Şimdi Ara

HD6850 Tekleme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
4.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xfx oc hd6850 cift fan ekran kartına sahibim.Oyunlarda (Cod Black ops,Crysis 2,BFBC2,Knight online) ani takılmalar yapıyor.Ekran kartını 2 kere servise yolladım sorunsuz olarak geri gönderdiler.Sorun tam olarak şu şekılde ; oyunlarda,yeni cisimlerde ve ani dönüşlerde Saniyelık takılmalar yapıyor..bazen akıcı bir şekılde oynatmıyor..Bu takılmalar FRAPS'ı açınca daha cok netleşıyor..Fps 60 da sabitken birden 50 lere inip cıkıyor ve sanıyelık teklemeler meydana gelıyor..Arkadaşın GT9800 ekran kartı ve anakartımın üzerindekı onboard ekran kartı ıle test ettim.ani takılmalar meydana gelmıyor..Hatta arkadaşın ekran kartı benım ekran kartından daha fazla fps verdi..Diğer bileşenlerde sorun yok..ekrankartı cpu anakart ısıları normal..2 kere servise yolladım,çöpede atıp başka kart alamıyorum..çaresizim öneriniz warmı?

• Aynı kartı kullanıyorum fakat dediğiniz şeyleri yaşamadım. Diğer sistem bileşenlerinizi ve yazılımlarınızı detaylandırabilirsiniz fikir yürütmeye çalışalım. Umarım donanımsal bir problem değildir.
  • Benim HD 5850'de de böyle bir sorun baş göstermişti, BF3'ü ultra'da oynuyordum, tekliyordu, ani takılma yapıyordu, High yaptım sorun çözüldü, tabi her dakika ani takılma olmuyordu, görsel efektin ağır olduğu bölümlerde oluyordu.
  • Ekran kartı sürücüleri güncelmi? birde tüm sistem bileşenlerini yazın bakalım...
  • amd 1090t (overclock suz denendı)
    Gigabyte 880ga ud3h
    kingsthon 4 gb 1333mhz cl7 tek modul
    Seasonic 850W 80+

diğer bileşenlerde sorun olacağını zannetmıyorum..Arkadaşımın ekran kartını takıp aynı sorun dewam etseydı diğer bileşenlerde sorun olabilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

Benim HD 5850'de de böyle bir sorun baş göstermişti, BF3'ü ultra'da oynuyordum, tekliyordu, ani takılma yapıyordu, High yaptım sorun çözüldü, tabi her dakika ani takılma olmuyordu, görsel efektin ağır olduğu bölümlerde oluyordu.

onboard oynanan oyunda bile yapıyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Ekran kartı sürücüleri güncelmi? birde tüm sistem bileşenlerini yazın bakalım...

11.11 yükledim hala aynı değişen birşey yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX780 AntiAliasing problemi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklıklar ne durumda acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SCCR

Sıcaklıklar ne durumda acaba ?

Boşta 30-40 arası yükte max 55 civari oyunlarda,(ekran kartı)
    Boşta 25-35 arası yükte max 50 oyunlarda(işlemci)
    Anakart 27-37 arası değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

quote:

Sıcaklıklar ne durumda acaba ?

Boşta 30-40 arası yükte max 55 civari oyunlarda,(ekran kartı)
    Boşta 25-35 arası yükte max 50 oyunlarda(işlemci)
    Anakart 27-37 arası değişiyor.

Gayet normal değerler. Sahip olduğunuz sistemde böyle birşey yapması kartı işaret ediyor. Ben dediğiniz olayı sadece Bf3 te 1080p Ultra grafiklerle yoğun sahnelerde yaşıyorum, Onada sistemimin diğer bileşenleri köstek oluyor. Gpu bench programları ile değerlerinizi alarak bi karşılaştırma yapın anormal sonuçlar varsa kart arızası muhtemel. Servis in neyini test ettiğini bilmediğimiz için birşeyler söylemek zor. Karşılaştığınız problemleri iletmişmiydiniz acaba kendilerine.

• başka birşey diyemiyorum , 2 kere garantiye yolayıp da sorunsuz diye yoluyorlar ya
  • Detaylı birşekılde anlattım onlara.nasıl test ettıklerını hiç bilmiyorum.Vatan computerın Müşteri Hizmetleri'ne teslim ediyorum.onlarda gereklı servise yolluyorlar ve Sorunsuz olarak geri gönderıyorlar..çıldırmamak elde değil..kolay gidip gelemıyorumda..70 tl yol parasına gitti :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alucard:.

başka birşey diyemiyorum , 2 kere garantiye yolayıp da sorunsuz diye yoluyorlar ya

Sinirden elim ayağım titriyor hiç sorma
  • quote:

Detaylı birşekılde anlattım onlara.nasıl test ettıklerını hiç bilmiyorum.Vatan computerın Müşteri Hizmetleri'ne teslim ediyorum.onlarda gereklı servise yolluyorlar ve Sorunsuz olarak geri gönderıyorlar..çıldırmamak elde değil..kolay gidip gelemıyorumda..70 tl yol parasına gitti :S

Evet gayet can sıkıcı bir durum. Kartı farklı bir sistemde test etme fırsatınız varsa, problemin kart bazlı olacağını kesinleştirebilirsiniz aynı problemleri yaşıyorsanız. Ondan ötesi zaten servisle çözülecek bir mesele.
  • quote:

quote:

Detaylı birşekılde anlattım onlara.nasıl test ettıklerını hiç bilmiyorum.Vatan computerın Müşteri Hizmetleri'ne teslim ediyorum.onlarda gereklı servise yolluyorlar ve Sorunsuz olarak geri gönderıyorlar..çıldırmamak elde değil..kolay gidip gelemıyorumda..70 tl yol parasına gitti :S

Evet gayet can sıkıcı bir durum. Kartı farklı bir sistemde test etme fırsatınız varsa, problemin kart bazlı olacağını kesinleştirebilirsiniz aynı problemleri yaşıyorsanız. Ondan ötesi zaten servisle çözülecek bir mesele.

kartı kaldırabılecek psu lu sısteme sahip arkadaşım yok malesef..atsam atılmaz satsam satılmaz =)

• quote:

Vatanı anlamak mümkün değil. %25'lik indirimi ilk internetten yaptığı cuma günü işlemci ile ram aldım.İstanbul/Bahçelievler'deyim ve ürünlerin stok durumuna bakınca Topkapı'da var gözüküyordu. Sipariş takibine baktım ürünler Kayseri'den gelecek bana. Böyle saçmalık görmedim ayrıca mail attım şikayet için.Cevap olarak da nerede stokta varsa oradan gelir diyordu. Güler misin ağlar mısın? :D
  • İnteresting.
  • quote:

Xfx oc hd6850 cift fan ekran kartına sahibim.Oyunlarda (Cod Black ops,Crysis 2,BFBC2,Knight online) ani takılmalar yapıyor.Ekran kartını 2 kere servise yolladım sorunsuz olarak geri gönderdiler.Sorun tam olarak şu şekılde ; oyunlarda,yeni cisimlerde ve ani dönüşlerde Saniyelık takılmalar yapıyor..bazen akıcı bir şekılde oynatmıyor..Bu takılmalar FRAPS'ı açınca daha cok netleşıyor..Fps 60 da sabitken birden 50 lere inip cıkıyor ve sanıyelık teklemeler meydana gelıyor..Arkadaşın GT9800 ekran kartı ve anakartımın üzerindekı onboard ekran kartı ıle test ettim.ani takılmalar meydana gelmıyor..Hatta arkadaşın ekran kartı benım ekran kartından daha fazla fps verdi..Diğer bileşenlerde sorun yok..ekrankartı cpu anakart ısıları normal..2 kere servise yolladım,çöpede atıp başka kart alamıyorum..çaresizim öneriniz warmı?

Tam olarak aynı ekran kartı ve aynı derde sahibiz... Belli oyunlarda anlık fps düşüşleri yaşanıyor ve sık tekrarlanıyor. ;/

• Yahu onboard oynanan oyunda(knight online) bile 2 sanıyede bır teklıyor.ama ben sorunu çözücem ; elime sağlam bir balta alıcam gözümü kapatıcam ve işini bitiricem.
  • quote:

Yahu onboard oynanan oyunda(knight online) bile 2 sanıyede bır teklıyor.ama ben sorunu çözücem ; elime sağlam bir balta alıcam gözümü kapatıcam ve işini bitiricem.

Onboard ekran kartını devre dışı bıraktığına emin misin? Biostan falan bir göz gezdir ayarlara.

Gerçi düşük bir ihtimal ama güç girişlerinde bir sorun olabilir. Ekstra güç kablolarının yerine tam oturduğuna emin ol, bazen gözden kaçabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noobsmoke -- 27 Kasım 2011; 21:47:15 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.