Şimdi Ara

HD6850 Tekleme! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
4.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selam bende 6850 kullanıyorum yeni aldım ilk geldiğinde cd deki drveri kullandım oyunlarda herhangi bir problem yoktu sonra yeni driver geldi otomatik güncelledim şimdi oyunlarda takılıyor yeni driver de sorun olabilir.
  • hdd de bi problem varsa bencce oda yapar veri akışında sorun varsa tıkanmalar meydana gelebilir gibi
  • Güç kaynağınız nedir yetersizliğinden yavaşlamalar olabilir..
  • Walla anakartmı uyumsuz,ekran kartımı yoksa hdd demı sorun war tam cıkaramıs değilim.Güc kaynagımda yetersiz değil Seasonic 850watt 80+
  • anakartınız sata 3 destekli mi sata 2 destekli mi ?
    eğer sata 2 destekliyse sata 3 hdd yi direk olarak bağlarsanız sorunla karşılaşırsınız ; donma ; hız kaybı ; stabilite bozulmaları vs

böyle bir durumda hddnin arkasından sata 2 ayarını yapmanız gerekebilir . ( bir jumperla)
    jumper genelde hdd pakedine konmuyor arkadaşlar ; akşamım köründe jumper aramak ; bilirim bu duyguyu ben.

bende sata 1 anakartıma sata 2 hdd takmıştım ; ama jumper ayarı ile.zaten hddnin arkasında nereye jumper takmanız konusunda bir yazı bulunur.

eğer son çıkan hddler otomatik anakartın sata desteğine göre kendini ayarlamıyorsa mutlaka jumper ayarı yapmalısınız.
    sorununuz eğer anakartınız sata 2 destekli ise oraya sata 3 hdd takmanızdan kaynaklıdır.

anakartınız buysa eğer ;

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3425#sp

6 adet sata 3 2adet sata 2 sata birimi yani toplam 8 adet sata konnektörü bulunuyor ;

sakın sata 2 ye sata 3 hdd takmış olmayasınız ?
    resimdeki 9 no sata 2 leriniz ; 8 numara sata 3 leriniz ; lütfen kontrol ediniz ; sata 2 konnektöre sata 3 taktıysanız hddnin jumper ayarsız uyumsuzluk göstermesi normaldir.takılma normaldir ; donma normaldir.oyunlarda bile ani fps düşüşü normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 13 Aralık 2011; 20:24:50 >

• @turbocat1
    Değerli yorumların için teşekkür ederim.anakartım lınkte gönderdiğin anakart..Sata 3 desteklıyor..Anakart üzerinde dedğiniz gibi 2 adet sata 2 6 adet sata 3 cıkısı war...eskı WD 80 Gb lık ıde hdd mı taktım.onda takılma yok denecek kadar az.Bana kalırsa AHCİ modu ıle ılgılı bır sıkıntı.AHCi yi secip format attım ama atarken ahci driverlarını kurmadım(Floppy'den)..Format attıktan sonra.Sata,ahci driverları netten kurdum..kurdukdan snra aygıt bulundu gibisinden ileti gelıyor.Yani HDD'em sata olarak calısıyor ama sata kac ?..Hd tune ile test yapıyorm min 60 diyor max 120 civari..Test yaparken dosya falan acınca 0.5 mbsn lere düşüyor..Bu durumada anlam veremedım..Tam olarak sorunun neyde olduğunu ah bir anlayabılsem.....
  • yukarda anakartınızın blok şemasında görünen 8 nolu yere sata 3 hddyi bağlayınız ;

yani sata3 hddyi başka sata porta takınız ;sata3 hddyi sakın 9 nolu sata portlarına takmayınız ; lütfen bunu kontrol ediniz ; eğer sata3 hddyi 9 nolu sata konnektörlerine takarsanız yaşadığınız problem normaldir.

alttaki 8 nolu yerdeki sata portlarını deneyiniz ; hddnin bağlı olduğu sata portunu değiştiriniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.