Bu decoder ile ilk DTS sesli film izlediğimde de azım açık kaldı. Oyun oynarken veya film izlerken ses ve görüntü bir birini tamamlayan unsurlar. Açıkcası film izlerken almış olduğum zevke karşılık verdiğim 190 TL bana çok gelmiyor. Tabi kişiye göre değişebilir bu konu.
Umarım cihazın geldiğinde sende söylediklerime katılırsın.
Film izlemek için player kullansaydım dediğin doğru olurdu ama zaten PC kullanıyorum LCD TV'ye bbağlı (ben de zamanında 2250 TL'ye almıştım)...yani bu aletin yaptığı decoder işini benim PC zaten yapıyordur herhalde...artık PS3 oyunlarında bakacağız duruma...
bencede hala çok pahalı tabi zevk meselesi sonuçta 1000 lira civarı para verip Z5500 alanlar vardı
ama ben fiyatın düşmesini bekliyorum bu cihazın eder fiyatı bence 120 tl civarı
quote:
Film izlemek için player kullansaydım dediğin doğru olurdu ama zaten PC kullanıyorum LCD TV'ye bbağlı (ben de zamanında 2250 TL'ye almıştım)...yani bu aletin yaptığı decoder işini benim PC zaten yapıyordur herhalde...artık PS3 oyunlarında bakacağız duruma...
Nerede okuduğumu tam olarak hatırlamıyorum ama bilgisayarın çözdüğü DTS ses ile ses sistemi veya decoder tarzı cihazların çözdüğü DTS ses arasında baya fark olduğu yazıyordu. Eğer bilgisayarınızda dijital çıkış var ise kullandığınız player ın ayarlarından DTS ses çözme özelliğini kapalı konuma getirerek sesi pass through ederek decoderin çözmesini sağlayabilirsiniz. Böylece aradaki fark daha iyi anlaşılabilir. Ses kartınızın yazılımından dijital çıkış ile ilgili ayarları yapmanız gerekebilir. Sesi hiç işletmeden PC den aldığınız için aynı playerlardaki gibi kaliteli ses alacağınızı tahmin ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: bedevi1903
bencede hala çok pahalı tabi zevk meselesi sonuçta 1000 lira civarı para verip Z5500 alanlar vardı
Hocam, 120 TL ye kadar bekleyecek misin?
quote:
Orijinalden alıntı: yekucur
quote:
ben bu ebeydan alınırken 125 lere çok niyetlenmiştim ama güvenip yurt dışından alamadım şimdi 190 vermekte zor geliyo bekleriz ya acelesi yok
quote:
quote:
Şu alete 190 TL verdik ya, inanamıyorum
UNDYING, şuanki kullandığım Samsung LCD tv yi zamanında 2300 TL ye almıştım. WD TV ile ilk HD film izlediğimde azım açık kalşmıştı. Bu decoder ile ilk DTS sesli film izlediğimde de azım açık kaldı. Oyun oynarken veya film izlerken ses ve görüntü bir birini tamamlayan unsurlar. Açıkcası film izlerken almış olduğum zevke karşılık verdiğim 190 TL bana çok gelmiyor. Tabi kişiye göre değişebilir bu konu.
Umarım cihazın geldiğinde sende söylediklerime katılırsın.
Ürün geldi sonunda, tek optik kablo olduğundan kısa bir süre PC'de ve Playstationda ayrı ayrı denedim;
PC'den aldığım ses öncekine göre daha farklı kesinlikle, henüz hiçbir kurcalama da yapmadım....
Konsola gelince; TV sesinden çok farklı olacağını zaten biliyordum...öyle de oldu, fazla kurcalayamadım...uzun bir OPTIC kablo almam lazım...Hem PC hem PS3 bağlantısı yapmak için...
Bu arada ışıkları pek hoş olmadı, odada gece klübü havası yaratıyor
quote:
quote:
quote:
ben bu ebeydan alınırken 125 lere çok niyetlenmiştim ama güvenip yurt dışından alamadım şimdi 190 vermekte zor geliyo bekleriz ya acelesi yok
Güvenilmiyecek bir tarafı yok.Ebaydan onlarca alış-veriş yaptım hiç sorunla karılaşmadım.Tek problem ürünün bozulması olabilir o da tamamen şansınıza kalmış benim hiç başıma gelmedi.Eger ürün kargoya verilip elinize bile geçmediyse paypala itiraz edip paranızı geri alıyorsunuz.Yani güvenin sorun olacagı bir şey yok.
Salkomdan Burak bey,bugün aradı.İlk önce satışa sundukları cihazları test ettikleri kendi düzeneklerinde denemişler sorun bulamamışlar,cihaz çalışmış,bir anlam verememişler,kullanıcıda niye sorun oluştu diye ,akıllarına kututan çıkan optik kabloyu ben hiç poşetinden çıkarmadan kendi aldığım optik kablolarla denemiştim,herhalde demişler kullandığı optik kabloda sorun var derken,birde hoparlöre bağlayalım demişler.Bakmışlar ses yok,giriş,çıkış bilumum voltajları kontrol etmişler,kutudan çıkan adaptörün çıkış voltajının cihazdaki ses chipini çalıştıracak voltaja ulaşamadığını tespit etmişler.Cihazın mavi led ışıkları yandığı için insanın aklına adaptör problemi ilk başta gelmiyor tabii.Neyse sorunun kaynağı bulundu ve olay çözüme ulaştı gibi,burdan Burak bey'e ilgisi için teşekkür ediyorum,kendisi defalarca özürdiledi, bu olumsuz durumu yaşattıkları için,kargoya bugün verecekler.Kargo yetiştirebilirse yarın elimde olur ,olmazsa hevesimi pazartesiye saklıyacağım artık.Cihaz ulaştığında test sonucunu tekrar paylaşırım. iyi forumlar.
quote:
Orijinalden alıntı: astramastra
Salkomdan Burak bey,bugün aradı.İlk önce satışa sundukları cihazları test ettikleri kendi düzeneklerinde denemişler sorun bulamamışlar,cihaz çalışmış,bir anlam verememişler,kullanıcıda niye sorun oluştu diye ,akıllarına kututan çıkan optik kabloyu ben hiç poşetinden çıkarmadan kendi aldığım optik kablolarla denemiştim,herhalde demişler kullandığı optik kabloda sorun var derken,birde hoparlöre bağlayalım demişler.Bakmışlar ses yok,giriş,çıkış bilumum voltajları kontrol etmişler,kutudan çıkan adaptörün çıkış voltajının cihazdaki ses chipini çalıştıracak voltaja ulaşamadığını tespit etmişler.Cihazın mavi led ışıkları yandığı için insanın aklına adaptör problemi ilk başta gelmiyor tabii.Neyse sorunun kaynağı bulundu ve olay çözüme ulaştı gibi,burdan Burak bey'e ilgisi için teşekkür ediyorum,kendisi defalarca özürdiledi, bu olumsuz durumu yaşattıkları için,kargoya bugün verecekler.Kargo yetiştirebilirse yarın elimde olur ,olmazsa hevesimi pazartesiye saklıyacağım artık.Cihaz ulaştığında test sonucunu tekrar paylaşırım. iyi forumlar.
Çok ilgililermiş. Güzel bir olay. 190TL'yi hakediyorlar bence.
Haftasonu nihayet cihaza tekrar kavuştum,ilk işim DTS li bir mkv film koymak oldu...Sonuç mükemmel bir 5.1 ses şöleniydi... Konuyla özellikle ilgilenen Salkom Burak bey'e yekrar teşekkürler,kendisi mesai sonrası bile cepten arayıp kargoyu ve cihazın çalışıp çalışmadığını sordu.
Bundan sonra DTS siz bir film izlemeyi düşünmüyorum,alacak tüm arkadaşlara bu cihazı öneririm.AV/R li siteme geçene kadar bu cihaz beni idare edecektir.
herkese iyi forumlar.
quote:
hoca 120tl aslında bu paradan satsalar gene zarar etmezler fakat 130-140 civarı verilir. ithal eden çogalsa mecbur düşerde başka ithal eden yok. dolar 1,40 olmuş bu arada
quote:
Orijinalden alıntı: astramastra
Haftasonu nihayet cihaza tekrar kavuştum,ilk işim DTS li bir mkv film koymak oldu...Sonuç mükemmel bir 5.1 ses şöleniydi... Konuyla özellikle ilgilenen Salkom Burak bey'e yekrar teşekkürler,kendisi mesai sonrası bile cepten arayıp kargoyu ve cihazın çalışıp çalışmadığını sordu.
Bundan sonra DTS siz bir film izlemeyi düşünmüyorum,alacak tüm arkadaşlara bu cihazı öneririm.AV/R li siteme geçene kadar bu cihaz beni idare edecektir.
herkese iyi forumlar.
astramastra, geçmiş olsun. Decoderin tekrardan hayırlı olsun.
DTS li filmleri izlemeye başladıkça diğerleri zevk vermemeye başlıyor. Sırf AC3 diye bazı filmleri arkadaşlardan alıpta izlemiyorum. Bazı filmlerde güzel olmasa bile sırf aksiyon sahnelerindeki DTS sesleri duymak için alıyorum...
VESTEL HT-728DT ses sisteminden bu cihazla gerçek 5,1 DTS alabilirmiyim..?