Elimde mevcut olan hdd'lerimden 3 tanesinin biçimlendirme sonrasında kullanılabilirlikleri; 1 TB / 931 GB / Gözükmeyen 69 GB 2 TB / 1810 GB / Gözükmeyen 190 GB 3 TB / 2720 GB / Gözükmeyen 280 GB Bu gözükmeyen kısımları kullanabilmenin bir yolu varmı ? Eğer yoksa farklı bir alternatifi varmı ? Bu soruyu sormamın sebepi hdd boyutları büyüdükçe gözükmeyen kısımlarıda artıyor malum 3 tb'lık hdd'ye verdiğim paranın 280 gb'ı boşa gidiyormuş gibi oluyor.! Ve şu anda elimdeki 1 tb'lık hdd'leri çıkarıp yerlerine 1 tane 4 yada 6 tb'lık hdd almak istiyorum tabi bu gözükmeyen kısımları ne olucak orası malum. HDD'ler hakkında bu denli bir bilgim olmadığı için açtım konuyu işin ehli arkadaşlar yardımcı olur umarım.
quote:Orijinalden alıntı: Tiefs Elimde mevcut olan hdd'lerimden 3 tanesinin biçimlendirme sonrasında kullanılabilirlikleri; 1 TB / 931 GB / Gözükmeyen 69 GB 2 TB / 1810 GB / Gözükmeyen 190 GB 3 TB / 2720 GB / Gözükmeyen 280 GB Bu gözükmeyen kısımları kullanabilmenin bir yolu varmı ? Eğer yoksa farklı bir alternatifi varmı ? Bu soruyu sormamın sebepi hdd boyutları büyüdükçe gözükmeyen kısımlarıda artıyor malum 3 tb'lık hdd'ye verdiğim paranın 280 gb'ı boşa gidiyormuş gibi oluyor.! Ve şu anda elimdeki 1 tb'lık hdd'leri çıkarıp yerlerine 1 tane 4 yada 6 tb'lık hdd almak istiyorum tabi bu gözükmeyen kısımları ne olucak orası malum. HDD'ler hakkında bu denli bir bilgim olmadığı için açtım konuyu işin ehli arkadaşlar yardımcı olur umarım. http://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html
quote:Orijinalden alıntı: cohannan quote:Orijinalden alıntı: Tiefs Elimde mevcut olan hdd'lerimden 3 tanesinin biçimlendirme sonrasında kullanılabilirlikleri; 1 TB / 931 GB / Gözükmeyen 69 GB 2 TB / 1810 GB / Gözükmeyen 190 GB 3 TB / 2720 GB / Gözükmeyen 280 GB Bu gözükmeyen kısımları kullanabilmenin bir yolu varmı ? Eğer yoksa farklı bir alternatifi varmı ? Bu soruyu sormamın sebepi hdd boyutları büyüdükçe gözükmeyen kısımlarıda artıyor malum 3 tb'lık hdd'ye verdiğim paranın 280 gb'ı boşa gidiyormuş gibi oluyor.! Ve şu anda elimdeki 1 tb'lık hdd'leri çıkarıp yerlerine 1 tane 4 yada 6 tb'lık hdd almak istiyorum tabi bu gözükmeyen kısımları ne olucak orası malum. HDD'ler hakkında bu denli bir bilgim olmadığı için açtım konuyu işin ehli arkadaşlar yardımcı olur umarım. http://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html Çok teşekkür ederim yardımcı oldu bilgi. Bir diğer sorum var HDD'leri dönüştürürken hangisini seçmemiz lazım ?