Şimdi Ara

HD TUNE TEST DEĞERLERİMDE SIKINTI VARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  HD TUNE TEST DEĞERLERİMDE SIKINTI VARMI ?
    Bilgisayarım i5 2410m işlemci 6gb ram ve 2 gb ekran kartlı casper ancak sistem olması gereken stabilitede çalışmıyor windows 10 pro kurdum ona rağmen ve driverler tam olmasına rağmen olması gerekenden yavaş sizce harddisk sıkıntılı olabilirmi ?
    Birde gene bu forumda gördüğüm bir yazıda transfer ratesi maximum ile minumum arasında ortalama yarı yarıya fark olması gerektiğini söylüyordu ancak bende 80mb ye 0.7 mb yorumlarınızı bekliyorum .

• Merhabalar, mesajınızı gördüm ama ayrı bir konu açmışsınız bu nedenle bir daha bulmam biraz güç oldu (hdtune resimli anlaım konusuna yazılırdı hep, bende cevap vermek için oraya baktım ama mesajınızı bulamayınca kaldırmış olebilecğeinizi düşündüm o yüzden bir karışıklık olmuş), kusura bakmayın.

Gönderdiğiniz resimleri sırası şeklinde okumaya çalışırsak;

Benchmark testi her şeyi ortaya koymuş, disk dağılmanın eşiğine gelmiş (maksimum, minimum ve ortalama kuma değerleri çok kötü, çok kesin olmamak ile birlikte sarı noktalanma [access time grafiği] grafiğinin böylesine geniş bir dağılımının okuyucu kafada ki sıkıntıdan ziyade disk yüzeyindeki bir sıkıntı ile ilgili olduğu söylenebilir. Disk kafası problemleri daha ziyadesi ile yatay seyirli hatalı sonuçlar verirler [okuma/yazma grafiği] ve sarı nokta dağılımını çok geniş yelpazede etkilemezler. Tabi bu durum bazı istisnalar taşır, bunlardan biri de diskin yüksek bir noktadan düşmesi ilk akla gelenlerden biridir.). Bu kadar geniş bir dağılımı izah etmek için errorscan ve speed map haritasına bakmak daha uygun olurdu ama bizim elimizde bu yok maalesef. Yinede sorunun disk kafasında olduğunu zannetmiyorum). Benchmark değerlerinin hiç biri sağlıklı disk kriterlerine uymuyor. Nedenini bulabilmek ümidi ile health sekmesine geçelim, keşke speed map testide olsaydı daha kesin konuşmak mümkün olabilirdi belkide. ("Maksimum ve minimum read" değerleri ortalaması [avarage] üç aşağı beş yukarı diskin yaşına, kullanım süresine göre maksimum okumanın hemen hemen yarısı kadar oluyor doğrudur [tam yarısını bulmak çok zor, önelikle diskin sistem diski olmaması gerekiyor ki bu değere yaklaşabilsin, çoğunlukla %10-15 kadar daha düşük hesaplamak doğru olur. Ayrıca diskin yıpranmasını da bir miktar düşmekte fayda olacaktır])

Diskinizde benchmark testinin bu kadar kötü çıkmasına neden olabilecek neden bulmak biraz güç gibi durmakta (Genelde okuyucu kafa, disk yüzeyi, motor/rotor bozuklukları smart tablosunda kendine has hata sayılarını tetiklerler ancak diskin health tablosunda bu değerlerin minimum seviyelerde olduğu rahatlıkla gözlemlenebiliyor). Bunun nedeni sorunlu/hatalı/iyi oluşturulmamış smart yazılımı (algoritması) olabilir diye düşünüyorum ama WD disklerde bu tür hatalar görmek pek olağan olmuyor (bu nedenle diskin sökülüp farklı bir sistemde ikincil disk olarak takılarak yeniden test edilmesi [arada speed map testide fena olmazdı] daha uygun olur diye düşünüyorum)

Diskin bu duruma gelmesini açıklayabilecek yegâne veri "G-Sense" göstergesinden geliyor. Speed map testi temiz çıkarsa, samart'ta da yazılımsal bir sorun (hata/yanlış algoritma vs) yoksa bu diski "Düşürdüğünüzü" söylemenin dışında bir neden maalesef kalmıyor. Bilgisayarı düşürdünüz mü (Şeyh uçmaz, mürid uçururumuş, acaba sizin bu diskte uçmuş olabilir mi ? ..) ? ..

Yapılabilecek pek bir şey olduğunu düşünmüyorum (yukarıda zikrettiğim farklı bir sistemde yeni bir test yapılması ve mevcut durumun teyit edilmesi, akabinde çıkacak sonuca göre belki bir onarım düşünülebilir). Diskin kullanım süresine bakıldığında "Garanti" kapsamında olduğunu düşünüyorum. Şayet bu tespit doğru ise içerisindeki verilerinizi yedekleyerek bu hakkınızdan faydalanmak üzere yetkili servise veya satın aldığınız işletmeye götürmeniz yerinde olacaktır. Tabi diskin uçuşundan bahsetmemeniz ( ki varsa böyle bir durum) yerinde olur. Bahsedildiği gibi ikinci bir test yaparsanız yeni verilere bakıp durum planlaması yapabiliriz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 26 Eylül 2016; 16:17:58 >

• iliginiz için çok teşekkür ederim başka bir disk kullanamaya geçiş yaptım çok sağolun
  • muhtemelen işletim sistemini kurulu olduğu disk bu yüzden grafikte ser düşüşler var ama diskin sağlam sadece çok eski nesil olduğu için düşük performanslı bir disk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.