Şimdi Ara

Hdd dosya kopyalama sorunu ve Donma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütün Hddlerimde kopyalamada 4mb sn geçmiyor
    ani donma ve çözünmeler çok oluyor(ekran kartı sürücüsü(driver) yok gibi)
    Sarkı dinlerken veya herhangibir sesli aktivitede ses titriyor (ani susma ve bagırma titreme)

Hdd dosya kopyalama sorunu ve Donma

Ornek yukarda
    işlemci ile alakalı diyerekten overcloktan normal ayarlarına döndürdüm sonra tekrar
    bütün voltajları bir kademne yuksettim(ram 1.8 den 1.9 volta gibi=
    sistem hddsi dışında tüm hddleri cıkardım
    Dip not: Overclok işine başlamadan önce bu arıza 1.5 tb Caviar green hdd takmam ile başladı ama pc kapanıp açıldığında sorun Düzeliyordu şimdi sürekli oluyor

Sistemim
    anakart: Asus P5ld2-se
    İşlemci :Core 2 Dou E4500 2.2 ghz oc:3.6 ghz (1.38 volt)
    RAm :800 mhz ddr2
    Hddlerim(Butun sata Portlar hdd)
    Seagate Barakuda LP 2 tb- Seagate Brakuda green 2 tb-WD Caviar green 1.5 tb -Resimdeki samsung 160 gb hdd
    çok acil

• sadece bir hdd de yapıyorsa o hdd hatalı olduğundan okuma beklemesi değilse (tüm hdd ler yapıyorsa) anakartla alakalı bir sorun olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 29 Eylül 2011; 21:51:59 >
  • aynı model anart değişimi yaptım sorun olduktan sonra ama devam etti(2.01 no dan 2.03 nolu anakarta gectim sorun devam etti çözüm bulunulmayınca buraya yazma gereği duydum)
    bide bios bolumunde hdd boyutunda (160 gb haric) Orneğin boyut=2000GBHJFDD2000FD2 GİBİ bitişik model numarası yazıyor(model numarasını attım dogrusunu sonra yazarım:D)
    toplam suan 4500gb hdd takılı acaba anakart desteklemiyor diye olabilirmi
  • çok sayıda hdd nedeniyle disk kontrolcüsü kafayı yiyordur mu ?

Az sayıda hdd ile deneyiniz. bazı diskleri sırayla çıkararak deneyiniz, sorunlu olan hdd varmı bu sırada anlaşılabilecektir.

sadece disklerden birinde yada bir kısmında hata olup kontrolcü onlarla meşgul iken diğer disklerle işlem yapamaz geçici donmalar gözükebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.