Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende ebaydan ısmarladım gelince ses sistemine bağlama konusunda yardımınızı isteyeceğim arkadaşlar
  • Arkadaşlar bu dekodere daha gelişmiş kolonlar dahil etmeyle ilgil palaşım yapmak istedim bazı arkadaşlar içinde örnek olabilir

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

Gürdüğünüz gibi dekodermi 5+1 sistemin subufır'a sanki ona ayit bir parçaymışgibi kısa 3.5mm (votmen cak) t konnektörler ile sabitledim ve çift taraflı bant ile sağlamlaştırdım ikisi konbine gibiler
    şimdi istersek 5+1 lerin kendi kolonlarını imkan varsada benimgibi kendinden anfili 2 KOLAN bulup sağ ve so olarak l, resimdeki KENWOOD TEYİBİMİN AUX GİRİŞİNE bağladığım gibi arka sesleri duyacağımız kolonları bağlaya bilirsiniz(resimdeki beyaz kolanlar kenwood'a ayit ) bu arada konuşmaların geldiği orta sentır ve subbas seslerini 5+1 kendi üniteseindeki kolonları kulanarak alıyorum,budurumda dekoderin sadece sentır ve subbas çıkışlarını 5+1'in subbasına giriyorum.
    Şu resimdeki kısa 3.5 mm t konnektörlerden 3 tane yaptın(siz kendi 5+1'in kablolarını kullanabilirsiniz ) eyer 5+1 lerin kendi kolonları kulanılacaksa yukarda dediğimgibi dekoder arkasındaki çıkışları subbas arkasındaki girişlerle birleştirin
    Farklı kolanlar için uygun kabloları yapmanız gerek ve kolanları ne olursa olsun audio decoderden çıkacaksınız durum farklı kolon kullancaksak böyle tab,i normal 5+1 kolanlar zaten subbas'ın arkasından çıktığı için yine orada kalacak dekoderde çözümlenenses
    sonuçta yine o anologbağlantıdan çımış olacak ama dijital kalitedemüthiş sesler duyuyorum alaet resmen şu locitek'in Z... bİlmemnenin canına okuyacak cinsten ki be o Z5500 Müydü aleti 15 dakika heryönden heraçıdan herseçenekle test ettim resmen düdük (yanlış anlaşılmasın 600ytl lik bir ses çıkımıyor ) Diyeceğim alın böyle bir dekoder yada AV RSIVIR bağlayın frekans aralıkları daha geniş kolonlar gerçek ses zevkini yaşayın
    Umarın acemisi olan arkadaşlara bir yardımım olmuştur Birazda kafalarını karıştırmışımdır Yazıdan anlamak bazen kafa karıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fınıshed ın chına -- 8 Kasım 2010; 23:59:50 >

• Güzel paylaşım olmuş. Elinize sağlık.

Yazılanları anlamak için dört defa falan okumuşumdur. Resimlerin adedini arttırıp, birazda yüksek çözünürlük yapsak daha güzel olur kanımca...

Bayramda, memlekete gidersem decoderi bizim emektar arçelik müzik setinde bir deniyeceğim.Arka veya ön kolonlar olarak güzel olur. 15 yıllık cihaz atıl duruyordu. İki hoparlör 360 wat ses çıkışı var ve çok deli bass vuruyordu. Tabi decoderin FL/FR veya SL/SR çıkışlarından birini müzik setin AUX girişine bağlayacağım. Aslında bu setlerden 2 tane daha bulsam Z5500 'e kafa tutarım

Bu decoder olayının en güzel yanı istediğin sisteme bağlayıp optik girişli hale getirebiliyorsun. Gerisi zevkimze kalıyor. Elimizde optik girişli bir set olsa böyle atraksiyonlar yapamazsın.

• bu ebay kargo izlemelerini nasıl yapıyoruz arkadaşlar honkong post kargo numarasını girmiş satıcı ama orada sadece destination turkey yazıyor şuan nerede gemidemi uçaktamı bir bilgi yok
  • Arkadaşlar elimde lg ht 805 sh ev sinema sistemi var. Bir de western digital tv live mediaplayer var. Yalnız ev sinema sistemini alırken dts özelliği var sanıyordum meğer yokmuş. Bütçemi de çok aştım daha aşamam. Western digitali ses sistemine optik kabloyla bağladım çıkışı digital yaptığımda ses gelmiyor dts filmlerden ama stereo yaptığımda ses geliyor. Şimdi bu dts decoderden alsam sorun çözülür mü? Bir de bunu alınca iki cihazı buna mı bağlayacağım bağlantı hakkında da bilgi verirseniz çok makbule geçer. Cevaplarsanız çok sevinirim. İyi günler.
  • ebay'den benimde 4-5 kere alışverişim oldu, Türkiyeye girene kadar takip yapılabiliyor sonrası yok

quote:

Orijinalden alıntı: semihmurat
    bu ebay kargo izlemelerini nasıl yapıyoruz arkadaşlar honkong post kargo numarasını girmiş satıcı ama orada sadece destination turkey yazıyor şuan nerede gemidemi uçaktamı bir bilgi yok
  • Greatwhite sorunuma yardımcı olursan çok sevinirim problemi yukarda yazdım.
  • Ev sinema sisteminizde 5+1 analog giriş varsa hd audio decoder sorununuzu çözer
  • Arkadaslar bu decoderi su asagida resmi olan benim nacizane emektarim Jazz 9902 5.1 ile sorunsuz bir sekilde calistirabilirmiyim ?

Komple goruntu

Arkadan goruntu

Nerelerde kullanicagimida yazayim..

1) xbox 360 (optic girismi cikismi pek anlamiyorum var oyle bir sey..)
    2. LG 32"LD550 Full HD LCD TV (optic girismi cikismi pek anlamiyorum var oyle bir sey..)
    3. WD Media oynatici (optici girismi cikismi pek anlamiyorum var oyle bir sey..)

Ne sekilde baglamaliyim eger alirsam bu yukaridaki sistemlere ?

Yardimci olursaniz cok mutesekkir kalicam gercekten.

Tesekkurler, saygilar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 9 Kasım 2010; 19:04:21 >

• Arkadaşlar herkese tektek cevap vermek zor olacağından biraz sayfaların başlarından gelerek konuya daha hakim olabilirsiniz sizin sorularınız daha önce büyük ihtimal sorulmuştur
  • Siz derken bendenmi bahsediyosunuz sayin arkadasim ? Zaten anlasam bu ses islerinden buraya sormazdim. acikcasi takip ettim konuyu ama hakim olamadim anlamadigim icin.. kusura bakmayiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xaroon

Siz derken bendenmi bahsediyosunuz sayin arkadasim ? Zaten anlasam bu ses islerinden buraya sormazdim. acikcasi takip ettim konuyu ama hakim olamadim anlamadigim icin.. kusura bakmayiniz..

Sorunsuz bir şekilde kullanırsınız @Xaroon. Ses sisteminizin analog 5.1 girişleri mevcut.

Tam performans almak için LCD tv nizi değilde Xbox ve WD tv nizi optik kablo kullanarak şekildeki gibi docodere bağlayabilirsiniz. S butonu hangi optik girişten ses alacağınızı seçebilirsiniz. Böylece hem xbox 360 hemde WD playerınızı aynı anda bağlayabilirsiniz. WD tv de ses ayarlarında digitali seçmeniz lazım.

Ayrıca dijital çıkışlı uydu alıcınız var ise Dolby yayın yapan kanallarıda gerçek 5.1 olarak izleyebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: Xaroon

Siz derken bendenmi bahsediyosunuz sayin arkadasim ? Zaten anlasam bu ses islerinden buraya sormazdim. acikcasi takip ettim konuyu ama hakim olamadim anlamadigim icin.. kusura bakmayiniz..

Sorunsuz bir şekilde kullanırsınız @Xaroon. Ses sisteminizin analog 5.1 girişleri mevcut.

Tam performans almak için LCD tv nizi değilde Xbox ve WD tv nizi optik kablo kullanarak şekildeki gibi docodere bağlayabilirsiniz. S butonu hangi optik girişten ses alacağınızı seçebilirsiniz. Böylece hem xbox 360 hemde WD playerınızı aynı anda bağlayabilirsiniz. WD tv de ses ayarlarında digitali seçmeniz lazım.

Ayrıca dijital çıkışlı uydu alıcınız var ise Dolby yayın yapan kanallarıda gerçek 5.1 olarak izleyebilirsiniz...

Arkadasim sen cok yardimsever bir kardesimsin tesekkur ediyorum sekil icinde + olarak tesekkurler emek harcamissin.

• Yardımcı olabildi isem ne mutlu... Ben teşekkür ederim...
  • Arkadaşlar selam,

Logitech Z5500 kullanıyorum, malum tek optik girişli, benimse hem tv den(usb den film izlerken 5.1 ses alamk için) hemde uydu alıcıdan(bazı kanallardaki 5.1 sesi alabilmek için) optik çıkışla ses almak istediğimden z5500 deki tek optik girişi çoğaltmam gerekiyor, bu cihazı alsam hem tv nin hem uydu alıcının optiklerini girsem, bu cihazdan da 3 jaklı çıkış alıp z5500 e girsem, tv den uydu alıcıya geçerken cihaz üzerinden bi düğmeye basmam gerekiyormu? yanı bu cihaz swich gibimi kullanıyor?
  • evet cihazın üzerinde manuel switch düğmesi var,maalesef kendisi ayırt edemiyor.Sizin basmanız lazım.
    Ayrıca size önerim amacanız DTS sesi çözdürmek değil sadece optik çoklayıcı olarak kullanmak ise
    aşağıdaki linkteki ürünü bir inceleyin...Bu site donanımhaber üyelerine %30 ind.yapıyor

http://www.elektrodepo.com/?urun-detay_161_Toslink_Switch_3_Giris_1_Cikis_Manuel_91018.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

evet cihazın üzerinde manuel switch düğmesi var,maalesef kendisi ayırt edemiyor.Sizin basmanız lazım.
    Ayrıca size önerim amacanız DTS sesi çözdürmek değil sadece optik çoklayıcı olarak kullanmak ise
    aşağıdaki linkteki ürünü bir inceleyin...Bu site donanımhaber üyelerine %30 ind.yapıyor

http://www.elektrodepo.com/?urun-detay_161_Toslink_Switch_3_Giris_1_Cikis_Manuel_91018.html

verdiğiniz link teki ürünü biliyorum karaköy de 25 liraya buldum, ama ben swich istemiyorum, optik çoklayıcı aldım, oda işime yaramadı, bana iki optik girişli bir optik çıkışlı optik çoklayıcı lazım, çin'cem olsa çine mail atacam, anında yaparlar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Ev sinema sisteminizde 5+1 analog giriş varsa hd audio decoder sorununuzu çözer

Hocam benim ev sinema sistemi analog değil dvd anfi görevini görüyor ve sesi o çözüyor ama dts özelliği yok bu aleti alınca gerçek dts sesi alabilir miyim
  • DVD player anfi görevi görüyor, biliyorum. Üstteki mesajınızda WD HD Player'ı optic'ten bağladığınızı belirtmişsiniz, sizin cihazınızda analog girişler varsa bu cihazı alın.

Ben bu tip ev sinema sistemlerine hep karşı oldum, anfi dvd içinde çoğu sistemde ısınma sorunu var, usb girişli olanlar fat32 destekliyor fat32 formatlı bir diske 4 GB üstü tek dosya atamıyorsunuz dolayısıyla HD film izlemek imkansız liste uzayıp gidiyor.

En güzeli HD media player + optik girişli 5+1 ses sistemi.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak bu aletler ile ilgili:

Sanırım iki farklı çikişa göre 2 versiyonu var bu cihazın. Resimler aşağıda. Hangisi daha iyi? Yurtdışından sipariş edeceğim..

1.)

2.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 18 Kasım 2010; 9:10:04 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.