Şimdi Ara

HDD DOCKING STATION SORUSU -acı bi şekilde çözüldü:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimdeki "DARK DS03NW Combo Dual Çift SATA HDD, Kart Okuyuculu Docking Station" 3 tb hdd mi desteklemeyince 3 tb destekleyen dock station aramaya başladım.bugün eksen e gittim. sağolsunlar teknik servis çok yardımcı oldu.3 tb desteklediğini tahmin ettiğimiz ama bi türlü emin olamadığımız "THERMALTAKE BlacX_Duet (ST0015E) 35" SATA USB e-SATA Docking Disk Kutusu" nu sipariş ettim:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/thermaltake-blacxduet--st0015e--35-sata-usb-e-sata-docking-disk-kutusu.aspx

ancak görüldüğü üzere sitede 2 tb destekler yazıyor.ama ürünün thermaletake sitesindeki sayfasına baktığımızda tüm sürücüleri destekler yazıyor:

http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1346&ID=1895

eksendekiyle thermaltake deki ürünler isim ve model olarak aynı.aradaki fark sadece ürünün kodu.eksende "ST0015E", thermaltake in sitesinde "ST0014U". tedarikçi firmayı aradığımızda bu farkın amerika ve türkiye ye gönderilen ürünlerin kodlarının farklı olmasından kaynaklandığını öğrendik.ancak onlarda emin olamadılar, yinede 3 tb desteklemezse geri iade alabileceklerini belirttiler.bende ürünü aldım.yarın orada deneyip ya eve getiricem ya da orada iade edicem.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim.

birde desteklememesi durumunda eksen in teknik servisindeki arkadaşlar bi ürün daha buldular:

"DARK (DK-AC-DSX21U3R) Dual Raıdbox USB3.0/eSATA Hotswap DAS Kutu"

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/dark--dk-ac-dsx21u3r--dual-raidbox-usb30esata-hotswap-das-kutu.aspx?ttype=Details#pt

yanlız bu ürün 3 tb desteklemesine rağmen raid için üretilen bi ürün. o yüzden tek 3tb lık disk kullanımına izin verip vermeyeceği ya da tek disk kullanımında sorun olup olmayacağı konusunda da emin olamadık.bu konuda da bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim çünkü thermaletake olmazsa bunu almayı düşünüyorum.elimde patlamasın sonra:)

bu arada eksen in teknik servisi çok ilgilendi oradaki arkadaşlarada buradan teşekkür ederim.yorum yazan arkadaşlarada şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 2 Ağustos 2012; 22:18:39 >

• bugün acı gerçği öğrendim ve 3tb disklerle ilgili saçmasapan bi olayı bilmediğimden tecrübesizliğimin kurbanı olarak boşu boşuna thermaletak in dockin stationunu aldım.ama meğersem bendeki dark dockin station dahil tüm dock stationlarla 3tb disklerin kullanabileceğini öğrendim.olay 3 tb diskler sistem tarafından ilk tanındığında boyutu 2 ye ayırması.3 tb diskler bi 2000 gb bi 761 mb olarak 2 ye ayrılıyor.761 mb olan 2. kısım hiçbi şekilde formatlanamıyor ancak ilk 2000 gb lık kısım formatlanabiliyor.bendeki darkda aynısını yapınca zannettimki sadece 2tb lık kısmı tanıyor diğerini tanımıyor, böylece 3tb desteğ yok zannettim.halbuki her 3tb lık disklerin bi olayı varmış.formatlamadan önce dinamik olan diski muhakkak mbr disk e çevirmemiz gerekiyormuş.bunu yapınca 2 kısım birleşiyor ve olması gerektiği gibi toplam 2.72 tb disk oluyor.eve gelipde bendeki darkında böle yapınca 3tb ı formatladığını görünce kendi kendime yuh çektim.sabit fikir olarak 3tb desteklemediğini kafama koymasam bu olayı kesin bulurdum böylece hem param hem zamanım gitmezdi.boşu boşuna thermaletake de elimde patladı.artık sanırım 2. el bölümünden satışa çıkaracağım:))

sizde benim yaptığım hatayı yapmayın diye yazıyorum.birisi uyarsaydı keşke beni burda ama artık sağlık olsun:))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.