Şimdi Ara

HD Tune Raporu. Galiba Bad sector oluşmuş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hdd birden bire takıldı ve takur tukur sesler gelmeye başladı. Disk birleştirme yaparken elektirikler gitti. 1-2 saat sonra pcyi tekrar açtım sürekli takılmalar donmalar oldu. Bende hdd yi çıkarıp içini açtım. :D tam açtığım söylenemez. Kenarını hafifçe kaldırıp içine üfledim. 2 -3 vurdum ve düzeldi. artık açılıyor. pek fazla takılmıyor ama genede şikayetçiyim. HD Tune programıyla yaptığım Sonuç bu. Galiba bad sector oluşmuş. Yeni HDD almayı düşünmüyorum şu anda. Bi Öneri Söylermisiniz ? Nasıl Düzeltebilirim ? Yada düzelir mi ?.

Cevap Verirseniz Sevinirim... iyi forumlar

• Bad sector hiç bir şekilde düzeltilemez. Düzelttiğini yazan programlar vardır ama bu tip programlar sadece bad sectorlerin üzerini kapatır. Yani üzerine veri yazılmasını engeller. Sizin hdd vahim durumda. Bad sektorlerin yayılma ihtimali de var. Size önerim yeni bir hdd almanız ve şu an ki hdd niz açılmaz hale gelmeden önemli verilerinizi bir an önce almanız.
  • Önemli bi veri yok içerisinde 100 gb film arşivi mp3ler vs.. çokta önemli değil bunlar. ama şuan için hdd alamam :) üzerini kapatacak programlarla deniycem. düzelmezse 80 gb lik bir hdd alıp ona sistemi kurup bu verilerle devam ederim en basitinden :)
  • arkadaşın dedigi gibi %5.2 hdd bad sector olmuş yeni hdd almanız gerekir
  • allaha sükür sorun yok şu anda ama ? :))
  • Arkadaşlar bendede windows cd den önyükleme başlatamama sorunu var yani cd yi takıyorum biostan first boot yapıyorum fakat tam cd den önyükleme uyarısı çıkan yerde 3-5 saniye bekliyor ve otomatik olarak kurulu windowsu açıyor.Kuruluma geçmiyor bad sectorslerden şüphelendim ve hd tune ile tarama yaptım sonuç resmi aşağıda acaba bu büyük bir sorunmu?öyle ise nasıl düzeltirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duda -- 5 Ağustos 2011; 11:57:28 >

• Yardım edebilecek var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.