Şimdi Ara

HD6850 Tekleme! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
4.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onboard ekran kartı Gigabyte nin Bios'unda overclock bölümünün başında bulunuyor..UMA ve Disabled seçenklerıyle aktif pasif hale gelıyor..hemen altında ise core Mhz ve MB değerleri giriliyor.Bu değerler onboard ekran kartını Disabled yapınca silinik olarak gözüküyor.Kısacası ob ekran kartı kapalı.Güç girişide tam takılı ve 6 pin.diğer güç girişleri ilede denedim.550watt peak psu yetmez diye 850watt 80+ psu'da aldık.
  • Güç seçenekleri " Yüksek Performans"' olarak mı ayarlı ona bak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Güç seçenekleri " Yüksek Performans"' olarak mı ayarlı ona bak..

Evet yüksek performans'da.Dengelıye göre teklemeler azalıyor ama sonuçta akıcı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 27 Kasım 2011; 22:39:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

Xfx oc hd6850 cift fan ekran kartına sahibim.Oyunlarda (Cod Black ops,Crysis 2,BFBC2,Knight online) ani takılmalar yapıyor.Ekran kartını 2 kere servise yolladım sorunsuz olarak geri gönderdiler.Sorun tam olarak şu şekılde ; oyunlarda,yeni cisimlerde ve ani dönüşlerde Saniyelık takılmalar yapıyor..bazen akıcı bir şekılde oynatmıyor..Bu takılmalar FRAPS'ı açınca daha cok netleşıyor..Fps 60 da sabitken birden 50 lere inip cıkıyor ve sanıyelık teklemeler meydana gelıyor..Arkadaşın GT9800 ekran kartı ve anakartımın üzerindekı onboard ekran kartı ıle test ettim.ani takılmalar meydana gelmıyor..Hatta arkadaşın ekran kartı benım ekran kartından daha fazla fps verdi..Diğer bileşenlerde sorun yok..ekrankartı cpu anakart ısıları normal..2 kere servise yolladım,çöpede atıp başka kart alamıyorum..çaresizim öneriniz warmı?

doğru demişler bu sürücüsel bir sorundur....benim eski kart(hd 4670)nfs pro street'de 50 fps oynatıyordu gayet akıcı ama oyun belli aralıklarla donuyordu büyük ihtimal sürücüsel bir problem vardır ama ben xp'den Windows 7'ye çevirdiğim zaman gitmişti sende bir sürücüleri yenilemeyi dene....

• benım sıstem xp de stabil çalışacak sistem değil.şuan eylul ayı güncellemelı windows 7 x64 ultimate sp1 yüklü.masaüstü performans olarak çok hızlı herşey akıyor..ama oyunlarda pert.Ekran kartı driver olarak 10.2 den tut 11.11'e kadar bütün driverlar denendi.
  • eğer oyunlarınız korsan değilse işletim sisteminiz korsan değilse ekran kartından dolayı böyle arıza yapması normaldir. ekran kartı sorunu gibi.

ancak oyunlar korsan işletim sistemi korsansa tüm oyunlarda böyle bir sorun görmeniz yine olası değil. (tabiki korsan işletim sistemindeki dosyalarda (özellikle directx kodları ile ) birileri ters mühendislik işlemi yapmadıysa.böyle bir durumda ya orjinal işletim sistemi alacaksınız ; yada yasal olmamasına rağmen başka bir deyyuzun ters mühendislik yaptığı işletim sistemi bulmanız lazım.oda artık ne kadar sorunsuz çalışırsa.)

ancak gördüğüm kadarı ile siz sanırım vatana aynı sorundan 2 kere kartı yollamışsınız ; tüketici kanunlarına göre bir ürün aynı sebepden 4 kez servise gidiyorsa ve servis sorun bulamadım diye gönderse bile sizin para iadesi yada muadil ürün alma hakkınız var ; hediye çeki verme olayı yasal değil.çünkü kanunda hediye çeki olayından bahsedilmiyor. ben olsam kızardım para iadesi alırdım ; kartıda exa gold eksen gibi yerden alırım.

vatan computer bu tüketici kanunlarını uygulama yönünden maalesef sınıfta kalıyor.ben papaz olmuştum ; fan aldım bir tane ; evde sorunu farkettim fanın rpm sensörü hataya neden oluyor ; arızalı ; üstelik bu yüzden bios çöküyor ; donuyordu. gittim konuştum alamayız dediler ; tüketici kanunlarındaki 7 iş günü yada 14 iş günü içerisindeki değğiştirme hakkı ile ilgili maddeyi suratlarına söylediğimde ; kanun böyle dediğimde ; hemen telefon ettiler ; ve değiştirttim ve uyardım onları o cpu fanını birine sakın satmayın diye ; yoksa başkasının anakartının ilerde yanmasına sebep olursanız diye.

şimdi yapmanız gereken şu kartı tekrar yollayın ; (3. gidiş ) kartı yine sağlam diye geri yollayacaklardır ; kart gelir gelmez yine yollayın . (4. gidiş ) ondan sonra sıkıysa para iadesi yapmasınlar ; yada muadil ürün...........

yine kem küm yaparlarsa hiç tüketici mahkemeleri ile uğraşmayın ; arayın orda telefonla 155 i orda 4 kez kartın yollandığını ispat edin polislere ; polislerde kanunlara göre ya ceza kestirebiliyorlar ; yada durumu vatan computerın devlete bağlı olduğu (yükümlü olduğu) kuruma bildirip bir zabıtla vatan computerın usulsuz davranıldığını ispat edip orayı 1 hafta en az kapattırabilirsiniz.

onlar kartı zaten arızalı kabul edip yollarlarsa distribütor firmaya değişim için distributor firma direk olarak kartı üretici firmaya göndermesi lazım ve sizi bekletmeden size yeni kartı yada muadilini göndermeleri lazım ; kart bir kere 4 kere gittikten sonra distributor firmanın sağlam diye size geri iade edemez.

artı kartın onarım süresi içinde sizi mağrum etmemek adına size kullanımlık (geçici ) ekran kartı vermelerini talep edebilirsiniz.ama belge karşılığında yeni kartınızı aldığınızda o kartı tekrar geri iade edeceksiniz ; aldığınız geçici kullanımlık ürün ibaresi olan belgeyi onaylatıp teslim ettiğinizi kayıt etmeleri lazımdır .

eğer zaten 1 ay içinde (süre değişmiş olabilir-belki 2 ay ) almışsanız kartı 4 kerede gitmişse distributor firma değil vatanın size yeni kartı vermesi lazım ; yada direk para iadesi yada muadil ürün. 1 aydan fazla ise distributor yeni kartı yollayacak ; vatan kanalı ile tabiki. ; ama vatan computerden siz kart değil para iadesi isteme hakkına sahipsiniz.yeni aynı kartı martı istemiyorum der vatandan para iadesini alırsınız. yok yeni kartı beklemem diyorsanız beklemek yerine yeni muadil ürün (ürün bedeline bir miktar para eklerseniz üst model ; yada alt model alırsanız önceki verdiğiniz miktarın fazla olanını size geri iade etmeleri lazım.) vatandan alma hakkınız vardır.

bir avukat değilim ama kamu yönetimi mezunuyum ; hukuk okudum yani . zeka iq 125 in üstündedir. (benden zeki olan binlerce insan var ; ama zeka iq seviyesi 0 bile olsa benim için herkes dahidir ; normaldir ; insan ayırımı yapmamak lazım.çünkü zekası iq su düşük olan biri bile bazen einstein zekasına sahip birine papucunu ters giydirebiliyor ; adama kadına sizofren demişler ; onlar dahilere ne söylemişlerse suratları kıpkırmızı olmuş ; ve o sizofren dedikleri kişilere dahidir raporu verilmiş ; psikologlar bile kıpkırmızı olunca tabiki hatalarını anlamışlar.burası Türkiye ; delidir denilen kadın erkek bir gün Tc Başbakanı yada Cumhurbaşkanı yada Birleşmişler Başkanı yada belli mi olur birleşik gezegenler konferadasyonu başkanı (belkide vardır kim bilebilirki) vs olursa şaşırmayın sakın desemde deli diyen bir çok insan simsiyah oluyorda. )

• @turbocat1
    öncelıkle bu kadar emek harcadığın için teşekkür ederim..Vatan computer aslında okadar sıkıntı çektırmedı ekran kartı hariç.Daha önce yüksek stok voltaja sahip islemci değiştirdim.Ram ve Hdd'de değiştirdim.para iade,ürünün aynısı veya alışverış kuponu gibi seçenekleri sundular ama bir türlü ekran kartını değiştiremedım.vatan computer deılde gönderdıklerı servis pek bilgisiz yada cok pasif testlere sokuyorlar.ekran kartımın arızası testlerle ölçülecek gibi değil kanımca.Her türlü oyunu açıyor ama oyunlarda resmen teklıyor..işletim sistemini ayrı ayrı yerlerden fll güncellemelı kurdum.Driverlar herşey mükemmel kurulu.Bir türlü stabil calışmıyor kart.Kartı 2.kez yolladım 20 gün aradan sonra dün teslim aldım ve sorunsuz diyerek geri iade ettiler.dedğinz gibi 4.kere üst üste servise giden kart geri iade alınıyorsa onu düşünücem.Fakat bu servise yollama işleri benı gerçekten sıktı.Eğer bir çare bulunamassa askere gitmeden önce elden çıkarmak için gerekirse dewamlı servise yollaycağım.

@Interfall
    kartlarımızın kaderı aynı sanırım.Masaüstünde Cpu-z,core temp gibi programları kaydırırkan hafıf takılmalar yapıyor..dikkatimi çekmişti.onboardda oynadığım knight onlinede bile pc resmen eski p4+fx5500 ekrankartlı sistemimi hatırlattı bana..işin kuyruğuna kadar geldık ama tıkandık kaldık.2.5milyarlık sistem bir kart yüzünden 0 zevk verır oldu..

• ben bılıorum neden yaptıgını kartta sorun yok ozelden yazıcam sebebını
  • quote:

Orijinalden alıntı: saameet_06

ben bılıorum neden yaptıgını kartta sorun yok ozelden yazıcam sebebını

Cevap yollandı sonuç gene aynı :/
  • belki denenmemiştir diye aşağıdakileri söylüyorum. yazıldıysa affola

-dikey tazeleme hızını bekle (wait for vertical sync) opsiyonunu aktif hale getirmeyi deneyin bir de. ("wait for vsync" olarak da bulabilirsiniz oyun ayar menülerinde).
    -sürücü güncellemelerini yapın.
    -oyunu kurduğunuz diski birleştirin (disk birleştirmeyi bildiğinizi varsayıyorum)
    -bilgisayarınızın ramleri yetersiz kalıyor olabilir
    -arka planda sizden habersiz bir program çalışıyor olabilir. misal sürekli birşeyler güncelleyen programcıklar, açık unuttuğunuz downloadlar, günlük tekrar eden virüs taramaları, windows defender'in rutin taramaları..

bütün bunları kontrol edin.
  • Aynı sorun bende de mevcut ama bf3 te anlık takılmalar oluyor ses kartı driverini da güncelle istersen biraz etkisi varmıs gibi geldi ama genede takılmalar mevcut 9800 gt akıcı oynarken 6850 anlık takılmalar yasadıgımda bende hayal kırıklıgına ugradım ins. bi cözüm bulursun birde ccc yüklemeden dene benim umudum yeni sürücüde ins. olur.....
  • altta fan ve sıcaklık ölcen programlar calısıyorsa kapatıp dene.

bence sorun ekran kartı degil, o ekran kartını başka bir makinada denesen bu tür sorunları yapmayacağına eminim. ben bu sorunların kurulu konfigürasyondan kaynaklandıgını düşünüyorum. sistem bileşenlerinde bir çeşit uyuşmazlıktan kaynaklanıyor ve her oyun motorunda sorun olmuyor ama crysis, cod ve bf3 gibi oyunların kullandığı motorlarda bu tür sorunlar çıkıyor.
    bu durumların bazılarının oyun yamalarıyla düzelebildiginede şahit oldum. kısacası bence sorun yazılım ve donanımın bir çeşit anlaşmazlığı ve bu anlaşmazlık sistem konfigürasyonuna göre değişiklik gösteriyor.

ekran kartı arızalı değil.
  • Gtx 560 Ekran Kartı Var Bende Tekleme Dediğiniz Şeyleri Azda Olsa Bende Yaşıyorum mesela crysis 2 online oynarken bazen fps 80 den 50 lere düşüyor ve anlık takılma oluyor ama cok nadir oluyor bu dediğim başka oyunda denemedim birde sonicde bazı yerlerde 45 fps ye kadar düşüo takıldıgı oluyordu knight online a gelince bende yaklaşık 2 sene kadar oynadım o oyunu dediğiniz teklemeler lag dan oluyor aralarında en normali o :D
  • hard disk sorunu olabilir mi arkadasin teki sölemis ama disk birlestirmeyi dene bide hard disk check falan yap belki sorun hard disktir??
  • Hdd parçalanmış olmasın... Oyunun kurulu oldugu yere defrag yapin...

Oyuna girmeden once arka planda anti virus dahil her seyi kapatin.

Game booster programini kurun oyuna girmeden calistirin.

Sonuclari paylasirsaniz memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoniss

quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

Detaylı birşekılde anlattım onlara.nasıl test ettıklerını hiç bilmiyorum.Vatan computerın Müşteri Hizmetleri'ne teslim ediyorum.onlarda gereklı servise yolluyorlar ve Sorunsuz olarak geri gönderıyorlar..çıldırmamak elde değil..kolay gidip gelemıyorumda..70 tl yol parasına gitti :S

Vatanı anlamak mümkün değil. %25'lik indirimi ilk internetten yaptığı cuma günü işlemci ile ram aldım.İstanbul/Bahçelievler'deyim ve ürünlerin stok durumuna bakınca Topkapı'da var gözüküyordu. Sipariş takibine baktım ürünler Kayseri'den gelecek bana. Böyle saçmalık görmedim ayrıca mail attım şikayet için.Cevap olarak da nerede stokta varsa oradan gelir diyordu. Güler misin ağlar mısın? :D

Ben 21 gün önce şikayet bildirdim hala cevap verekler bir klavye almıştım cihazda geç algılama sorunu var vatanın müşteri hizmetleri çok yetersiz sadece indirim olunca alıyorum ama bundan sonra o zaman da almam

• Ya da malesef istemediğim bir yöntem ama yaygara çıkartıp hemen üstleriyle görüşeceksin. ancak o zaman insanlar ellerinden geleni yapıyorlar.Üzücü bir şey tabi.
  • @Madsky
    Yazdığınız herşeyi defalarca denemiştim ve denedim.3 kere hdd değiştirildi ve Sata modunda format atıldı.Arka planda hiç gereksiz program yok Tam performans..sonuç değişmiyor..

@WATRAW
    Ses kartı driverini her zaman güncel tutarım..CCC yüklemeden ise oyunlar açılmıyor..Yeni sürücü ile olacak iş değil gibi her sürücüde aynı sorun devam ediyor..:S

@alito
    Ekran kartımı farklı bir bilgisayarda test etmem gerenk.fakat yakınımda sağlam psu lu olan arkadaşım yok.Söylediğiniz durum kafama biraz yattı.parçalar birbirleri ile uyumlu çalışmıyor olabilir.Fekat her oyun motorunda sorun olmuyor demişsiniz.Bende onboard oynanan oyundan tut Black ops,Darksiders,Bfbc2 gibi oyunlarda saniyelık takılmalar hepsinde var..Fraps'ı açtığım zaman bu takılmalar resmen delı edıyor benı..60 da sabitken veya 59 60 arası gidip gelıyorken birden 50 lere 45 lere düsüp cıkıyor o anda takılma meydana gelıyor...

@IIserdarII
    teklemeler laggdan oluyor demişsiniz.Netim 5mbps sabit..lagg ile alakalı olacağını zannetmıyorum.Sadece anında görüntülenen karakterleri ekrana verırken tekleme olsa laggdan derim.Fakat oyunun dosyasında bulunun çevreyi(dağları,ağaçları vs.) ve skıllerı görüntülerken takılmalar devam edıyor..Birde takılmayla beraber akıcılık yok..karakter titresimli yürüyor..1 kac sanıyelık titresimli yürüyor...akıcı oluyor...kısacası akıcılıkta yok..:/

@Xender_Cage
    Bu 3.hdd'em..Daha geçen gün 3. hdd mi değiştrdim..Hdd'Den olacağını zannetmıyorum..

@metallury

Antivirüs kullanmıyorum.Daha doğrusu kullanma gereksınımı duymuyorum.Sistem temiz yenı formatlı win32 virüsü girdği zaman görev yöneticisinden anlayabılıyorm..kısacası virüs yok..arka planda kasacak hiç birşey yok.işlemciyi ve ramı darboğaz yapıcak işlem yok..Game Booster ile daha önce denemistim.az bir oranla düzelme oluyor ama tam anlamıyla akıcılık gene yok...

@Alkımm
    Ekran kartı hariç diğer parçalarımı sorunsuz değiştirdiler.Bir türlü bunu geri iade almadılar.Buda benı ekran kartı sorunsuz,Sistem uyumsuzluğu düşüncesine çekıyor.

@Adoniss
    En sonunda onu yapacağım.Gidip kendi gözleri önünde test ettireceğim ama gidip gelmek kolay olmuyor benım için..:/

ARkadaşlar emekleriniz için teşekkür ederim..çalıştığım için bu saatlerde cevap verebılıyorum kusura bakmayın..Gerçekten elim kolum bağlandı..şu sorunu yazılımsal olarak çözersem cok memnun olacağım..Saygılar sevgiler..

• amd 1090t (overclock suz denendı)
    Gigabyte 880ga ud3h
    kingsthon 4 gb 1333mhz cl7 tek modul
    Seasonic 850W 80+

diğer bileşenlerde sorun olacağını zannetmıyorum..Arkadaşımın ekran kartını takıp aynı sorun dewam etseydı diğer bileşenlerde sorun olabilirdi.

bence sorun anakart gigabyte tin yüz karası sb850 cipsetini kullanıyor ve birşeyler yanlış bu anakartta
    bende aynı anakartı kullanıyorum ve kesinlikle bu anakartlarda sorun var
    ekran kartının bence bir problemi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocan

amd 1090t (overclock suz denendı)
    Gigabyte 880ga ud3h
    kingsthon 4 gb 1333mhz cl7 tek modul
    Seasonic 850W 80+

diğer bileşenlerde sorun olacağını zannetmıyorum..Arkadaşımın ekran kartını takıp aynı sorun dewam etseydı diğer bileşenlerde sorun olabilirdi.

bence sorun anakart gigabyte tin yüz karası sb850 cipsetini kullanıyor ve birşeyler yanlış bu anakartta
    bende aynı anakartı kullanıyorum ve kesinlikle bu anakartlarda sorun var
    ekran kartının bence bir problemi yok

anakartın ekran kartı ıle ilgili bir sorunumu war diyorsun..Arkadaşın ekran kartında ve benım anakartın onboard kartında stabil çalışıyordu sıstem...bu kafamı karıştırıyor işte..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.