Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

HD Video Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce makinede 500GB WD Caviar Black disk vardı ve hiç bir HD videoda sorunum yoktu (Win7 32 bit). İmkan olunca ufaktan bir upgrade yapma amaçlı olarak SSD disk aldım. Aynı işletim sistemini bu diske 64bit olarak kurdum. Makine genel olarak daha iyi çalışır duruma geldi lakin web videolardaki sorunu bir türlü çözemedim. HD videoları izlemek imkansız 1080p olanlar açıldığı anda donuyor ses devam ediyor (bu sırada işlemci kullanımı %10-15 lerde). 720P olan videolarda tahminen 10-15fps kadar atlamalı olarak izleniyor (bu sırada işlemci kullanımı %40-50). 480 hatta 360p videolarda bile bazen atlamalar rahatsız edici boyutlara çıkıyor. Yıllardır hiç oyun oynamam bu makineyi yaklaşık 4-5 sene önce kurmuştum (ekran kartı daha yeni) ekran kartını kontrol amaçlı battlefield 3 kurdum orta değerlerde takılmadan oynanıyor. Lakin videolar netten izlerken hep böyle problemli. Chrome, Explorer, Firefox farketmiyor. Diskteki 1080P video hiç atlamadan izleniyor.

Ekran kartı sürücüleri güncel
    Bir çok codec pack denedim
    Anakart sürücüleri güncel
    Flash player güncel

Var mı başka bir önerisi olan?

Sistem şu şekilde:
    Asus P5KPL-AM/PS Anakart
    Core2Duo E7500 2,93GHz
    2x2GB Ram
    1GB Sapphire HD4850 OC Edition
    120 Kingston Extreme 3K SSD

• netteki videoların 32bit için seri bir şekilde izlendiğini fakat 64 bit sistemler için sorun çıkarabildiğini okumuştum bir yerlerde. Yinede sistemine ve güncel programlarına bakarsak çok garip bir sorun. Tarayıcılarında hepsini denemişsin. Video izleyeceğin zaman işlemci kullanımı nedir acaba? başıma böyle bir durum gelmişti, işlemciyi %100 kullanan bir virüs vardı bilgisayarda, görev yöneticisini açık bırakarak izlemeye başlamıştım videoları. Sorunun sisteminde bulunan bir virüs olabilir belkide. Anti virüs programları ile bilgisayarını taratmanda fayda var, belki sorun budur.
  • İşin ilginç tarafı video az takılıyorsa işlemci kullanımı %50 yi geçmiyor ama çok fazla takılan yüksek çözünürlüklü bir videoysa işlemci kullanımı %20-30 u geçmiyor. Yani işlemci gücü boşta bekliyor ama yazılımsal bir sorun var da işlenmiyor gibi. Garip. Az önce de youtube da yüksek çözünürlüklü video örneklerine baktım bir çoğunu sorunsuz izletiyor 1080p olarak hatta 4K örneklerini bile çok az takılma ile izletiyor ama hala hiç oynatamadıkları bile var. Sanki codec problemi gibi ama denemediğim codec paketi kalmadı diyebilirim.
  • codec paketleri fazla belkide gereksiz diyede olabilir aslında. km player, splash pro ex media playerlerini yüklerim ben formattan sonra, ardından hiç codec yüklemeden kullanırım yıllardır.
    codecleri kaldırıp denesene birde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.