Şimdi Ara

HD film izlerken akıcılık problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, benim pc donanım olarak iyi zaten yeni kurdum. fakat anlam veremediğim bi akıcılık problemi var sadece film izlerken. özellikle HD rip falan izlerken 720p 1080p falan. izlenmicek gibi değil ama tatmin olamadım nedense. izledigim video / video formatının da etkisi olduğunu biliyorum. ama bunun bi çözümü yokmu. km player kullandım önceden şimdi splash pro kullanıyorum ama iyi değil gibime geliyo. en basit örneğinden filmin castine geçtiği zaman hafif takılarak aşşağıya doğru kaydığını görebiliyorum yazıların. bu durum ne ile alakalıdır bir fikri olan varmı ? yazılımsal / donanımsal ? yoksa izlediğim filmler internetten indirilme dandik ripler olduğu için midir?

• ekran kartı driverlarını bir güncelleyiver. Sonra internetten k-lite codec pack son sürümünü bul yükle.
  • shawnz S kullanıcısına yanıt
    Splash pro yu kürekli halinde bulmaya çalış dostum. Kendi ayarlarında motion+ tarzı ayar var akıcılığı sağlıyor, haliyle donanımın üstüne gidiyor biraz ama mükemmel bi' kalite veriyor. VLC - GOM - MPC vs. birçok oynatıcı denedim. HD videolar için Splash Pro tek geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shawnz

Merhabalar, benim pc donanım olarak iyi zaten yeni kurdum. fakat anlam veremediğim bi akıcılık problemi var sadece film izlerken. özellikle HD rip falan izlerken 720p 1080p falan. izlenmicek gibi değil ama tatmin olamadım nedense. izledigim video / video formatının da etkisi olduğunu biliyorum. ama bunun bi çözümü yokmu. km player kullandım önceden şimdi splash pro kullanıyorum ama iyi değil gibime geliyo. en basit örneğinden filmin castine geçtiği zaman hafif takılarak aşşağıya doğru kaydığını görebiliyorum yazıların. bu durum ne ile alakalıdır bir fikri olan varmı ? yazılımsal / donanımsal ? yoksa izlediğim filmler internetten indirilme dandik ripler olduğu için midir?

720/1080p filmler h264/x264 kodekleri ile sıkıştırılırlar. bunlar da xvid/divx gibi formatlardan daha fazla işlem gücü gerektirir. Sistemin yeni olduğuna göre yeni nesil bir ekran kartı vardır. ekran kartının ayarları bölümünden h264 formatlarının işlenmesini ekran kartına devredebilirsin. arkadaşlar k-lite'yi zaten önermişler. video codec ayarlarından önce h264'ü disable yap, ekran kartından da ilgili kodekleri gpu açsın de. Bu yöntem olmaz ise k-lite video codec ayarlarından libavcodec seçeneğini seç. bu şekilde deneyerek optimal sonuca ulaşabilirsin. Sorun genellikle başta da söylediğim gibi, işlemciler için bu sıkıştırma formatlarının zorlayıcı olmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sabata

quote:

Orijinalden alıntı: shawnz

Merhabalar, benim pc donanım olarak iyi zaten yeni kurdum. fakat anlam veremediğim bi akıcılık problemi var sadece film izlerken. özellikle HD rip falan izlerken 720p 1080p falan. izlenmicek gibi değil ama tatmin olamadım nedense. izledigim video / video formatının da etkisi olduğunu biliyorum. ama bunun bi çözümü yokmu. km player kullandım önceden şimdi splash pro kullanıyorum ama iyi değil gibime geliyo. en basit örneğinden filmin castine geçtiği zaman hafif takılarak aşşağıya doğru kaydığını görebiliyorum yazıların. bu durum ne ile alakalıdır bir fikri olan varmı ? yazılımsal / donanımsal ? yoksa izlediğim filmler internetten indirilme dandik ripler olduğu için midir?

720/1080p filmler h264/x264 kodekleri ile sıkıştırılırlar. bunlar da xvid/divx gibi formatlardan daha fazla işlem gücü gerektirir. Sistemin yeni olduğuna göre yeni nesil bir ekran kartı vardır. ekran kartının ayarları bölümünden h264 formatlarının işlenmesini ekran kartına devredebilirsin. arkadaşlar k-lite'yi zaten önermişler. video codec ayarlarından önce h264'ü disable yap, ekran kartından da ilgili kodekleri gpu açsın de. Bu yöntem olmaz ise k-lite video codec ayarlarından libavcodec seçeneğini seç. bu şekilde deneyerek optimal sonuca ulaşabilirsin. Sorun genellikle başta da söylediğim gibi, işlemciler için bu sıkıştırma formatlarının zorlayıcı olmasıdır.

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Dediğinizi deneyeceğim saolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.