Şimdi Ara

HD6850 Tekleme! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Joevin

quote:

Orijinalden alıntı: alito

ekran kartına bios update denedinmi?

sendeki bios kaç bilmiyorum ama bu listeden kontrol edip eskiyse yenisini yüklemeyi deneyebilirsin. model numarasına dikkat ederek yükle

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=XFX&model=HD+6850&interface=PCI-E&memSize=1024

malesef buda işe yaramadı..son 3 bios'uda yükledim.Banamısın demıyor :( Bu arada 11.6 sürücüsü oynadığım oyunda 11.11'e göre daha çok fps verdi...

bana sorun anakartta gibi geliyor. şu ekran kartını başka bir makinada deneyebilsen herşey çıkacak ortaya

ek: bir dizi işlem dene;
    anakartın chipsetini güncelle
    anakartın en son sürücülerini edin
    ekran kartını sök geri tak (yuvada bir problem olabilir)
    ramlerden birini sök, tek ram çalıştır
    bütün benchmark programlarını (varsa) kaldır. gereksiz her programı kaldır
    antivirus testi yap
    windows optimizasyon programları ile sorunları tara
    hdd lere chkdsk yap, birleştir
    kayıt defterine birleştirme uygula
    ramleri windows memory diagnostic ile minimum 5 saat test et

şimdilik aklıma gelen bunlar içinden yapmadıkların varsa yapmanı öneririm. bazen çok küçük bir ayrıntı bile bu tür sorunlara sebebiyet verebiliyor, kendimden biliyorum

ek2: kendi power ınıda sök ekran kartınıda, bir arkadaşının makinasına tak dene. sanırım bütün bunlardan sonra tek yol bu bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 2 Aralık 2011; 9:43:07 >

• dün akşam oturup bu işe kafa patlattım ve yine de çözemedim sorunu. anakart bios yeniledim önce olmadı. ekran kartının biosunu inceledim. 2d ve 3d için 2 ayrı performans ayarı varmış ve kart bunu otomatik ayarlıyormuş. masaüstünde iken 2d kullanıyor, oyun ve testlerde 3d ye geçiyor.

ben biosla oynayıp çözmek istedim ama biosu değiştiremedim. bence problemin 2 nedeni olabilir:
    1- ekran kartı biosu
    2- ekran kartı donanımı

yarın kartı iade etmeye çalışacağım. eğer alırlarsa başka bir kart alıcam. gerçi 6950 ayarında kart da yok ama bakacağız.
  • quote:

quote:

quote:

sendeki bios kaç bilmiyorum ama bu listeden kontrol edip eskiyse yenisini yüklemeyi deneyebilirsin. model numarasına dikkat ederek yükle

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=XFX&model=HD+6850&interface=PCI-E&memSize=1024

malesef buda işe yaramadı..son 3 bios'uda yükledim.Banamısın demıyor :( Bu arada 11.6 sürücüsü oynadığım oyunda 11.11'e göre daha çok fps verdi...

bana sorun anakartta gibi geliyor. şu ekran kartını başka bir makinada deneyebilsen herşey çıkacak ortaya

antivirus testi yap

şimdilik aklıma gelen bunlar içinden yapmadıkların varsa yapmanı öneririm. bazen çok küçük bir ayrıntı bile bu tür sorunlara sebebiyet verebiliyor, kendimden biliyorum

ek2: kendi power ınıda sök ekran kartınıda, bir arkadaşının makinasına tak dene. sanırım bütün bunlardan sonra tek yol bu bence

Yazdıklarınızın hepsini denemişliğim war sonuç değişmiyor malesef :( yarın arkadaşıma sistem toplayacğım bırde onun sıstemde denıcem...

• Ekran Kartını DahA Yeni Aldınız Galiba 15 gün geçmediyse vatana gidip değiştirebilirsiniz ama size tavsiyem satış danısmanıyla değil direk mağaza müdürüyle konusun direk değiştirmeleri lazım iyade almazlar ama size aldıgınız tutar kadar kupon verirler o kuponla istediğinizi alırsınız ben daha önceden heryerde 300 tl olan ekran kartını 600 tl ye almıstım ordan 1 aya yakında kullandım ilk giittiğimde satıs danısmanı olan arkadaş yardımcı olamıcagını söyledi bende şikayetim var a yazdım mağaza müdürü aradı cagırdı müşteri memnuniyeti bizim için önemli felan diyip kartı test etmeden aldı kupon verdi bende gtx 560 aldım sizede tavsiyem vakit kaybetmeden değiştirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: llserdarll

Ekran Kartını DahA Yeni Aldınız Galiba 15 gün geçmediyse vatana gidip değiştirebilirsiniz ama size tavsiyem satış danısmanıyla değil direk mağaza müdürüyle konusun direk değiştirmeleri lazım iyade almazlar ama size aldıgınız tutar kadar kupon verirler o kuponla istediğinizi alırsınız ben daha önceden heryerde 300 tl olan ekran kartını 600 tl ye almıstım ordan 1 aya yakında kullandım ilk giittiğimde satıs danısmanı olan arkadaş yardımcı olamıcagını söyledi bende şikayetim var a yazdım mağaza müdürü aradı cagırdı müşteri memnuniyeti bizim için önemli felan diyip kartı test etmeden aldı kupon verdi bende gtx 560 aldım sizede tavsiyem vakit kaybetmeden değiştirin

ekran kartını alalı 3 ay civari oldu..ama takıntılar eskı ıslemcınden ve güc kaynagından kaynaklı zannetm..onları değiştirdimm..ama sorun devam ediyor..kesın olarak sorun ekran kartında ise bu sefer üstünde durucam..yarın arkadaşa sistem toplayıp onda denıcem..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: llserdarll

Ekran Kartını DahA Yeni Aldınız Galiba 15 gün geçmediyse vatana gidip değiştirebilirsiniz ama size tavsiyem satış danısmanıyla değil direk mağaza müdürüyle konusun direk değiştirmeleri lazım iyade almazlar ama size aldıgınız tutar kadar kupon verirler o kuponla istediğinizi alırsınız ben daha önceden heryerde 300 tl olan ekran kartını 600 tl ye almıstım ordan 1 aya yakında kullandım ilk giittiğimde satıs danısmanı olan arkadaş yardımcı olamıcagını söyledi bende şikayetim var a yazdım mağaza müdürü aradı cagırdı müşteri memnuniyeti bizim için önemli felan diyip kartı test etmeden aldı kupon verdi bende gtx 560 aldım sizede tavsiyem vakit kaybetmeden değiştirin

ekran kartını alalı 3 ay civari oldu..ama takıntılar eskı ıslemcınden ve güc kaynagından kaynaklı zannetm..onları değiştirdimm..ama sorun devam ediyor..kesın olarak sorun ekran kartında ise bu sefer üstünde durucam..yarın arkadaşa sistem toplayıp onda denıcem..

İnşallah Sorunu En Kısa SÜrede Halledersiniz

• Sağolasın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

antivirus testi yap

Yazdıklarınızın hepsini denemişliğim war sonuç değişmiyor malesef :( yarın arkadaşıma sistem toplayacğım bırde onun sıstemde denıcem...

bekliyoruz

• Sonuç ; Arkadaşıma sistem topladım,Asusun HD6850 ekran kartını aldım ve Corsaır ram aldım..Ram ve ekran kartlarını benım sısteme taktım...Tekleme hiç taviz vermeden dewam edıyor...Geriye hangı bıleşenler kalıyor..Anakart,HDD,işlemci...işlemcim 2.işlemcim 1.işlemcimin stok voltajı yüksek tı ondada tekleme wardı...Yanı islemciden değil..HDD 3.hdddem 1.cisi sescıkarıo dıe değiştirdim.2.sinde bad sector cıktı..bu 3.cüsü yanı hdd'de sorun yok.Geriye anakart kaldı... :(
  • hocam problem kesinlikle xfx den kaynaklanıyor. bu markanın kartlarında sorun var gibi görünüyor. hepsinde olmasa da bazılarında var. ben geçen hafta aldığım xfx kartı vatana götürüp iade ettim ve asus 2gb cu2 modelinden aldım. sistemi yeniden kurup testler yaptım ve gayet güzel çalışıyor. yarın da oyunlar ile bir deneyeceğim ondan sonra kesin durum belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: index

hocam problem kesinlikle xfx den kaynaklanıyor. bu markanın kartlarında sorun var gibi görünüyor. hepsinde olmasa da bazılarında var. ben geçen hafta aldığım xfx kartı vatana götürüp iade ettim ve asus 2gb cu2 modelinden aldım. sistemi yeniden kurup testler yaptım ve gayet güzel çalışıyor. yarın da oyunlar ile bir deneyeceğim ondan sonra kesin durum belli olur.

arkadaşın Asus hd6850 kartını taktım sorun hala dewam edıyor :/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: index

hocam problem kesinlikle xfx den kaynaklanıyor. bu markanın kartlarında sorun var gibi görünüyor. hepsinde olmasa da bazılarında var. ben geçen hafta aldığım xfx kartı vatana götürüp iade ettim ve asus 2gb cu2 modelinden aldım. sistemi yeniden kurup testler yaptım ve gayet güzel çalışıyor. yarın da oyunlar ile bir deneyeceğim ondan sonra kesin durum belli olur.

arkadaşın Asus hd6850 kartını taktım sorun hala dewam edıyor :/

Abi sen bi anakarta el at. Son çare artık.
  • pc yi güvenlı mod'da bir kere açtım..kasmalar azaldı sankımmm...
  • arkadaşlar uzun bir uğraşmadan sonra sorunu buldum...Eski tip 15 gblık bir ide hdd buldum..Oyunu ona kurdum ve 0 kasma...Anlamadğım olay sata 3 hdd nasıl kasar?üstelik 3 hdd değiştirdim 3 üde sata 3..Bios'dan AHCİ modu secılı..Yorumlarınızı beklıyorum.Esirgemeyin lütfen..
  • Anakartı değiştirmeden düzelmez bence o
  • Ekran kartını ve harddisk arkadaşiniza topladıgınız sisteme takın ahcı mode kapatın normal ide olarak olarak kullanın sorun anakart ayarlarından olabilir ayarları default alın sorun devam ediyorsa anakartı degiştirceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 13 Aralık 2011; 14:28:34 >
  • quote:

arkadaşlar uzun bir uğraşmadan sonra sorunu buldum...Eski tip 15 gblık bir ide hdd buldum..Oyunu ona kurdum ve 0 kasma...Anlamadğım olay sata 3 hdd nasıl kasar?üstelik 3 hdd değiştirdim 3 üde sata 3..Bios'dan AHCİ modu secılı..Yorumlarınızı beklıyorum.Esirgemeyin lütfen..

Senin dediğin olayı bende yaşamıştım fakat benimki farklı bir biçimde çözüldü Asus HD2600 pro ekran kartım vardı XP kurulu idi Knight online oynarken donmalar alıyordum ve 30 dk sonra oyun da kasmalar sıklaşıyordu Vista kurmayı istemiyordum o da bilgisayarı çok yoruyordu bir gün vista kurup denemek istedim oyunda saatler geçirmeme rağmen 1 gr kasma fps sorunu çıkmıyordu ben sorunun şöyle olduğuna inandım " XP Dx 9 destekliyordu benim ekran kartım Dx10 idi Vista Dx 10 desteklediği için sorun kalmamıştı seninkide böyle bişi olabilirmi acaba ?

• xfx ekran kartında bu sorunun olduğunu çok duydum başka bi markanın biosunu yükle diycem ama çok riskli olucak

Edit: sorunun hddeymiş madem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanrisal -- 13 Aralık 2011; 4:03:36 >
  • anakart sata 3 ü desteklemiyorsa bu durumu yapar ; mutlaka harddiskin arkasında jumper ayarını yapmanız gerekebilir.
    sata 3 destekli bir hddyi sata 2 yada sata 1 destekli bir anakartta kullanmak için arkada hddyi sata2 yada sata 1 gibi davranmasını sağlayacak bir jumper ayarı yeri olması gerekir.
    seagate lerde var ; üstünde yazıyor zaten sata1-2 ayar jumperı diye.

ben deki hdd sata2 destekli ama anakart sata 1 destekli jumper ayarını yaptım sorun kalmadı. teklemenin nedeni bu olabilir.
    jumper ayarını yapmazsanız anakartınız hddye uyum sağlamaz. sata2 destekliyse anakart hddyi sata2 ayarına çeviriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 13 Aralık 2011; 10:05:30 >
  • quote:

arkadaşlar uzun bir uğraşmadan sonra sorunu buldum...Eski tip 15 gblık bir ide hdd buldum..Oyunu ona kurdum ve 0 kasma...Anlamadğım olay sata 3 hdd nasıl kasar?üstelik 3 hdd değiştirdim 3 üde sata 3..Bios'dan AHCİ modu secılı..Yorumlarınızı beklıyorum.Esirgemeyin lütfen..

Ben hala ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Marka ile ilgili değil de daha çok amd chip ile ilgili bir sorun gibi. Hani bazen anakartlar ram seçer ya her ram ile çalışmaz, onun gibi bir şey. Ben XFX ile her türlü kombinasyonu yapmıştım ama bir sonuç alamamıştım. xp kurdum ide kullandım, win7 ile ahci yaptım, raid yaptım, diskleri değiştirdim üstelik sata 3 değil disklerim. Yine de olmamıştı. Sonra Asus ile değiştirdim ekran kartını. Gerçi o sırada DVD Writer ı da değiştirdim. Kart değiştirince bu problemi yaşamadım. Sorun kesin olarak şudur demek bence zor bu konuda. Kesin olan tek şey, bazı donanımların birbiri ile olan uyumsuzluğu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.