Slm arkadaşalar bir firmanın bilgisayarına format atarken harddiski bozul du hiç görmüyor birde tak tak sesi geliyor ne yapabilirim içinde önemli yedekler vardı ama harddisk artık hiç çalışmıyor ne yapabilirim lütfen yardım edin pazartesi gününe kadar zamanım var .aynı harddiskten bulsam kartları değiştirsem olurmu acaba veya başka bişey yardım lütfen.
harddiskin içi açılmaz başka bilgisayarda deneyin.
Denedim açılmıyor tak tak ses geliyor..
Format atmaya başlamadan önce yedek alman lazımdı. Harddisk bozulunca mı kurtarmak aklına geliyor? Harddisk görmüyor derken Windows mu görmüyor yoksa bilgisayar açılışında bios mu görmüyor?
hiç görmüyor başka bitane bulup içini değiştirmeyi planlıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: cengon
hiç görmüyor başka bitane bulup içini değiştirmeyi planlıyorum
O imkansız bir olay. Aynı hard diski açıp kapatmak bile çok çok zor. Bu işi profesyonel yapan firmalar var onlara danışmanda fayda var eğer veriler çok önemliyse.
quote:
Orijinalden alıntı: cengon
Slm arkadaşalar bir firmanın bilgisayarına format atarken harddiski bozul du hiç görmüyor birde tak tak sesi geliyor ne yapabilirim içinde önemli yedekler vardı ama harddisk artık hiç çalışmıyor ne yapabilirim lütfen yardım edin pazartesi gününe kadar zamanım var .aynı harddiskten bulsam kartları değiştirsem olurmu acaba veya başka bişey yardım lütfen.
Selam Öncelikle geçmiş oldun kardeş.. Artık o Hard Diskten olumlu sonuç alacağınızı hiç beklemeyin. Çünkü HDD kafa atıyor(vuruyor). Kafa vuran bir HDD'yi çalştırmak oldukça pahalı bir iş.
Bir müşterimin Seagate 1.5 TB boyutundak HDD'si de aynen sizinki gibi kafa atıyor. Bunun içinde de çok önemli ve maddi değeri oldukça fazla bilgiler yer aldığını öğrendim. Bu durumda 2 seçenek vardı. Ya HDD'yi professional HDD kurtaran firmalara göndereceğiz ve 1000 ile 2000 Dolar ödeyeceğiz, yada kendimiz aynı marka ve model 2 HDD ile gerçekleştireceğiz. Kendimiz yaparızı tercih ederek 2 adet HDD sipariş verdik. Sanırım Pazartesi elime ulaşır. Eğer kartı değiştirerek çalışırsa, verileri diğer 2. HDD'ye aktararak kurtarmış olacağım. Şayet kartı değiştirnce yine kafa atıyorsa, mecburen açıp içindeki plakaları yeni gelene aktarıp çalışmasını sağlamaya çalışacağım. Umarım bunu başarırım..
Demek istediğim şudur ki; HDD içindeki veriler önemli ise, işiniz bir hayli zor. Kolay gelsin..
bizimde butun muhasebe kayitlarinin tutuldugu hardisk arizalanmisti veri kurtarma isi yapan bir firma bulduk ayni marka model bir tane daha harddisk alip iclerini degistirmisler bu sekilde verilerimizi kurtarmistik kolay gelsin
Ewet arkadaşlar kafaları değiştirdik ama hiç bir şey değişmedi maalesef en son harddisk çöpe gitti adamlarlada pazpaz olduk Mutsuz sonnnnnnnnn.
ekstra bilgi hardisklerin içi havasız ortamda değiştiriliyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme