Şimdi Ara

HD4830'u bios update yaparken bozdum acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bios update yapmak isterken önce winflash yanıt vermiyor dedi sonra update tamamlandı dedi ve restart istedi restartan sonra ekranda karıncalanmalar ve çigiler çıkamaya başladı tekrar bios update yaptım ama değişen bişi olmadı cataliyst ekran kartını görmüyor. fikri olan varsa yardım edebilirse sevinirim. not:bios update garantiyi bozuyormu??
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• "offical" bios atmadıysan garantisi gitti (şuanda)

çözüm yolu
    1mb lık pcl bir dandik ekran kartıyla bilgisayarı açıp bu kartın biosunu flashlayabilirsin
    yadagidip bir yerde orjinal bios ile flashlatırsan kartı "arıza" var diye gönderirsin değiştirirler
  • biosu burdan indirdimhttp://www.techpowerup.com sanırım orjinal değil bu arada makine artık hiç açılmıyor :( orjinal bios nerden bulabilirim kart saphhire hdmi +vga+dvi çıkışı olanlardan
  • aynı kartı kullanıyorum orjinal biosunu upload edebilirim

upload ettim ;)
    http://www.filefactory.com/file/ag06fee/n/orijinal_bios_rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MsTmS -- 19 Mayıs 2009; 22:50:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkvet

biosu burdan indirdimhttp://www.techpowerup.com sanırım orjinal değil bu arada makine artık hiç açılmıyor :( orjinal bios nerden bulabilirim kart saphhire hdmi +vga+dvi çıkışı olanlardan

o kadarını bilmiyorum bu konu ile daha bilgili kişiler açıklama yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 19 Mayıs 2009; 22:47:07 >
  • sli veya cf sistemi olan bir arkadaş lazım sana. ya da eski pci bir ekran kartı. Bunlardan ikisinden biri varsa 5dkda yükersin eski biosunu. Bunlardan ikisi de yoksa paranı alırlar.

ha bir de 3. bir şık hem onboard ekran kartı hem de pci-ex yuvası olan bir anakart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 19 Mayıs 2009; 22:55:26 >
  • teşekkürler!!!! iş yerindeki makineye takıp denerim cumaya inşallah garantiye göndermeye gerek kalmaz memnundum kartımdan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki ekran kartını da tak anakartı. biostan sağlam olanı seç. windows açılınca atiwinflashla 4830 biosunu geri yüklersin. 5 dk falan yanıt vermeden beklesin program pc takıla takıla ziyanı yok. programı kapatmaya çalışma sakın. Bir de OCli bios yüklemektense orjinal biosunu (RBE radeon bios editor) programıyla açıp sadece "increase overdrive limit" diye tabir edilen yerle oynama yap. (4870 ile oluyor 4830 olurmu bilmem) Eğer olursa OC işini catalystten yaparsın.

ekleme: yukardaki biosta yanlışım yoksa OC limiti 700/1200 yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 19 Mayıs 2009; 23:19:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Murjuk

iki ekran kartını da tak anakartı. biostan sağlam olanı seç. windows açılınca atiwinflashla 4830 biosunu geri yüklersin.

atiwinflash ekran kartını bulamadım diyor ama gpu-z görüyor dolayısıyla bios atamıyorum başka bir program bilen veya fikri olan var mı?
  • Düzeltme: Ben ilk mesajını yanlış anlamışım. Biosun bozuk yüklendiği için ekran kartında görüntü yok diye. Eğer ekran kartın görüntü veriyorsa ikinci bir ekran kartına gerek yok. 4830'a monitörünü bağlayıp işleme başla

DOStan yükleyebilirsin:

1. Bunu indirip çalıştır ve bir başlangıç disketi oluştur. (Disket lazım tabi)
    ftp://infas.lzuu.lt/Boot_disk/win98se/boot98se.exe

2. Oluşturduğun disketin içine şu zip dosyasının içindekileri at:
    http://www.techpowerup.com/downloads/1123/ATIFlash_3.60.html

3.Orjinal 4830 biosunun adını 4830.bin yap ve diskete kopyala.

4. Oluşturduğun disketin içinde atiflash.exe atiflash.chg 4830.bin dosyaları kesin olmalı. Kontrol et.

5. Disket takılıyken bilgisayarı yeniden başlat. BIOStan first boot device floopy olsun.

6. Bilgisayar disketi okumaya başlayacak gelecek 2 seçeneklerden her hangibirini seç. (cdromla başlatmak gereksiz diğerini seç)

7. Herşey yüklendiğinde,

A:\atiflash -i

yaz ENTERla ve 4830'un numarasını öğren (muhtemelen 0 olacaktır) Eğer cevap 0sa aşağıdakini yazıp ENTERla ve biosun yüklenmesini bekle:

A:\atiflash -f -newbios -p 0 4830.bin

Eğer 0 değilde 1 ise şu şekilde yazıp ENTERla: (yani kart hangi porttaysa biosu oraya yönlendiriyoruz.)

A:\atiflash -f -newbios -p 1 4830.bin

Herşey tamamsa bios yüklenecektir.
    Monitör zaten 4830'a takılıysa işlem tamam. (yani kart görüntü veriyorsa) Bilgisayarını yeniden başlatıp Windowsa geç.

4830 hiç görüntü vermediğinden ikinci bir ekran kartı kullandıysan tekrar başlat ve biostan 4830u seç, monitörü 4830a bağla bios yüklendiyse bilgisayar açılacak ve monitöre görüntü gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 21 Mayıs 2009; 23:27:01 >

• quote:

DOStan yükleyebilirsin:

1. Bunu indirip çalıştır ve bir başlangıç disketi oluştur. (Disket lazım tabi)
    ftp://infas.lzuu.lt/Boot_disk/win98se/boot98se.exe

2. Oluşturduğun disketin içine şu zip dosyasının içindekileri at:
    http://www.techpowerup.com/downloads/1123/ATIFlash_3.60.html

3.Orjinal 4830 biosunun adını 4830.bin yap ve diskete kopyala.

4. Oluşturduğun disketin içinde atiflash.exe atiflash.chg 4830.bin dosyaları kesin olmalı. Kontrol et.

5. Disket takılıyken bilgisayarı yeniden başlat. BIOStan first boot device floopy olsun.

6. Bilgisayar disketi okumaya başlayacak gelecek 2 seçeneklerden her hangibirini seç. (cdromla başlatmak gereksiz diğerini seç)

7. Herşey yüklendiğinde,

A:\atiflash -i

yaz ENTERla ve 4830'un numarasını öğren (muhtemelen 1 olacaktır) Eğer cevap 1se aşağıdakini yazıp ENTERla ve biosun yüklenmesini bekle:

A:\atiflash -f -newbios -p 1 4830.bin

Eğer 1 değilde 0 ise şu şekilde yazıp ENTERla: (yani kart hangi porttaysa biosu oraya yönlendiriyoruz.)

A:\atiflash -f -newbios -p 0 4830.bin

Herşey tamamsa yüklenecektir. Tekrar başlat ve biostan 4830u seç. 2. yeniden başlatmanda monitörü 4830a bağla bios yüklendiyse bilgisayar açılacak ve monitöre görüntü gelecektir.

halel olsun :S üşenmemiş yazmışsın.brawo +1

• Forumda arayacaktım kesin biri yazmıştır ama aramaya üşendim.
  • Sorun çözüldü ilgilenen herkese YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDERİM
  • yukardaki işlemle yaptıysan teknik servis ücretini gönderiver. öyle kuru teşekkürle olmaz.
  • quote:

yukardaki işlemle yaptıysan teknik servis ücretini gönderiver. öyle kuru teşekkürle olmaz.

Harbiden hakettin
  • quote:

Sorun çözüldü ilgilenen herkese YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDERİM

@Murjuk un yöntemi ile mi çözüldü yoksa farklı bir şey mi yaptın?Onuda yaz baride aynı sorunlar karşılaşan kişinin kafası karışmasın dimi
  • Evet aynı yöntemi kullandım sadece disketten değil usb den boot ettim (HP USB Disk Storage Format Tool ile bootlu usb hazırladım) onun dışında aynı işlemler
    Not: Bootlu usb yapma ile ilgili açıklamaları ve gerekli dosyaları buradan elde edebilirsiniz
    http://www.seokulu.com/2008/11/04/bootlu-usb-disk-yapma/

Servis ücreti için Ankara'daysan çay ısmarlarım
  • quote:

Evet aynı yöntemi kullandım sadece disketten değil usb den boot ettim (HP USB Disk Storage Format Tool ile bootlu usb hazırladım) onun dışında aynı işlemler
    Not: Bootlu usb yapma ile ilgili açıklamaları ve gerekli dosyaları buradan elde edebilirsiniz
    http://www.seokulu.com/2008/11/04/bootlu-usb-disk-yapma/

Servis ücreti için Ankara'daysan çay ısmarlarım

sevindim düzelmesine..

• usb ve disket dışında nasıl halledebiliriz?
  • cd de kullanabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.