Şimdi Ara

Hd4830 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde e4500 + 2 gb ddr2 + 8600gt ekran kartı var bu kartla bazı oyunları full detayda oynayamıyorum malum .şimdi bu sisteme hd4830 taksam Brother in Arms Hell's highway Far Cry2 Crysis Warhead World in Conflict GTA 4 gibi oyunları 1280*1024 te full detayda aa af acarak oynayabilir miyim acaba?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yazdığınız oyunlar Nvidia kartlarda başarımı yüksek olan oyunlar hatta "Brother in Arms Hell's highway " PhysX destekliyordu yanlış hatırlamıyorsam., o yüzden 9800GT almanız daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 11 Haziran 2009; 16:43:29 >
  • Yani gtx250 değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dante38

Yani gtx250 değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: dante38

Yani gtx250 değil mi?

neye güldünüz? GTS250 9800GTX+'ın yeni adı.

Soruya gelince diğer oyunları bilmem ama crysisde 1280*1024 full ayarlarda aa af açarak oynamanız mümkün değil HD4830 veya 9800GT ile hatta 9800GTX+ ile bile zor.
  • işlemcinizede biraz oc yapmanız lazım
  • işlemci konusunda anakart tarafından bi sıkıntım var yani önceden ufak oc denemeleri yapmıştım ama 2.6 ya kadar cıkmıstım yani pek bi yükselme olmuyo seçenekler arasına zotac 9800 gt amp ıda katalım benim mrak ettiğim ise 9800 gt bazı oyunlarda 4830un gerisinde kalmasına rağmen neden 30 lira daha pahalı ??

bide gecen sene nvidia larda bahsedilen bellek dolma sorunu hala var mı ??
  • gta4 ü oynayamazsın..4830+2160(3ghz)4gb ram le oynayamıyorum..1024*768 te bile kısık detaylar
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

benim merak ettiğim ise 9800 gt bazı oyunlarda 4830un gerisinde kalmasına rağmen neden 30 lira daha pahalı ??

nVidia olmasından dolayı olabilir mi acaba?
  • quote:

benim merak ettiğim ise 9800 gt bazı oyunlarda 4830un gerisinde kalmasına rağmen neden 30 lira daha pahalı ??

Her durumda HD4830'un gerisinde değil ki. Genele bakarsanız performansları nerdeyse aynı olan kartlar ve Nvidia zaten ATI'den pahalı satıyor kartlarını.
  • arkadaşlar peki e4500 + HD4830 alırsam oynadığımda pişman olucağım bi oyun olur mu (performans bakımından) ? Sonucta bu fiyatta ona rakip olucak başka bi kart yok gibi
  • @emreonal69

BiA: HH'de Radeon'un AA açamama ve bir bölümdeyken oyundan atabilme sorunu vardı; ancak bunlar çözüldü 9.1 WHQL ve 8.10 hotfix ile. O rezil durumlar gitti yani.

Fakat, Vista, Win 7 vs. kullanırsa alt-tab'la veya başka bir yöntemle masaüstüne döndüğünde oyunu tekrar yukarı alamayacak. GeForce'le bu sorun yok. Radeon'la sorun yaşamamak için Win XP veya onun altyapısında bir işletim sistemi kullanması gerekir.
    Onun haricinde, BiA'daki başarımı gayet iyi Radeon'ların, gördüğüm kadarıyla. Sorun varsa anlık sahnelerde falandır; gözümden kaçmıştır.

Far Cry 2'de, Dx10 moduna geçince yer yer oluşabilen teklemeler Radeon'da maalesef daha ciddi boyutta olabiliyor. Ama bu her sistem-ayar şartında başa gelecek diye bir kural da yok(örneğin işlemci belli bir oranda sınırlarsa başa gelmeyebilir. Veya grafik belleği dolarsa oluşabilecek darboğaz bu durumu engelleyebilir). Başa gelirse biraz ciddi bir mesele. Dx10 modu önemli, çünkü Dx9'a göre ciddi ölçüde yüksek kare/sn alınıyor (işlemci sınırı yoksa eğer).
    Onun haricinde, Radeon'ların başarımı gayet iyi. Hatta, söz konusu olan 512 MB 9800 GT ise, 512 4830 bellek yönetimi sayesinde avantaj sağlayabilir, belli durumlarda. Far Cry 2'yi bu açıdan deneyemedim maalesef. Bellek kullanımı yüksek oyunlardan olduğu için bahsettim.
    (Bellek yönetimi farkına "sorun" demiyoruz artık. Tarafların tarzı farklı, sonuçları bellek miktarına bağlı.)

Crysis Warhead'da da Radeon'ların başarımı sorunsuz görünüyor. Başka bir sorun da çıkmıyor bildiğim.

Bellek yönetimi, 512 4830'a yer yer ciddi avantaj kazandırabilir Crysis Warhead'da, 512 9800 GT'ye karşı.

Diğer ikisi hakkında başkası konuşsun. Ben pek uğraşmadım o ikisiyle.

4830'un biraz daha düşük fiyatını da düşünürsek, bence gayet güzel bir seçim olur. Tamam ATi'nin uyumluluk-sürücü sorunları bariz, PhysX de yok; ama 9800 GT seviyesindeki 512 MB GeForce'lerin de bellek yönetiminin sonuçları can sıkabiliyor. Fark yaratan etkenlerden birisi, yani.

9800 GT'yi hele nakit falan düşünüyorsan şu bağlantılardaki fena değil:
    http://www.sanalmarketim.com/urun/86f5a6df359641963a1cc796f91c7abc/PALIT-9800GT(256Bit)512MB-DDR3-TV-DVI-16X
    http://www.exa.com.tr/palit/ekran_kartlari/palit_9800gt-334-5768.html

Ama Türkiye'de şu an 4830'dan pahalı olduğu gerçeği değişmiyor :)

Diğer iki oyunu da güncel sürücülerle iki tarafta da denemiş kişilerin yorumlarıyla bir sonuç çıkarman daha doğru olur. Biz bellek yönetimi, uyumluluk, PhysX vs. derken iyice çorbaya dönüyor iş. Ben de bir şey anlamıyorum. "İkisi de güzel kart" deyip kaçmak en güzeli oluyor. Fiyata göre yapar tercihini :D

GTS 250 demeye çalışan arkadaş, emreonal'ın 128sp 9800 GT konusuyla dalga geçmek istedi muhemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Haziran 2009; 19:44:34 >

• Kısaca; sorun istemiyorum, performans biraz da iyi olsun 20 lira farkı veririm dersen 9800GT, ufak tefek sorun önemli değil ucuz olsun işimi görsün dersen 4830 al.

@vespasianus

Ben bellek yönetimiyle ilgili bir sorun yaşamadım şimdiye kadar , artık olduğunu sanmıyorum.
  • HD 4xxx başlıklarının altında 9800GT tavsiyesiyle emreonal teşrif etmişse, yanlış bile olsa tavsiye edilen, yorum yapmak istemiyorum artık. İsminizi tamamen bloklayamıyorumda, zira faideli bilgiler verdiğiniz yazılar da mevcut...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

HD 4xxx başlıklarının altında 9800GT tavsiyesiyle emreonal teşrif etmişse, yanlış bile olsa tavsiye edilen, yorum yapmak istemiyorum artık. İsminizi tamamen bloklayamıyorumda, zira faideli bilgiler verdiğiniz yazılar da mevcut...

Her tavsiye isteyene ati mi diyeceğiz biraz daha ucuz diye.Aynı kategoride fiyat farkı ciddi değilse nvidia tavsiye ederim.GTX+ seviyesinde fiyatı uygun olması sebebiyle 4850 yi tavsiye ederim.Bu konuya yazdıklarımda yanlış göremiyorum , nerede yanlış yazmışım söylermisin?
  • arkadaşlar fiyat seviyesini biraz yükseltsem ve 4850 almaya çalışsam bu işlemci ile tam performans alırmıyım
  • quote:

arkadaşlar fiyat seviyesini biraz yükseltsem ve 4850 almaya çalışsam bu işlemci ile tam performans alırmıyım

İşlemciye oc yaparsanız alırsınız.Yalnız 4850 nin referans modelini almayın, özel soğutmalı olanını alın.Sizin psu kaç watt?
  • 600 wattlık güc kaynağım var işlemciyi 2.6 ya getirsem yararı olur dimi
  • quote:

600 wattlık güc kaynağım var işlemciyi 2.6 ya getirsem yararı olur dimi

600 watt çok rahat yetr, işlemciyide en az 3.0ghz yaparsanız iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

quote:

600 wattlık güc kaynağım var işlemciyi 2.6 ya getirsem yararı olur dimi

600 watt çok rahat yetr, işlemciyide en az 3.0ghz yaparsanız iyi olur.

peki defualt halinde olursa hd4850 veya üstü bi karttan 9800gt den alıcağım performans kadar mı performans alırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.