Şimdi Ara

HDD den LCD tv de mkv film izleyip dts sesi sinema sisteminden alabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
10.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önceden aldığım lcd tv mi bugün kurdum ve hdd den 1080p uyumlu mkv filmi açtım! Görüntü ve altyazı gayet tatmin edici fakat malum ses yok! Sitenizdende çoğu bilgiye ulaşarak dts olan sesi ac3 e çevirme kararı aldım ki eğer dts olarak kullanabiliyosanız değiştirmeyin diye birkaç yazı okudum!

Şimdi tv dts sesi vermiyor fakat sinema sistemimin böyle bir özelliği var sizden öğrenmek istediğim mkv filmi tv den ses alamazken sinema sisteminden ses alabilirmiyim?

• televizyonda ve ses sisteminde optik çıkış varsa alabilirsin diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

televizyonda ve ses sisteminde optik çıkış varsa alabilirsin diye düşünüyorum.
    Hayır olmuyor. Şöyleki; LG LH 3000 TV kullanıyorum. USB üzerinden mkv film izliyorum, DTS olanların sesini açmıyor(du). Yeni bir ev sinema sistemi aldım, DTS çözüyor.Bu sistemi HDMİ ve optik bağlantıyla tv ye bağladım. Yine DTS çözmüyor. DTS harici sesi olan MKV, avi divx filmlerde gayet güzel 5+1 ses alıyorum ama DTS olmuyor, olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

Hayır olmuyor. Şöyleki; LG LH 3000 TV kullanıyorum. USB üzerinden mkv film izliyorum, DTS olanların sesini açmıyor(du). Yeni bir ev sinema sistemi aldım, DTS çözüyor.Bu sistemi HDMİ ve optik bağlantıyla tv ye bağladım. Yine DTS çözmüyor. DTS harici sesi olan MKV, avi divx filmlerde gayet güzel 5+1 ses alıyorum ama DTS olmuyor, olmuyor.

Alıntıları Göster
    Bu durumda Mkv yi çözen cihaz LCD..
    LCD DTS desteklemiyorsa alamazsınız diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Bu durumda Mkv yi çözen cihaz LCD..
    LCD DTS desteklemiyorsa alamazsınız diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Playerın desteklemesi gerekiyor.O olmadı pass trough aktarması gerekiyor ki ses sistemi çözsün ama LCD sadece oynatabildiğinden bende alamayacağınızı düşünüyorum

Edit:Bu arada tv den ses sisteminize hangi ara kabloyu kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 29 Ağustos 2010; 0:01:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Playerın desteklemesi gerekiyor.O olmadı pass trough aktarması gerekiyor ki ses sistemi çözsün ama LCD sadece oynatabildiğinden bende alamayacağınızı düşünüyorum

Üstteki mesajımda yazmıştım, gözünüzden kaçmış olmalı. Tv den ses sistemine bağlantıyı optik kablo ile yaptım. Benim televizyonumda ses çıkışı için sadece optik çıkış ile kulaklık çıkışı var. Kulaklık çıkışı ile sağlıksız ve yetersiz seviyede ses aktarabildim. Optik ise mükemmel ses verdi. Çıkış ve girişler uygunsa cihazlarınızda optik kabloyu öneririm
  • quote:

Scart kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONALTI

quote:

Scart kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Televizyonda ve sinema sisteminde optik kablo çıkışları var her halukarda optik kablo kullanmayı düşünüyorum zaten ama acaba DTS seside alabilirmiyim eğer böyle bişey mümkün olursa bundan sonraki elektronik cihaz tercihim kesinlikle LG olur :)

• quote:

Televizyonda ve sinema sisteminde optik kablo çıkışları var her halukarda optik kablo kullanmayı düşünüyorum zaten ama acaba DTS seside alabilirmiyim eğer böyle bişey mümkün olursa bundan sonraki elektronik cihaz tercihim kesinlikle LG olur :)

Alıntıları Göster
    Yeni seri samsung Tv lerde dts desteği var.Yani Hdd ni tv ye bağlayıp tv nin optik çıkışını da DTS çözebilen bir ses sistemine bağlar isen DTS ses elde edebilirsin.TV Hdd deki görüntüyo kendi işlemcisi ile oynatır DTS sesi ise optik çıkıştan DTS sinyali çözebilecek dekodere pass eder.

Edit:Optik veya HDMİ kablo olması gerekiyor ara bağlantıların.

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Yeni seri samsung Tv lerde dts desteği var.Yani Hdd ni tv ye bağlayıp tv nin optik çıkışını da DTS çözebilen bir ses sistemine bağlar isen DTS ses elde edebilirsin.TV Hdd deki görüntüyo kendi işlemcisi ile oynatır DTS sesi ise optik çıkıştan DTS sinyali çözebilecek dekodere pass eder.

Eğer böyle bir problemle karşılaşacağımı bilseydim samsung alırdım televizyonumdan çok memnundum ama şimdi pişman oldum!
  • quote:

quote:

Eğer böyle bir problemle karşılaşacağımı bilseydim samsung alırdım televizyonumdan çok memnundum ama şimdi pişman oldum!

Alıntıları Göster
    Bence pişman olmanıza hiç gerek yok.

Benim bir arkadaşım Philips marka LED tv aldı. Fakat DTS out özelliği yok TV nin.

Bu kadar para verdim bir de 160 TL ye WD media player alırım dedi ve şuan çok memnun.

Bence pişman olmaya gerek yok. 160 TL ye çok rahat çözülür sorununuz.

Ayrıca TV nin kendi player'ının görüntüsü ile WD media player'ın görüntüsü arasında baya fark var.

WD player çok daha net ve canlı gösteriyordu filmleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

Bence pişman olmanıza hiç gerek yok.

Benim bir arkadaşım Philips marka LED tv aldı. Fakat DTS out özelliği yok TV nin.

Bu kadar para verdim bir de 160 TL ye WD media player alırım dedi ve şuan çok memnun.

Bence pişman olmaya gerek yok. 160 TL ye çok rahat çözülür sorununuz.

Ayrıca TV nin kendi player'ının görüntüsü ile WD media player'ın görüntüsü arasında baya fark var.

WD player çok daha net ve canlı gösteriyordu filmleri...

slm acaba bağlantıları nasıl sağlıyor yani tv wd ve ses sistemi arasındaki bağlantıyı hangi kablolarla sağlıyor
    bende suan LG 42le5310 tv ve phlips hts3540 ev sinema sistemi mevcut fakat ev sinema sistemimi samsung htc550 ile değiştirmek istiyorum (değiştirme sebebim optik giriş bulunmuyor ) ben bu sistemlerle dts ses alabilirmiyim onu merak ediyorum

• quote:

Yeni seriden kastınız hangi Samsung modelleridir acaba? B6xx serisi mesela bu özelliğe sahip midir sizce; yoksa C serilerinde mi var sadece?

Bir de DTS çözebilen bildiğiniz uygun fiyatlı bir ses sistemi var mı? Sanırım DTS'in hakkını vermek için 5.1 'den aşağı olmaması lazım?
  • WD Live ile bile bazı hazır 5.1 ses sistemlerinde DTS ses alamayabiliyorsunuz. Kardesimde Panasonic 5.1 ses sistemi var. TV si Dolby sesli filmleri gönderdiğinde hazır ses sistemi Dolby yi çalıyor fakat DTS çalmıyor.WD live aldik tine ayni durum.Kitapçığına baktım sadece Dolby veya PCM olarak destegi var. Oysa DVD filmlerden direk DTS olarak seyredebiliyor. Yani üzerinde sdc DTS yazıyor diye sistem almayın. Sorup deneyip alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

WD Live ile bile bazı hazır 5.1 ses sistemlerinde DTS ses alamayabiliyorsunuz. Kardesimde Panasonic 5.1 ses sistemi var. TV si Dolby sesli filmleri gönderdiğinde hazır ses sistemi Dolby yi çalıyor fakat DTS çalmıyor.WD live aldik tine ayni durum.Kitapçığına baktım sadece Dolby veya PCM olarak destegi var. Oysa DVD filmlerden direk DTS olarak seyredebiliyor. Yani üzerinde sdc DTS yazıyor diye sistem almayın. Sorup deneyip alın derim.
    ben de dreamboxa bağladım hdd yi oradan seyrediyorum mkv leri. çok güzel oynatıyor dolby yide çözüyor ama ben de de dts ses sıkıntısı var. dts sesli filimlerde ses çıkmıyor.
    dreambox uydu alıcımda avr ye bağlı.
    nası çözacez bu dts ses olayını yahuu

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

ben de dreamboxa bağladım hdd yi oradan seyrediyorum mkv leri. çok güzel oynatıyor dolby yide çözüyor ama ben de de dts ses sıkıntısı var. dts sesli filimlerde ses çıkmıyor.
    dreambox uydu alıcımda avr ye bağlı.
    nası çözacez bu dts ses olayını yahuu

Alıntıları Göster
    valla bende 2 tv var samsung le c530 seri tv dts çözüyor fakat mkv lerde knedi çözüyor bi türlü lx-73 e çözdürttemedim optik çıkıştan

• quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

valla bende 2 tv var samsung le c530 seri tv dts çözüyor fakat mkv lerde knedi çözüyor bi türlü lx-73 e çözdürttemedim optik çıkıştan

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim de benzer bir problemim var. samsung 40c650 tv me hdmi ile samsung ht d555 sinema sistemini bağladım. ancak tv nin sesini sinema sisteminden alamıyorum. ayarlarla ilgili olabilir sanki. yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dipdis86

arkadaşlar benim de benzer bir problemim var. samsung 40c650 tv me hdmi ile samsung ht d555 sinema sistemini bağladım. ancak tv nin sesini sinema sisteminden alamıyorum. ayarlarla ilgili olabilir sanki. yardımcı olabilir misiniz?

????
  • quote:

bende samsung c650 serisi DTS uyumlu lcd var, hddyi tvye bağlayıp 1080p ve 720p lik filmleri Samsung ht c555/ samsung tz315t gibi bluray oynatıcısı olmayan DVD playerlı ev sinema sistemleriyle izlediğimde 5.1 ve DTS kalitesinden faydalanabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dipdis86

Bende 46c650 var ayarlarına bakarken gördüm. Ses ayar kısmında sesi harici kaynaktan ver gibi bir seçenek vardı. Oradan ayar yapınca sanırım sorununuz çözülecektir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.