Şimdi Ara

HD5850 almayı planlıyorum işlemci ile darboğaz sorunu yaşar mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hazır fiyatı inmişken sapphire HD5850 Xtream 1gb 256 bit ekran kartından alıcam ama pc 2007-2008 yıllarının orta-üst düzeyinde bir sisteme sahip şöyleki;

Core 2 duoE6750 2.6(overclocksuz hali)
    Msi p35 neo anakart(Özellikleri için)
    PSU su an dandik bi 300w ama FSP SAGA II 500W dan almayı düşünüyorum
    2x1 gb 667 mhz kingston ram
    Cooler master rc modelinden bir kasa

Sorum bu kart bu işlemciyle performansını verir mi yoksa darboğaz dedikelri olayı mı yaşarım(işlemci hızını psu dan sonra 3.0 a yaklaştırabilirim)?500w luk güç kaynağı yeterli gelir mi?Bu kartın alcağım fiyatı 286 ytl bunun yerine bu civarda(pek geçmemek kaydıyla) başka bir kart mı önerirsiniz hd5770 gibi mesela?

Yardımlarınızı bekliyorum arkdaşlar

• 500W PSU yeterli olur. İşlemci elbette 4 çekirdekli işlemciler kadar performans vermeyecektir ama bunun için HD5850 bu fiyata inmişken 50 tl ucuzuna hd5770 almaya değmez. İmkanınız olursa Q8300 gibi birde işlemci alırsanız performansı artar. Ama ona bile gerek yok. Bu şekilde kullanın bir süre, HD5850 den sonrada ufaktan 4 çekirdekli sistem toplarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bludger

Arkadaşlar hazır fiyatı inmişken sapphire HD5850 Xtream 1gb 256 bit ekran kartından alıcam ama pc 2007-2008 yıllarının orta-üst düzeyinde bir sisteme sahip şöyleki;

Core 2 duoE6750 2.6(overclocksuz hali)
    Msi p35 neo anakart(Özellikleri için)
    PSU su an dandik bi 300w ama FSP SAGA II 500W dan almayı düşünüyorum
    2x1 gb 667 mhz kingston ram
    Cooler master rc modelinden bir kasa

Sorum bu kart bu işlemciyle performansını verir mi yoksa darboğaz dedikelri olayı mı yaşarım(işlemci hızını psu dan sonra 3.0 a yaklaştırabilirim)?500w luk güç kaynağı yeterli gelir mi?Bu kartın alcağım fiyatı 286 ytl bunun yerine bu civarda(pek geçmemek kaydıyla) başka bir kart mı önerirsiniz hd5770 gibi mesela?

Yardımlarınızı bekliyorum arkdaşlar

dar boğaz kaçınılmaz ama işlemcini 3.0 a felan çekebilirsen cok iyi olur oyun oynican çözünürlük yüksekse zaten daha iyi daha az işlemciye iş düşer bence kartı al fiyatıa göre inanolmaz performans verecektir tahminim ps4-xbox720 gelene kadar da rahat yeter

• Anladım teşekkürler ,yeni bir işlemci alcaktım ama almışken iyisini almak istiyordum anakart quad dan yukarısını desteklemiyormus bu da doğal olrak ek masraf çıkarır, bende 400 lirayı biraz geçkin bir bütçe var o da psu ve ekran kartına gitcek belki birde ram alabilirim yani işlemci anakart değiştirme zor bu aralar.Peki bu anakartta amd phenom x4 kullanabilir miyim?Kartı almaya karar verdim kesin olrak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bludger

Anladım teşekkürler ,yeni bir işlemci alcaktım ama almışken iyisini almak istiyordum anakart quad dan yukarısını desteklemiyormus bu da doğal olrak ek masraf çıkarır, bende 400 lirayı biraz geçkin bir bütçe var o da psu ve ekran kartına gitcek belki birde ram alabilirim yani işlemci anakart değiştirme zor bu aralar.Peki bu anakartta amd phenom x4 kullanabilir miyim?Kartı almaya karar verdim kesin olrak

Kullanamazsın.Amd ve Intel anakartları farklıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Capone! -- 27 Nisan 2011; 10:57:06 >
  • İşlemcinin darboğaz yapması kesin gibi güç kaynağıda 550 Watt kaliteli bir güç kaynağı yeterli olur diye düşünüyorum
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-performance-550w-guc-kaynagi.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.