Merhaba arkadaslar Western Digital 320GBlik bir diskim var. geçenlerde normalde acık olarak bıraktıgım pc eve geldigimde kapanmıstı. kendim actım ve checkdisk yapıcam istermisin dedi, bende iptal etmedim. yaptı bişileri duzeltti. ama windows a gecerkende hep bişileri yazma hatası vermeye basladı. kıllandım ve hard disk'in o partition a format attım. yeniden windows kurdum. ama aynı hatayı almaya devam ediyorum. nedir bunun derdi? ne yapmalı da bundan kurtulmalı? acaba HDD de fiziksel bir seymi oldu? olmasa bile format attıgım disk te neden hala bu hatalar cıkıyor ki? (hatta "ag aygıtınızda yada donanımınızda bir hata olusmus olabilir" diye bir hata mesajıydı)
yardımlar ve bilgi için çok teşekkürler şimdiden.[
imkanın varsa başka bi bilgisayarda dene daha kesin çözüm olacaktır
quote:
Orjinalden alıntı: enyz
imkanın varsa başka bi bilgisayarda dene daha kesin çözüm olacaktır
neyi deneyeyim? başka pc de ne yapmalıyım? teşekkürler
hdd tune diye bir program var, onunla test etmeyi dene...bir hata varsa bulacaktır...
quote:
Orjinalden alıntı: Rapator
hdd tune diye bir program var, onunla test etmeyi dene...bir hata varsa bulacaktır...
çok teşekkürler, akşama eve gider gitmez deneyecegim.
yalnız ne işe yarar bu program, neyi test eder? biraz bilgi verebilir misiniz?
sitesine görünce anladım ne işe yaradığını. genel disk üzerine test yapabilecegimiz bir prg. yalnız dikkat etmemiz gereken özel bir yer var mı?
teşekkürler
disk üzerindeki hataları kontrol ediyor...
benim imzamdaki arızalanan 400gb samsungu test etmiştim...quick testte temiz gözükmesine rağmen diğer seçenekle test ettiğimde hatayı bulmuştu...bence sende ayrıntılı testi seçmelisin...
ayrıntılı bir test yapacagım, aksama artık. teşekkürler
başka bir pc de denedim, hatta disk i ilk haline donduren WD nin bir programı ile ilk haline döndürdüm. sonra NTFS çevirip diski boldum, dosyalar attım içine. normal çalışıyor gibiydi. ne partition magic nede windows bir hata bulamadı diskte. bad sektor gibi bir hata da yok görünüyor. sonra götürdüm kendi makineme taktım. XP kurdum. 30dk gibi bir sürede kuruldu. driverlari yuklerken sapıtmaya basladı. yazma hatası vemeye basladı. usrobotics wi-fi kartı vardı. çıkardım. ramler i tek çalıştırdım. aklıma bişi gelmiyor daha. nedendir? ne olabilir?
sistemim: intel core duo E6300 işlemci. XFX7600GS ekran kartı western digital 320gb hard disk kingston 512mb*2 dual kit ram gigabyte 965-s3
quote:
Orjinalden alıntı: kerempo
ayrıntılı bir test yapacagım, aksama artık. teşekkürler
Kardeş aynı hata bana da olmuştu bende yazma hatası vermiyodu ama hdd me kopyaladığım 100 mb den büyük neredeyse tüm video dosyaları (divx fln) çalışmıyodu. Avi fixer diye bi program var .avi dosyalarının hatalarını buluyo (index hataları, frame hataları fln). Şöyle bi kontrollü deney yaptım; başka harddiskimdeki bi filme uyguladım avi fixeri sıfır hata vardı. Şüphelendiğim hdd me kopyalayınca yine avi fixer denedim 50 den fazla hata buldu. Yani harddiskim dosyayı hatalı yazıyo!!! Sorun yazma kafasının darbe veya başka sebeplerden dolayı oynaması ve işini doğru yapamaması. Şimdi senin başka pc de denemene gelince, aynen bendeki gibi sorunun olmuş hiç hata vermiyo çünkü başka pc de. Hem kendin de zor anlarsın çünkü bozulan video dosyaları olmasa anlamak imkansız gibi bi şi çünkü ufak tekef herhangi bi dosyadaki 3-5 yazma hatasını biz anlayamayız (txt dosyaları fln sorunsuzca açılmaya devam eder) ama bu video da 3-5 tane de olsa videonun önemli kısımları yaralandığı zaman media player çalışmaz (Ben de burdan yola çıkıp hatamı buldum). HddTune da bi şi gözükmez tahminim çünkü sende bad sector fln yok direk yazma kafası dataları yanlış yazıyo. Garantiye verdim benim hdd yi değiştirdiler bu arada. Walla hatan bu değilse bu kadar yazı boşa gider ya da olsun tecrübemi aktarmış olurum millete. Saygılar
çok teşekkürler paylasımın için... benimki boyle bir hata degil aslında. donuyor kalıyor. içindeki dosyaları baska pc ye aktarmıstım sonra geri aldım bir prb yok. ama kendi makinemde boyle hata vermeye donmaya basladı. yani oyle bişi olsa o makinedede yapmazmıydı bu hatayı? şimdi kendi makine me baska bir disk alıp onu deneyecegim bu aksam insallah...
quote:
Orjinalden alıntı: venomvenom
Kardeş aynı hata bana da olmuştu bende yazma hatası vermiyodu ama hdd me kopyaladığım 100 mb den büyük neredeyse tüm video dosyaları (divx fln) çalışmıyodu. Avi fixer diye bi program var .avi dosyalarının hatalarını buluyo (index hataları, frame hataları fln). Şöyle bi kontrollü deney yaptım; başka harddiskimdeki bi filme uyguladım avi fixeri sıfır hata vardı. Şüphelendiğim hdd me kopyalayınca yine avi fixer denedim 50 den fazla hata buldu. Yani harddiskim dosyayı hatalı yazıyo!!! Sorun yazma kafasının darbe veya başka sebeplerden dolayı oynaması ve işini doğru yapamaması. Şimdi senin başka pc de denemene gelince, aynen bendeki gibi sorunun olmuş hiç hata vermiyo çünkü başka pc de. Hem kendin de zor anlarsın çünkü bozulan video dosyaları olmasa anlamak imkansız gibi bi şi çünkü ufak tekef herhangi bi dosyadaki 3-5 yazma hatasını biz anlayamayız (txt dosyaları fln sorunsuzca açılmaya devam eder) ama bu video da 3-5 tane de olsa videonun önemli kısımları yaralandığı zaman media player çalışmaz (Ben de burdan yola çıkıp hatamı buldum). HddTune da bi şi gözükmez tahminim çünkü sende bad sector fln yok direk yazma kafası dataları yanlış yazıyo. Garantiye verdim benim hdd yi değiştirdiler bu arada. Walla hatan bu değilse bu kadar yazı boşa gider ya da olsun tecrübemi aktarmış olurum millete. Saygılar
bütün denemelerime ragmen çözüm bulamayınca GOLD a götürdüm komple kasa ile birlikte acaba sorun dikste mi yoksa diğer bileşenlerdemi diye. oradaki servis diskte problem var ve ihtalatçıya göndereceğiz diye aldılar diski. bakalım ne çıkacak.
Ne çıkacağı var mı diskini 30 gün sonra alırsın artıkGeçmiş olsun
artık Allaha emanet, ne kadar kısa surede cıkarsa o kadar iyi... ama hangi yerde farklı ki? hepsinde aynı dert veriyorsun artık ne zaman gelirse... vatanda da aynı her yerde aynı. vatandan iyidir gene, önce kendisi bir bakıyor anlamaya çalışıyor, vatan direkt bırak ithalatçısına göndereceğiz diyor. birde müşteri hizmetleri var ki, ulaşmak için minumum 30dk, bu 1,5 saat oldugu zamanı bile buldugu oluyor.
yani kısacası Allah bunlara düşürmesin insanları....
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Ne çıkacağı var mı diskini 30 gün sonra alırsın artıkGeçmiş olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme