Şimdi Ara

HD6950 ve 6970'in gecikmesinin sebebi... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
4.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Techpowerup'ın sitesinde incelenen 6970'in de kartını yontmuşlar.
     HD6950 ve 6970'in gecikmesinin sebebi...
    Bence pek de sıkıntı yaratmaz bu durum;ama AMD kitleyi bu sorundan dolayı önceden bilgilendirebilirdi.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rojev -- 16 Aralık 2010; 20:15:00 >
  • garantiye gönderirseniz bu kartı ozaman distirübitör garanti dışı bırakacak kart yanmış diyip hopalla .
  • bizim ithalatçılar için kullanıcı hatası diyebilmenin altın anahtarı olmuş, maalesf tr'deki kartlar da böle olcaksa kimse yanaşmasın, garantide kullancı hatası olmadığını hiçbir firmaya anlatamazsınız haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

garantiye gönderirseniz bu kartı ozaman distirübitör garanti dışı bırakacak kart yanmış diyip hopalla .

+1 mahkemeyide kaybedersin büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Tomshardware de o konnektörün tam da dönen parçanın altına geldiği gözüküyor.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-6970-radeon-hd-6950-cayman,2818-6.html

yukarida bir arkadas resim vermis bak incele mumkun mu senin soyledigin?hala kartlar diyorsunuz ya sanki gordu biri kartlar uretildikten sonra elle yapildigini.benim dedigim olmuyor yani takilmadan once yontulamiyor oyle mi?maket sample filan da yapmamis adamlar son saniye boyle bir sey olmus ha?yazin boyle seyler de guleyim ayni arkadasinin birinin nvidia fani degilim su su ati kartlar kullandim demesi kadar gulecem soz.adamlarin elinde 50 bin tane eski tip blower fan varsa ve 6+8'de boyle bir problem oluyorsa bu yontulma yerine yeni fanlari bekler miydiniz 1-2 ay daha?kartlarin ertelenme sebebi muhtemelen bios hizlariydi yapilmis kart gormustuk ertelendi dendiginde.ilk parti referanslardan almazsiniz olur biter ozel sogutmalarda boyle bir problem olmayacak bu eger blower fan yuzunden oluyorsa.garanti sorunu filan da olmaz essek degillerse bilgilendirmislerdir bu aletler boyle diye ki ben satilan kartlardan da gormek istiyorum inceleme kartlari farkli uretilebiliyor shaderi yanlis oluyor biosu yamuk oluyor vs. satilan kartlardan 6850 aldim 1120 shader cikti diyen gordunuz mu mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratsen87

bizim ithalatçılar için kullanıcı hatası diyebilmenin altın anahtarı olmuş, maalesf tr'deki kartlar da böle olcaksa kimse yanaşmasın, garantide kullancı hatası olmadığını hiçbir firmaya anlatamazsınız haberiniz olsun

Aslında biraz uğraş ile tam tersi de yapılabilir. Yani fazla voltaj sonrası devrelerden biri mi yandı? "AMD böyle gönderdi" deyip kurtulma şansın var. Yanlışlıkla fanı mı kırdın? "AMD..."

• quote:

Orijinalden alıntı: muratsen87

bizim ithalatçılar için kullanıcı hatası diyebilmenin altın anahtarı olmuş, maalesf tr'deki kartlar da böle olcaksa kimse yanaşmasın, garantide kullancı hatası olmadığını hiçbir firmaya anlatamazsınız haberiniz olsun

Kesinlikle.
  • resmen koptum yapıştırın beni bu kartların fiyatı 100-150 lira daha fazla olacakmış el yapımı olduğu için gerçi honca onbinlerce aracını geri çağırıyorsa kablo için bunlarda elden geçirilmiştir mutlaka
  • Bizim eldeki kartta yontulmuştu

Muhendislik örneklerinde vardır bu durum. yontarak cozmuslerdir. kimse 50 bin kart ürettikten sonra o hatayı tesbit etmez

http://www.techno-labs.com/1/21249/1/Powercolor_Radeon_HD_6970.html
  • Ana gecikme sebebinin bu olduğunu zannetmiyorum.Fakat bu yapılan işleminde izahı yok.Bütün komponentler milimetrik ölçülerek defalarca hazırlanıyor.Bilgisayarda modeller çiziliyor.Hatanın kesinlikle olmaması gereken bi durum.Benim gördüğüm (yanlışta olabilir) blower fanın dönen aksamı 8 li pinin köşesine sürtüyor.Bundan dolayıda ya muazzam bi sürtme sesi olur yada fan dönmez takılıp kalır.Tabiki düzeltilmesi gereken bir durumdur.2.parti üretimde bu sorun ortadan kaldırılır.
  • Bu kadar sacma sapan bır neden gormedım.Nasıl boyle bır neden oldugunu dusunuyorlar cok sasırıyorum herıfın bırı yontmus orayı 2 ksc atmıs sıtelere tmm işte kartların gecıkme sebebı fanalrın takılması uymamaması vs.vs.vs.

Fan Boylar meydanda yani
  • amd gitsin fusion a kafa yorsun diyecem ama bu seferde nvidia ya rakip çıkmayacak daha pahalı kart alacağız ondan korkuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 16 Aralık 2010; 21:31:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

amd gitsin fusion a kafa yorsun diyecem ama bu seferde nvidia ya rakip çıkmayacak daha pahalı kart alacağız ondan korkuyorum...

Walahi sıktınız artık Fan boyluk yapmayın su forumda.Adam gıbı kartları tartıssanz ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

kartin dizayni daha dogrusu eldeki parcalari degerlendirmek icin 2. guc konnektorunun kenari problem olsa bunu bastan bilirler ve kartlara takmadan once o konnektorleri makine ile yaparlar ne yapacaklarsa ki bu da cok uzun surmez.

Şu bir gerçek ki oradaki konnektörlerin hepsi yontulmuş. "konnektör yontucu" diye bir makine olmadığına göre, ne kullanmış olurlarsa olsunlar makineye konnektörü el ile beslemeleri gerekecektir, bu işi otomatize edecek halleri yok, dolayısıyla "el ile yapılmış" lafında bir hata göremiyorum. İlla bi alet kullandılar herhalde yontmak için, dişleriyle yontacaklar değil ya? Elle dokunan halılar için bi alet kullanılmıyor mu?

PCB üretimi / fan takımı sürecini bilmediğimden kesin bir yorum yapamıyorum (sen çok iyi bildiğin için yapabiliyosun laf yok ). Önce nereye gidiyor kart, neler takılıyor, fanı takacak takım ile bu takım birbiriyle iletişim içerisinde mi, vb. Yalnız şöyle akıl yürütmek mümkün;

Konnektörün bir şeyi engellediği kesin, yontulmuş zira. Ufak bir plastik parçasının maliyetini sıfır olarak düşünmek mümkün, öyleyse uğraşıp tüm konnektörleri teker teker yontmak gibi salakça bir metod yerine direk yeni konnektör alırlardı. 50 bin konnektörün maliyeti ne kadar olur? 500 dolar, 1000 dolar? Bunu yapamamış olmaları, en azından review kartları için, gösteriyor ki; artık o konnektörlerin değiştirilemeyeceği bir aşamada bunun farkına varmışlar.

Çok net şekilde plastiklerin ufak bir kısmı yontulmuş ve bu iş öyle otomatik yapılabilecek bir iş değil, uğraşmak lazım üzerinde, çok yontsan problem az yontsan problem. Her biri iki dakika alsa 1700 iş saati ediyor, bu da 10 kişinin bir aylık komple maaşına eşit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

@M@U hsabı örnek olsun diye verdim, yoksa 1 dakika yerine 10 dakika uğraşsın toplamda 8 saat yerine atıyorum 3 gün sürsün. Söylemek istediğim bu köşe zımparalama işleminin kartın asıl gecikme sebebi olamayacak kadar küçük bir sorun olduğu. Ya da daha doğru bir deyişle 50.000 kartlık bir adet için bu tür bir işlem haftalar almayacak kadar küçük bir sorun sayılır.

Ben de onu anlatmaya çalıştım zaten. Yontma işleminin süresi pek önemli değil. Böyle bir durumda kartları toplamak, kontrol etmek ve tekrar göndermek zaman alacaktır. Yani bu hadise doğru olabilir. Sonuçta ışınlanarak toplanmayacak kartlar. Biraz zaman alacaktır. Bu zaman da 3 hafta gibi bir süre olabilir elbette...
  • Oyunlarda hd6950 nin 1080p çözünürlükte performansı ne olur sizce? Full ayarlarda günümüz oyunlarını rahatlıkla oynayabilir miyiz?
  • Merhaba,

Bu konnektor olayi supermis, 2 saat bos birakiyoruz yeni bir bomba patliyor, ne HD69xx serisiymis arkadas ya, bitmedi cilesi...

Boyle acemice bir cozumu uygulamak icin bunun cok gec farkedilmis olmasi gerekiyor, hatta oylesine gec ki, belki bu fanlar sokulup ondan sonra bile yontulmus olabilir, bu durumda thermal pad'lerin performansi dusebilir. Boyle dusununce yontan kisinin huneri devreye giriyor, eger bu sorun tum kartlarda varsa, bazilari az, bazilari fazla yontulmus olabilir ve bu turlu turlu sorunlara sebep olabilir. Ancak boyle bir senaryoda kartlarin toplanip, acilip, yontulup tekrar monte edilip, dagitilmasi haftalar surer. Yani olabilir de olabilir... AMD'nin resmi aciklamasini beklemek bence daha mantikli...

Tesekkurler,

Hicks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 17 Aralık 2010; 0:27:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

Bu konnektor olayi supermis, 2 saat bos birakiyoruz yeni bir bomba patliyor, ne HD69xx serisiymis arkadas ya, bitmedi cilesi...

Boyle acemice bir cozumu uygulamak icin bunun cok gec farkedilmis olmasi gerekiyor, hatta oylesine gec ki, belki bu fanlar sokulup ondan sonra bile yontulmus olabilir, bu durumda thermal pad'lerin performansi dusebilir. Boyle dusununce yontan kisinin huneri devreye giriyor, eger bu sorun tum kartlarda varsa, bazilari az, bazilari fazla yontulmus olabilir ve bu turlu turlu sorunlara sebep olabilir. Ancak boyle bir senaryoda kartlarin toplanip, acilip, yontulup tekrar monte edilip, datigilmasi haftalar surer. Yani olabilir de olabilir... AMD'nin resmi aciklamasini beklemek bence daha mantikli...

Tesekkurler,

Hicks

aynen bu yonta taş devri ne sorunlar çıkarır bilinmez..Hick arkdaşımında dediği gibi standart bişey olmadığı için inş. satın alan biz kullanıcılara başka sorunlar çıkarmaz..

hayırlısı olsun..AMD'nin resmi aciklamasini beklemek bencede daha mantikli...

• Mersa Kart bozulunca demesinmi güç girişinde bir zorlama tespit ettik kart garanti dışı.
  • quote:

PCB üretimi / fan takımı sürecini bilmediğimden kesin bir yorum yapamıyorum (sen çok iyi bildiğin için yapabiliyosun laf yok ). Önce nereye gidiyor kart, neler takılıyor, fanı takacak takım ile bu takım birbiriyle iletişim içerisinde mi, vb. Yalnız şöyle akıl yürütmek mümkün;

farkimiz burada zaten sen kendini house zannedip akil yurutuyorsun ben isletme mezunuyum uretim yonetimi denen nane nedir biliyorum.merdiven alti uretim yapan bir firma degil amd ne demek iletisim icerisinde mi sunu bi oku bakim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kanban

amd'nin de bir uretim yonetim sistemi var boyle salak hatalari planli yapmadilarsa son dakikada yapmazlar.bios hizi yuzunden oldugunda israr ediyorum.sonraki mesajimda satilan kartlari da gorelim inceleme icin uretilen kartlar farkli olabiliyor shaderi fazla biosu yamuk olabiliyor demistim.butun uretilen kartlarin bu sekilde oldugu ortaya cikarsa bu olayi tasvip etmeyecegim tabii ki lakin.. inceleme icin gonderilen 1120 shader cikan 6850'de de tantana yapti bazilari hani kim aldi da oyle cikti?ozensiz inceleme kartlari uretebilir bunu kabul ederim ama 50 bin tane kart ele alinip da yontulmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.