Şimdi Ara

HD6850 Tekleme! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gigabyte ga-880ga-ud3h anakatın dogruysa vede ver 2 ise sorunun anakartan olabilecegini belirttim sebebine gelince aynı anakart bendede var ve ben bu anakarta baya sorun yaşadım sorunumda kısmen çözüldü bios güncellemesi ile gecenlerde yeni bios güncellemesi yayınladı gigabyte ve güncellemeden sonra makine gercektende çok değişti daha stabil daha hızlı vs.
    senin bios ver nedir bir bak f7 veya f2 ise eskidir bir bak istersen
  • bir de cmos su temızle (resetle )dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocan

gigabyte ga-880ga-ud3h anakatın dogruysa vede ver 2 ise sorunun anakartan olabilecegini belirttim sebebine gelince aynı anakart bendede var ve ben bu anakarta baya sorun yaşadım sorunumda kısmen çözüldü bios güncellemesi ile gecenlerde yeni bios güncellemesi yayınladı gigabyte ve güncellemeden sonra makine gercektende çok değişti daha stabil daha hızlı vs.
    senin bios ver nedir bir bak f7 veya f2 ise eskidir bir bak istersen

evet version 2..f6 şuan eskı bıos war...f7 ve f8ı war güncel olarak..f8I beta şuanda f7 yimi indireyim ? cmos temızleme ne ?

Bu arada CCC'den varsayılan ayarların hepsini performans'a çekınce teklemeler bayağı azalıyor ama 4-5 sanıyede bir teklıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 30 Kasım 2011; 0:20:59 >
  • Galiba Vatanbilgisayardan aldınız sorunuzu sikayetimvar.com a yazın hemen dönüyorlar ve sorunu hallediyorlar ordaki şikayetlere üst yönetim bakıyor ve mağazaya dönüyor ben 2 ay önce ekran kartı almıstım 600 tl ye ama aldıgım ekran kartı her yerde 350 400 tl idi bunu şikayetim var a yazdım aradan 2 gün geçti aldıgım mağazanın müdürü aradı ve mağazaya çağırdı 1 ay kullandıgım kartı hiçbişey sormadan başka bir ürünle değiştirdiler :=)
  • Sebep büyük ihtimal ekran kartında benzer bir sorun benim arkadaşımda olmuştu ankara söğüt özü vatan bilgisayarın müşteri hizmetlerine defalarca gitmesi üzerine kartı değişim yaptılar sorun çözüldü.
    Kart 9600GT idi
  • Adam her türlü testi yapmış denemiş sorun kartta 2 defa servise gitmiş iade den başka bir çözümü yok aynı sorundan 3 defa servise giden kart doğal olarak yenisi ile değişir
  • o zmn mecbur kartı tekrar servise götüreceğim...
  • Sadece display driveri yüklemeyi denedinmi hic ?
  • bende aynı kartı kullanıyorum
    FRAPS değeri yüksek çözünürlükte oynuyorsan 60 ı geçmez bence 1024x768 çözünürlükte birde
    eğer sorun yaşamaz isen oyunları komut atarak fraps değerini yükseltebilirsin cod4 ve diğer oyunlar için
    fraps değeri yüksek çözünürlüklerde sabit olabilir 60 ın üzerine çıkmayabilir buda yoğun bir grafik detayına
    deng geldiğinde yeterli olmayabilir bir dene ben cod4 1024x768 de 700fps alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

bende aynı kartı kullanıyorum
    FRAPS değeri yüksek çözünürlükte oynuyorsan 60 ı geçmez bence 1024x768 çözünürlükte birde
    eğer sorun yaşamaz isen oyunları komut atarak fraps değerini yükseltebilirsin cod4 ve diğer oyunlar için
    fraps değeri yüksek çözünürlüklerde sabit olabilir 60 ın üzerine çıkmayabilir buda yoğun bir grafik detayına
    deng geldiğinde yeterli olmayabilir bir dene ben cod4 1024x768 de 700fps alıyorum

Sorun 60 ın altında fps almam sorun değil..Sorun fps'nin aniden düşüp oyunun teklemesı..
  • düşük çözünürlükte bir dene bakalım gene takılma yapacakmı bir de online oyunlarda oluyor demiştin
    bir pc ye karşı oyunda dene şünkü online oyunlarda bu tip takılmalar olabilir ping falan eğer sürekli
    takılmıyorda çok seyrek ise takılıyorsa bir sorun olduğunu sanmıyorum şünkü bende nfs oynarken
    ekranda bir titreme oluyor iki tana ekran kartı değiştirdim iki tane cpu değiştirdim hala aynı şey oluyor
    oyundan kaynaklanabilir bence kartı başkasının sitemine takıp dene bir de senin sisteme başkasının
    kartını takıp dene anlamanın tek yolu bu yakın bir arkadaşın ile kartları bir kaç günlüğüne değiştirin ve
    test yapın oyun oynayın bakalım neler olacak umarım sorun yoktur
  • quote:

düşük çözünürlükte bir dene bakalım gene takılma yapacakmı bir de online oyunlarda oluyor demiştin
    bir pc ye karşı oyunda dene şünkü online oyunlarda bu tip takılmalar olabilir ping falan eğer sürekli
    takılmıyorda çok seyrek ise takılıyorsa bir sorun olduğunu sanmıyorum şünkü bende nfs oynarken
    ekranda bir titreme oluyor iki tana ekran kartı değiştirdim iki tane cpu değiştirdim hala aynı şey oluyor
    oyundan kaynaklanabilir bence kartı başkasının sitemine takıp dene bir de senin sisteme başkasının
    kartını takıp dene anlamanın tek yolu bu yakın bir arkadaşın ile kartları bir kaç günlüğüne değiştirin ve
    test yapın oyun oynayın bakalım neler olacak umarım sorun yoktur

3 sanıyede bir teklıyor oyun..arkadaşın kartında ise teklemıyor.kartı baska sisteme takıp denemem lazım ama bunu kaldıracak psu lu sıstem yok..

• kendi power la dene yada iki adet power paralel kullan
    şöle yapabilirsin ekran kartını başka sisteme takarsın o sistemin power hariç ikici bir power i sade ekran
    kartına takarsın multi soketteki yeşil kabloları bir birine bağlarsın makine start verdiğinde her iki power
    aynanda çalışır bir sorun olmaz yada güçlü fakat yeterli olmayacak tek bir power ile kısa sürede çalıştırırsın
    sorun olmaz yetersiz bir power uzun vadede zararlı olur kısa vadede sorun olmaz
    tek şansın kartı başka sistemde denemek eğer donarsa kart sorunlu fakat donmaz ise işte ozaman sorunun
    nerede olduğunu araştırmaya başlacaksın ekran kartı haric
  • bende de xfx 6950 var ve benimki de problemli. başka bir konuda da yazdım buraya da yazayım. sistemim ve driverlar yeni. tek driver, paket driver, eski driver hepsini denedim ama çözemedim. olay kartın düşük frekansda çalışmasından kaynaklanıyor. gpu shark programı ile bakınca 3 tane performans durumu görünüyor kartta. bunların en düşüğünde çalışıyor kart. bunun bir yerden ayarlanıyor olması lazım ama ben bulamadım. ben oyunlarda denemedim. sadece crysis 2 açmayı denedim onda da yüksek ayarlarda 5 dak. sonra kilitlendi. 3dmark06 da kilitlendi. pcmark07 yapıyorum, aynı özelliklerdeki sistem 6400 puan alırken benimki 3000-3200 alıyor. kart ve driverlar arasında bir sorun var gibi geliyor bana.
  • ekran kartına bios update denedinmi?

sendeki bios kaç bilmiyorum ama bu listeden kontrol edip eskiyse yenisini yüklemeyi deneyebilirsin. model numarasına dikkat ederek yükle

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=XFX&model=HD+6850&interface=PCI-E&memSize=1024
  • bios f8I yukselt
    f8I versuyonu ise tamam
    simdi cmos resetleme ye gelelim bu cok onemli
    bios pilini yaninda iki uc var jumper takilabilecek gibi duran iki uc temizleme bunlari bir kac saniye birbirlerine tamasını yapmaktır . ve çok önemli uyarı bunu yapmadan önce elektirik kablosunu çıkar ve açma düğmesine basarak sistemde elektirik kalmadıgından emin ol ve o iki ucu bir metal yardımıyla kısa devre ettir. bir iki saniye yeterli
    sonrasında cmos temizlenmiş sıfırlanmış olacaktır. ben her formattan önce yaparım.
    fakat dikkatet sistemde elektrik olmayacak fiş çekilmiş ve açma düğmesine basılacakki bilgisayarda herhangi bir elektirik kalmasın.
  • quote:

kendi power la dene yada iki adet power paralel kullan
    şöle yapabilirsin ekran kartını başka sisteme takarsın o sistemin power hariç ikici bir power i sade ekran
    kartına takarsın multi soketteki yeşil kabloları bir birine bağlarsın makine start verdiğinde her iki power
    aynanda çalışır bir sorun olmaz yada güçlü fakat yeterli olmayacak tek bir power ile kısa sürede çalıştırırsın
    sorun olmaz yetersiz bir power uzun vadede zararlı olur kısa vadede sorun olmaz
    tek şansın kartı başka sistemde denemek eğer donarsa kart sorunlu fakat donmaz ise işte ozaman sorunun
    nerede olduğunu araştırmaya başlacaksın ekran kartı haric

550watt aopen psusu yetersız gelır dıye 850watt 80+ Seasonic marka psu aldım.aynı sorun devam edıyor..Bu kartta sorun yoksa durum çok karışıcak..

• quote:

Orijinalden alıntı: index

bende de xfx 6950 var ve benimki de problemli. başka bir konuda da yazdım buraya da yazayım. sistemim ve driverlar yeni. tek driver, paket driver, eski driver hepsini denedim ama çözemedim. olay kartın düşük frekansda çalışmasından kaynaklanıyor. gpu shark programı ile bakınca 3 tane performans durumu görünüyor kartta. bunların en düşüğünde çalışıyor kart. bunun bir yerden ayarlanıyor olması lazım ama ben bulamadım. ben oyunlarda denemedim. sadece crysis 2 açmayı denedim onda da yüksek ayarlarda 5 dak. sonra kilitlendi. 3dmark06 da kilitlendi. pcmark07 yapıyorum, aynı özelliklerdeki sistem 6400 puan alırken benimki 3000-3200 alıyor. kart ve driverlar arasında bir sorun var gibi geliyor bana.

amd nin driverida hoşuma gitmemeye başladı.kartım bir türlü stabiliteyi sağlayamıyor.eğer iade olursa Asus Gtx560 ti alıcam.Amd işlemcide iyi fp oynuyor ama ekran kartından ve driverindan memnun kalmadım :/

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocan

bios f8I yukselt
    f8I versuyonu ise tamam
    simdi cmos resetleme ye gelelim bu cok onemli
    bios pilini yaninda iki uc var jumper takilabilecek gibi duran iki uc temizleme bunlari bir kac saniye birbirlerine tamasını yapmaktır . ve çok önemli uyarı bunu yapmadan önce elektirik kablosunu çıkar ve açma düğmesine basarak sistemde elektirik kalmadıgından emin ol ve o iki ucu bir metal yardımıyla kısa devre ettir. bir iki saniye yeterli
    sonrasında cmos temizlenmiş sıfırlanmış olacaktır. ben her formattan önce yaparım.
    fakat dikkatet sistemde elektrik olmayacak fiş çekilmiş ve açma düğmesine basılacakki bilgisayarda herhangi bir elektirik kalmasın.

biosu f8ı yükselttım fakat cool & quet sorunu war kapalı duruma getırıyorm carpan düşürüyor..Cmos olayını dedğiniz gibi aynen yaptım.2-3 sanıye bir telle temas ettirdim.fekat ne işe yaradığını merak ettim..biosla alakası olduğunu zannetmıyorm açıkçası..

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

ekran kartına bios update denedinmi?

sendeki bios kaç bilmiyorum ama bu listeden kontrol edip eskiyse yenisini yüklemeyi deneyebilirsin. model numarasına dikkat ederek yükle

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=XFX&model=HD+6850&interface=PCI-E&memSize=1024

malesef buda işe yaramadı..son 3 bios'uda yükledim.Banamısın demıyor :( Bu arada 11.6 sürücüsü oynadığım oyunda 11.11'e göre daha çok fps verdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 2 Aralık 2011; 0:46:24 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.