Bildirim
HDD cok ince cızırtı var
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
yenı aldıysanız gerı verın -
Sürücünün ürettiği sesin normal olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Günümüz mekanik disk teknolojisi, işlem sırasında bir miktar gürültünün oluşacağını belirtir. Gürültünün türü ve ses seviyesi, sürücünün içerdiği geçerli işleve bağlı olarak değişebilir. Hangi gürültünün sorun, hangi gürültünün ise normal olduğunu teşhis etmek önemlidir.
Normal sürücü sesleri şunları içerir:
Sürücünün hızlanması sırasında sızlama sesi
Veri erişimi süresince ara sıra yapılan tıkırtılar
Kafa park işlemi sırasında sert klik sesi (kapatma veya uyku modu)
Anormal sürücü sesleri şunları içerir:
Yüksek tonlu sızlama sesi
Tekrar tekrar meydana gelen tıkırtı ve klik sesi
Sürtünme sesleri
WD sitesinden alıntıdır.
http://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=568
Kendi yorumum ise ses disk uyku modunda yani disk dönmediği durumda çıkıyorsa bu sese anormal diyebiliriz.
3 gün önce aldığım WD Blue 2 TB HDD aynı durumda disk durur vaziyette ince tiz bir ses çıkarıyor. Bu nedenle iade işlemi başlattım. Disk uyku modunda iken çıkabilecek hiçbir ses kabul edilebilir değildir. Kullanımda iken sıfır sesli bir mekanik disk malesef yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 1 Mart 2017; 2:23:37 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yorumlar için tşk.ler . ben mevcut olan sesin ileride hdd ye zarar vermesinden endişeleniyorum.diğer söktüğüm hdd'den hiç ses gelmiyordu bu yeni aldığımdan ince bir ses gelince tereddüt ettim.2 yıl garantisi var . biraz daha kullanayım sıkıntı cıkarınca faturasıyla beraber götürürüm diye düşünüyorum .
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X