Şimdi Ara

HD6610M Catalyst 16.2.1 UnifL Modlu Sürücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: salih2o Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sürücüler sadece Windows 7 üzerinde çalışıyor. Eğer bu ekran kartını kullanmak istiyorsanız Windows 7 64 bit kullanmanız gerek. Kendi bilgisayarımı Windows 10'a yükselttim ve hiçbir şekilde çalışmıyor. Windows 7 üzerinde yayınladığım iki sürücüyü de maksimum performans için kullanabilirsiniz.
    14.12.2018 Güncelleme:
    Arkadaşlar bildiğiniz gibi değiştirilebilir grafikli laptoplarda kullanılan HD6610M için Casper güncelleme yayınlamıyor. Yayınlananlar da bu kartı desteklemiyor. Leshcat Catalyst 16.2.1 UnifL sürücüsünü modifiye ederek HD6610M desteği ekledim. Windows 7 64bit desteklidir. Win10 x64 1909 üzerinde test ettim çalışmıyor. Sadece Windows 7 üzerinde kullanabilirsiniz.

Unigine Valley benchmark sonuçları "custom settings medium"
    Eski sürücü: 655
    14.4 modlu sürücü: 722 (+%10)
    14.4 modlu sürücü core@585, memory@1040 (+%36)
    (Tavsiye edilen)16.2.1 modlu sürücü core@585, memory@1040 (+%40)

- Oyunlarda göreceğiniz performans artışı bu sonuçlara paraleldir. -

Önemli not: 14.4 sürümü fixed mode destekleyen(direkt ekran kartları arasında geçiş yapabildiğiniz son sürümdür. 16.2.1 sürümü dynamic mode olarak çalışır. AMD ekran kartını kullanacak uygulamaları control center'da ayarlamanız gereklidir. Ancak çok zahmetli bir iş değil, bu nedenle yeni olanı(16.2.1) tavsiye ederim.

- Kurulum -
    - Modlu sürücü olduğu için sürücüyü kurarken Windows sürücü imzalı olmadığı için kurulumu durdurup sizden devam etmek istediğinizden emin olup olmadığınızı soracaktır. Alttaki seçeneği tıklayıp devam ediniz.
    Kurmayı bilmeyenler için not: Önce Intel HD graphics sürücüsünü kurup yeniden başlatın, sonra bu sürücüyü kurun.

[size=3]Yeni 16.2.1 Crimson Sürücü Windows 7 64bit
    Eski Sürüm 14.4 Windows 7 64bit

Eski Sürüm 14.4 changelog: AMD'nin 14.4 WHQL sürücüsünü HD6610M kullanan Casper laptoplar için modlayarak uyumlu hale getirdim. Bu sürücü size güncellik sağlamanın yanında performans da kazandırıyor. Forumda bulabildiğim ne kadar HD6610M kullanıcısı varsa hepsini yararlanması için haberdar edeceğim.

Bilinen bug/hatalar:
    (16.2.1 ile düzeltildi)İlk kuruluma mahsus yeniden başlattıktan sonra bir kez mavi ekran verecektir. Güç tuşuna basılı tutup kapattıktan sonra bilgisayarınızı normal başlangıç ile başlatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 30 Mayıs 2020; 8:18:57 >

• Mention 1
  • Eline sağlık hocam bu lanet kartın sürücü sorunundan bıkmıştım artık bi deniyeyim.
  • Açık söylemek gerekirse ben umudu kesmiştim zaten bu casperdan bişey beklemiyordum bu son güncelleme bizim pc ye ağır gelmesin hocam alışık değil böyle şımartılmaya falan :D bu arada indiriyorum sırf bu ekran kartı yüzünden oyun oynayamaz olmuştum teşekkür ederiz bu güncelleme için :)
  • @Clarity. Rica ederim, kart Casper laptoplar dışında kullanılmadığı için uyumlu sürücü bulamıyorduk, incelediğim sürücülerde (leshcat ve amd resmi sürücüsü) bu kart için destek yoktu, herhalde Casper bu kart için özel sürücü yazdırmış. AMD sürücü dosyasının içinde AMD sürücüsünden çok Intel kart ile uyumlu çalışması için yazılmış bir ton kod var

@viadomus Rica ederim Eğer hala oyun için bu ekran kartını kullanıyorsanız geri bildirim yazmaktan çekinmeyin lütfen, ben sadece kendi bilgisayarımda(intel hd3000+hd6610m) test edip Rocket League oynama fırsatı buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 2 Şubat 2017; 4:20:02 >

• Lenovo Notbook Kullanıyoruz. Uzun zamandır sürücü sorunu yaşıyoruz.
    AMD ekran kartı sürücüsünü yükleyemiyoruz. Sürekli sorun yaşıyoruz.
    umarım bunun faydası olur
  • Ben bu sürümü yüklemek istiyorum ancak ayrı olarak inteli yükleyebileceğim bir link bulamadım ondan dolayı sorun veriyor yardımcı olabilirsiniz? 6610m amd casper pc bende de intel sürüm bu intel family graphics driver 8.840.7.6000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merenn -- 18 Ağustos 2019; 17:41:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 8.1 Grafik sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merenn M kullanıcısına yanıt
    Intel HD 3000 için olan sürücüyü indirip kurmanız gerekiyor.
    Drivers & Software
    Downloads for Intel® HD Graphics 3000
    https://downloadcenter.intel.com/product/81500/Intel-HD-Graphics-3000

Bunu kurduktan sonra HD 6610M sürücüsünü kurabilirsiniz.
  • hocam 16.2.1 driveri indirdim kurulumda güvenlik hatası veriyor ne yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: casperkazazedesi

hocam 16.2.1 driveri indirdim kurulumda güvenlik hatası veriyor ne yapabilirim
    Konuda fotoğrafı var hocam yine de yükle tarzı bir seçenek çıkması lazım ona tıklayıp devam etmeniz gerek, sürücü modifiyeli olduğu için öyle diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aynı sorundan bende muzdaripim malesef windows 10 pro var bilgisayarımda bu sürücüyü windows 10 da kullanabılen varmı ati radeon hd7500/7600 olarak görüyor bilgisayar
  • quote:

Orijinalden alıntı: vctr78

arkadaşlar aynı sorundan bende muzdaripim malesef windows 10 pro var bilgisayarımda bu sürücüyü windows 10 da kullanabılen varmı ati radeon hd7500/7600 olarak görüyor bilgisayar
    Konuda paylaştığım sürücüyü kurarsanız çözülecektir, AMD'nin kendi sitesinde olanda HD6610M desteği yok konuda belirttiğim gibi.http://www.mediafire.com/file/md3bb1uaozl933m/Catalyst_16.2.1_UnifL_v1.0.zip/file

• reis ben 16.2.1 i indirdim fakat lol de ekran gidip geliyor çözümünü biliyor musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blink21

reis ben 16.2.1 i indirdim fakat lol de ekran gidip geliyor çözümünü biliyor musun
    Sürücü ayarlarından LoL'u AMD ekran kartında çalışacak şekilde ayarlamanız gerek, eğer bu da çözüm olmuyorsa 14.4 versiyonunu kullanın.
  • Eski sürücüyü kaldırdırdım formatlamadan önce denemek istedim fakat böyle bir sorunla karşılaşıyorum 2 kez denedim yine aynı hatayı aldım çözümü var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Infinites I kullanıcısına yanıt
    Dijital olarak imzalanmamış sürücülerin yüklenmesine izin vermeniz gerekiyor olabilir Windows 10 üzerinde.
    bcdedit /set testsigning on

Komutuyla olabilir, buna internetten baktım laptop üzerinde windows 10 kullanmadığım için deneme şansım olmadı. Bu komutu girip sürücüyü yüklemeyi deneyin, yükledikten sonra
    bcdedit /set testsigning off
    komutuyla ayarı eski hale döndürebilirsiniz.
  • @Infinites

arkdaşın aldığı hatayı alıyorum. Yüklenemiyor. win10 x64 1909 sürümde deniyorum.
  • pinkcrow7 kullanıcısına yanıt
    Hocamhttps://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-non-gcn-16-2-1-beta şunu da dener misiniz bende çalıştı ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.