Şimdi Ara

HD6970 crossfire problemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ucuza bitane daha hd6970 bulunca alıp crossfire yapıyım dedim. Ancak şöyle bi kaç problemim war. Anakartım gigabyte 990FXA-UD5 üzerinde 2 tane PCI16X - 1 adet 8x ve 2 adet 4 x ekran kartı slotu war. Ancak pcıx16 slotları alt alta olması sebebiyle kartlar üst üste bindiğinden tek kartın sıcaklığı oyun içi 88 lere felan çıkıyo 8x e takmayı denediğimde ise iki kart arası connector ün uzunluğu yetişmiyor. Bende 4x pcı slot a takmak zorunda kaldım. Oyunu bi kaç kere alt tab yaptıktan sonra oyun alta geçerken 1 saniyeliğine görüntü komple maviye yada turuncuya bulanıyor. Veya video izlerken videonun ilerleme barına tıkladığınızda o bar ın rengi saniyeliğine komple turuncu felan oluyo ancak oyun içi oynarken veya video izlerken böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Şimdi asıl sorum şu.Bu saniyelik oyunu alta alırken ekranın mavi veya turuncu olması sebebi nedir.Herhangi bir problem belirtisimi. 2. olarak kartı 4x e takmam sağlıklımı ilerde bir sorun yaratırmı yada o renk probleminin bununla bi ilgisi warmı. 3DMark ile yaptığım benchmark sonucunda tek kartla 1970 puan çift kartla 3750 puan felan aldım. BF3 te stabil 60 fps ile oynuyorum arada min 45 e düşüyo. Ancak wow oynarken fps sürekli değişiyo eskiye göre düşüş var gibi geldi.Açıkçası şuan o saniyelik renk değişme problemi yüzünden içim pek rahat değil bir yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar..

Sistemim ise.

Anakart - Gigabyte GA-990FXA-UD5
    İşlemci - AMD FX8150 3.6 ghz
    Ram - Corsair (4x4)16 gb 1666mhz ram
    HDD - 2x500gb Raid WD Black Edition HDD
    Ekran kartı - 2x MSI HD6970 ekran kartı
    2 x samsung led 23 inch monitor

buyrun buda son benchmark sonuçları

http://www.3dmark.com/3dm11/4644703

şimdiden teşekkürler..

• asus fx anakartlarin icinden uzun cf koprusu cikiyor 790fx'lerde bile var.gigabyte almak birinci yanlisin 6970 cf yapmak ikinci yanlisin olmus.o kart cok isinir cok guc ceker tekiyle guc kaynagi patlatan var cf'sine 800-850w filan oneriyoruz.oyunu alt+tab yapmak diye bir kavram ve bunun standartlari yok sen kurulumu duzgun yapamamissin en basta.
  • Powerla ilgili bi problemim yok. Anakartın içinden zaten uzun köprü çıktı ancak SLI için CF için kablo koymamışlar slotlar farklı yani.Kurulum yanlış derken slotların yerinden mi bahsediyosun.Şuan yapmam gereken tek şey heralde daha uzun bi cf köprüsü alıp 8x e takmak. O ani ekranın turuncuya maviye boyanması sadece alt - tab yaparken olmuyo. Oyunu kapatırken exit e bastığımda masaüstüne dönmedende yapıyo. Yada çözünürlük ayarlarını değiştirdiğinde ekran kararmadan önce onun sebebini anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underphenom -- 13 Ekim 2012; 17:40:16 >
  • o uzun cf kablosunu arasan bulursun.istanbuldaysan cizgi elektronigin yerini biliyor musun onlarda vardir hicbir yerde bulamasan.kartlari yanlis slotlara takma yanlisini ben de yaptim ama dedigin gibi bir problem yasamadim.yazilimsal da olabilir farkli bir sebebi de olabilir.her seyi kitabina uygun yap ki cf'den mi sorun yoksa baska bir sey mi daha kolay anla.3dmark11 %95 cf basarimi vermeyen bir programdir tek-cift kart farkini oyunlarda daha iyi gorursun ccc'den cf'yi aktif kapali yapip oynayarak ve su turuncu ekran dedigin cf'yi kapatinca da devam ediyor mu bir bak bence.
  • o renk problemi bi süre sonra ara ara olan bişey her zaman görünmüyo zaten onun dışında format atmadan kullandığım içinde oluyoda olabilir. Uzun bi cf kablosu alıp 8x e bağlamayı denicem artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Hd 4770 oc sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.