Şimdi Ara

HDD den dolayı pc kitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. yaklaşık 4 gün önce işlemci ve ram i yeniledim amd x3 450 ve ddr3 1600 4gb.taktığım gün içinde pc de donmalar ve kilitlenmeler olamaya basladı.ben bu parçalardan dolayı sandım ama değil sanırım.HDD kasada olması gereken yerde dururken oluyo bu sorunlar.HDD yi çıkarıp kasayı yan yatırıp HDD yi kasanın üstüne koyunca sorunsuz çalışıyo hiçbir problem yok ama kasadaki herhangi bir slota taktığımda başlıyo yine takılmalar.kablo sorunu zannedip gittim sata kablo aldım bugün ama yine aynı.HDD yi kasaya yerleştirince sapıtıyo pc bazen de hdd yi görmüyo.

bu konu hakkında tecrübeli bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum

anakart :http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications

HDD : samsung 320gb 7200 rpm 16mb sataII

işlemci : amd athlon ii x3 450

ram : kingstone 4gb 1600mhz

birde söyle bir sorum olacak anakartım HT 1.0 destekliyor ama ben HT 3.0 kullanan işlemci taktım bu durum işlemci performansında düsüklüge sebep olur mu ciddi anlamda?sizce değiştirirsem daha iyi performans alırmıyım işlemciden ve ne kadar farkeder?

• bas formatı. mal gibi bende ekran kartı bozuk diye ekran kartıyla oynadım.açtım 10 15 kere macun yeniledim kart elimde patladı.şimdi geforce 7100 gs kullanıyorum.
    bas formatı gitsin.
  • :D formatlık bişey mi bilmiyorum ki hocam eğer öyleyse 2 defa bile atabilirim format (=
  • benim de aynı sorun var bir aydır hdd 3 yıllık 360 gb format attım ilk bir kaç gün düzeliyor

sonra aynı donmalar başlıyor şimdi yeni hdd düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbali

merhaba. yaklaşık 4 gün önce işlemci ve ram i yeniledim amd x3 450 ve ddr3 1600 4gb.taktığım gün içinde pc de donmalar ve kilitlenmeler olamaya basladı.ben bu parçalardan dolayı sandım ama değil sanırım.HDD kasada olması gereken yerde dururken oluyo bu sorunlar.HDD yi çıkarıp kasayı yan yatırıp HDD yi kasanın üstüne koyunca sorunsuz çalışıyo hiçbir problem yok ama kasadaki herhangi bir slota taktığımda başlıyo yine takılmalar.kablo sorunu zannedip gittim sata kablo aldım bugün ama yine aynı.HDD yi kasaya yerleştirince sapıtıyo pc bazen de hdd yi görmüyo.

bu konu hakkında tecrübeli bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum

anakart :http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications

HDD : samsung 320gb 7200 rpm 16mb sataII

işlemci : amd athlon ii x3 450

ram : kingstone 4gb 1600mhz

birde söyle bir sorum olacak anakartım HT 1.0 destekliyor ama ben HT 3.0 kullanan işlemci taktım bu durum işlemci performansında düsüklüge sebep olur mu ciddi anlamda?sizce değiştirirsem daha iyi performans alırmıyım işlemciden ve ne kadar farkeder?

hocam konuyla alakasız ama hdd niz windows sistem derecelendirmesinde kaç alıyo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 5.9 alıyo ama bu problemi ara sıra yapıyor.kabloları söküp takıyorum düzeliyor.sanırım ya anakart sata girisinde yada hdd girisinde bi sorun var :/.kullanılmaz oluncaya kadar böyle gidecek sanırım
  • bnmde 6 7 senelik hdd var hala 160lik takilmalar var donmalar vs yeni hdd alcam samsung 103sj onerio herkes. benchlere baktim faex olan 1tb caviar black testlerde berbat seagate barracuda daha iyi soledigm hepsnden iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbali

5.9 alıyo ama bu problemi ara sıra yapıyor.kabloları söküp takıyorum düzeliyor.sanırım ya anakart sata girisinde yada hdd girisinde bi sorun var :/.kullanılmaz oluncaya kadar böyle gidecek sanırım

bak hele babam.

1.önce kasayı bi aç.
    2.içini elektrik süpürgesiyle temizle.özellikle power supplyin boşluklarına tut makinayı.
    3.bütün kabloları sök
    4.o kabloları sağlamca tak
    5.ramleri sök
    6.ramleri geri tak
    7.anakarttaki jumperden veya biostaki load optimised defaultsu seç.
    8.windows 7 kurarken bilgisayarı onarın seçeneklerinden , xp kurarkende bir yerde konsolu R ye basarak aç diyecek orda R ye bas .
    9.konsolu aç.
    10.format c:/ format d:/ yazarak harddiskke format at. diskpart kullanmayı biliyorsan bölümleri sil öyle format at.
    11.windows u kur.

sorun muhtemelen düzelir.benimde donuyordu resete basmak zorunda kalıyordum.mal gibi ekran kartım bozuk diye onla uğraşıp onu bozdum.idareten 7100 gs aldım onda da sonunca bastım formatı.
    1 aydır hiç donma yok , kasma yok pc de.yağ gibi akıyor makina.
    tabi bu arada orjinal windows kurman lazım.yoksa çakla mikrosoft virusle dolduruyor pc yi.

• sorun çözüldü bu arada.aynı problemi yaşayan arkadaşlar olursa güç kablosunu kontrol etsinler benimki ordaki temassızlık yüzündenmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.