Öncelikle sorunun hdd den olduğuna emin olmadığım için ilk bunun testini yaparak bütün sistemimi incelemeyi düşünüyorum . Hiç bir oyunda sorun yaşamazken bazı oyunlarda bu aralar saniyelik kitlenme sorunları yaşıyorum . FPS de herhangi bir sıkıntım yok ancak 4-5 saniyelik donmalar yaşıyorum . Bu yüzden hd tune testi yaptım resimler aşağıdaki gibi . Anlayan arkadaşlar test sonuçlarına bakıp cevaplayabilir mi Hdd sıkıntılı mı yoksa kullanılabilir mi ?
SMART'daki interface error uyarısı genelde kablo, kablo temassızlıkları veya SATA portuyla ile alakalıdır. Bu hatalar sistemde I/O hatası olarak görünür ve diskin okuma/yazma işleminde başarısız olup tekrar denemesine sebep olur işte bu tekrar denemeler gecikmelere sebep olur. Windows olay görüntüleyicisinin sistemle ilgili bölümünden disk hataları var mı incelenebilir. Yeni bir SATA kablosu takılabilir, Windows komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla diskte hata varsa düzeltilmeye çalışılabilir. Chkdsk hata göstermezse ve yeni SATA kablosu ile de sorun devam ederse anakart üzerindeki farklı bir SATA portuna bağlanabilir.
poko001P
kullanıcısına yanıt
Hocam yaptım komut ile taramayı sonuçlar bu şekilde .
UPPPP
TinaaT
kullanıcısına yanıt
HD Tune verileri normal görünüyor. Olay görüntüleyicisinin sistem bölümünde "disk" hatalarını aramalısınız. Sistemde başka HDD/SSD yoksa ve olay görüntüleyicisinde disk hataları bulamazsanız sorununuzun disk ile alakalı olma ihtimali düşük.