Şimdi Ara

HDD Açılmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 250 gb Samsung marka harddiskimi açamıyorum.
    İçinde 6-7 yıllık verilerim var.Simge normal bir şekilde bilgisayarımda çıkıyor.Tıkladığımda resimdeki erişilemez hatasıyla karşılaşıyorum.Farklı bilgisayarlarda ve dosta da denedim neyaptıysam sonuç yok.Aygıt yöneticisinde sorunsuz çalışıyor diyor hdd adı listede sorunsuz görünüyor.Bilgisayarımda simgesi gözüküyor.Fakat çift tıklayınca erişilemez diyor.Karperskyson sürüm kurup güncelledim virüs taramasıda yaptım.Nyapsam nafile daha öncede başıma gelmişti get data back programı ile eksiksiz olarak bulup verileri farklı bir harddiske aktarmıştım.Fakat şuan yedekleyebileceğim 2. bir harddiskimde yok. oyüzden mevcut hddyi kullanarak dosyaları tekrar görünür yapabilirmiyim.Acil yardım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpforever -- 29 Haziran 2009; 11:50:10 >

• Yokmu yardımcı olacak bir yiğit ??? :)
    PTDD Partition Table Doctor adında bir program denedim browse seçeneği var tıklayınca hdd içindeki klasörleri gösterdi ama kullanamıyorum kopyalayamıyorum ama en azından içinden kurtabilirim diye bir ışık belirdi bende :) umutluyum bakalım

HDD Açılmıyor...
  • İkinci yol olarakta Chkdsk /r yapabilirsin. Ayrıca hirenboot cd içersinde de disk repair eden programlar mevcut ancak uzman birisine yaptırmanızı tavsiye ederim. Bilgileriniz çok önemli olduğu için.
  • Harddiskin modelinin yazdığı yerde "USB" yazısı gördüm.Eğer harici harddisk ise başka bir bilgisayara takıp dene.Eğer orada sorunsuz çalışıyorsa PC ayarlarında bir sorun vardır.
    Eğer orada da sorunluysa Recovery programlarını kullanman gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emg8185 -- 18 Haziran 2009; 18:30:35 >
  • partition magic kur dosyaları kurtar ve formatla veya dedigim programı kur ve dosya sistemini degistir
  • şuanda usb harici kullanıyorum fakat başka masaüstü makinadada denedim aynı sorun değişmedi.
    partition magic programını kullanırsam verileri 2. bir harddiskekimi aktarmam gerekiyor elimde 250 gb depolayabileceğim bir hdd yok ayrıca makinanın usbsi çok aşırı yavaş 250 gbyi başka hddye kopyalamam için makinanın 2 hafta açık kalması lazım :(
    oyüzden şuan kullandığım harddiski tekrar tamir edecek bir program arıyorum sistem dosyalarını onarabileceğim
    bahsetteğiniz yönetemleri deneyeceğim bakalım.yardımlarınızı esirgemeyin sağolun.
  • Chkdsk /r bunu çalıştıramı yazıcam verileri silmesin bu kodun fonksiyonu nedir acaba ?

quote:

Orjinalden alıntı: Manyakgeyik

İkinci yol olarakta Chkdsk /r yapabilirsin. Ayrıca hirenboot cd içersinde de disk repair eden programlar mevcut ancak uzman birisine yaptırmanızı tavsiye ederim. Bilgileriniz çok önemli olduğu için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben böyle durumlarda ilk olarak data kablonu kontrol etmeni öneriyorum.benimde başıma geldiği için ne denediysem olmadı sonra data kablosunu kontrol ettim ve sorunun ondan kaynaklandığını anladım..
  • Haklıymışsın :)
    Daha önce başka makinda denemiştim fakat aynı sorun devam etti.Bugün farklı bir makinaya yeni sistem kurdum ve güncelledim açılışta scandisk yaptı ve şuan sorunum çözüldü harddiski sorunsuz kullanabiliyorum artık :)
    Herkese Teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: DEAD-RECKONING

ben böyle durumlarda ilk olarak data kablonu kontrol etmeni öneriyorum.benimde başıma geldiği için ne denediysem olmadı sonra data kablosunu kontrol ettim ve sorunun ondan kaynaklandığını anladım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.