Şimdi Ara

HDD Bozuk . D yi bölmem lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar. Dün d yi ilk kez kullanmaya kalktım pc dondu, tekrar denedim sonuç yine aynı. hdtune ile tarattım 290 gb hdd min 230 una kadar 2 tane sector bozuk ama onlarda önemli değil galiba ki hızlıca geçti orayı. ama 232 ye gelince aşırı yavaşladı ve 6 tanesi kırmızı yanıyodu. daha devam etmedim gerisi bozuk diye. Sorum şu, benim c nin kapasitesi 140 gb. d nin de 150 falan. 230 un 140 ı c nin ise geriye 90 gb lik sağlam kısım kalıyo. ben nasıl d yi bölerim 90 ve 60 diye? 60 lık bozuk kısmı kullanmam olur biter diye düşündüm. düşünceleriniz nelerdir , bu işlemi nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micheck555 -- 25 Ocak 2014; 17:47:42 >

• up up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bed sectorlü bölümü ayırsan da o kısım yine de aktiftir ve çoğalır o kısmı bölebilirsin disk yönetiminden d diski üzerine sağ tıklatın birimi küçült yazar oradan ayırabilirsin ama bed sektörlerin hangi kısıma denk geldiğini hasaplaman gerekir.Ayırırsın diğer kısma 1 tane kalır bir mantığı olmaz.Bu arada bu sektörler çoğladığında HDD'ye hiç ulaşamayabilirsin anladığım kadarıyla bayağı var sizde bir resim atsaydınız güzel olurdu tam tarama yapın.Bana kalırsa bilgilerinizi yedekleyin yeni bir disk alın ne olacağı belli olmaz çökebilirde.Bed sector olan çok diske denk geldim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Bed sectorlü bölümü ayırsan da o kısım yine de aktiftir ve çoğalır o kısmı bölebilirsin disk yönetiminden d diski üzerine sağ tıklatın birimi küçült yazar oradan ayırabilirsin ama bed sektörlerin hangi kısıma denk geldiğini hasaplaman gerekir.Ayırırsın diğer kısma 1 tane kalır bir mantığı olmaz.Bu arada bu sektörler çoğladığında HDD'ye hiç ulaşamayabilirsin anladığım kadarıyla bayağı var sizde bir resim atsaydınız güzel olurdu tam tarama yapın.Bana kalırsa bilgilerinizi yedekleyin yeni bir disk alın ne olacağı belli olmaz çökebilirde.Bed sector olan çok diske denk geldim.

onerin icin tesekkur ederim. tam tarama yapmam 1 haftayi bulur gibi. ama 232 gb ye gelince kirmizilar basliyo oyle soyliyim. gerci ilk 50. gb da da var 2 tane krmizi ama onlar onemli degil gibi. cunku onlari cok hizli gecti. 232 de basladi yavaslamaya. bende 1 saat dayanabildim. o bir saatte de 7 tane krmizi oldu o 2 tanenin dsinda.

• bad sectorlu kismi iyice ayirabilirsem yine de cogalir mi? bide ilk 50 deki 2 tane bozuk sector onemli midir ve cogalir mi? onemli olsa o kadar hizli gecer miydi hdtune?

• micheck555 M kullanıcısına yanıt
    O iki sektör sistemde takılmalara yol açacak kadar önemli çoğalma yapar zamanla,bana sorarsanız bütçeniz müsaitse yeni hdd almanız hdd hata kaldırmıyor.Hd tüne geçer sıkıntı değil hızlı yada yavaş önemli olan yol açabileceği sorunlar,geçen gün bir tanesine rastladım yien burda çeşitli ihtimaller sıralanmış kendisi hdd sadece birtane bed sector olduğunu söylemişti sistemde kasılmalar vardı küçük görünür ama yaptığı sıkıntı fazla.O bozuk sektörü hdd regeneratör programıyla onarma şansınız olabilir sayıları az bu program o sektörleri onarmıyor bazıları onarır der ama onları kapatıyor sistemin orayı rahat geçmesini sağlıyor bedsector yazılımsal değil fiziksel bir hatadır.Çoğalma riski kalmıyor ama sizin diskte çok fazla var hepsini onarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

O iki sektör sistemde takılmalara yol açacak kadar önemli çoğalma yapar zamanla,bana sorarsanız bütçeniz müsaitse yeni hdd almanız hdd hata kaldırmıyor.Hd tüne geçer sıkıntı değil hızlı yada yavaş önemli olan yol açabileceği sorunlar,geçen gün bir tanesine rastladım yien burda çeşitli ihtimaller sıralanmış kendisi hdd sadece birtane bed sector olduğunu söylemişti sistemde kasılmalar vardı küçük görünür ama yaptığı sıkıntı fazla.O bozuk sektörü hdd regeneratör programıyla onarma şansınız olabilir sayıları az bu program o sektörleri onarmıyor bazıları onarır der ama onları kapatıyor sistemin orayı rahat geçmesini sağlıyor bedsector yazılımsal değil fiziksel bir hatadır.Çoğalma riski kalmıyor ama sizin diskte çok fazla var hepsini onarmaz.

tamam hocam cogalmasin yeter ki. ben o kismi kullananasamda olur. soyledigin programi kullaniyim mi? yeter ki cogalmasin , azicik hdd im kaygisiz basim diyorum? yenisine 150 lira bayilcam bu gidisle. peki yenisini alsam yine 2-3 ay gibi bi surede bu hale gelebilir mi? yani pc nin baska bi yerinde sorun olup da hdd yi bozuyor olamaz dimi? belki komik bisey soyledim bilmiyorum da bundan da korkuyorum biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.