Şimdi Ara

Hdd Güvenliği, Silinme, Çalışma Süresi Hakkındaki Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sunuculara giren korsandan sonra aklıma sorular takıldı ve bunları dile getirmek istedim
    -Hdd normal silme işlemini yapsak dahi dosyaların izleri kalıyor bu izleri kaldırmak için Hdd üzerine tam dolduracak şekilde boş dosyalarla doldurmak mı gerekiyor? Yani dosya izlerinin kaldığı adrese dosyalar doldurmak mı gerekiyor?
    -Hdd üzerinde bir virüsü sildikten sonra Hdd de izi kalıyorsa bu virüs tekrar aktif olabiliyor mu? Eğer aktif olabiliyorsa bunu engellemek için program varmı?
    -Hdd'nin çalışma süresi ve kullanım sayısı sıfırlana biliniyor mu? Eğer sıfırlana biliniyorsa nasıl oluyor?(program vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek91 -- 27 Nisan 2017; 11:20:35 >

• Low level format var ama bir de high level format var diye biliyorum. Bunlar harddiskin ömrünü kısaltır uyarayım öncelikle. Bu işlem yapılırken elektrik kesilirse harddiskin uçabilir; dikkatli olmanı öneririm.

Verilerini yedekle o zaman. Güvenlik ürünlerini kullan bu kadar korkuyorsan.

Kısaca güvenlik ürünlerinden kullan ve fazla da kafaya takma. Yedeklerini de al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 27 Nisan 2017; 13:24:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunucuların hacklenmesi ve verilerin normal şartlarda geri dönmemesinin sebebi aynı veri defalarca döngü yaparak yazması başka bir sebebi yok. server 2016' da gölge kopya özelliği bu sebep ilk açıldığı dakka zorunlu öneri listesinin en tepesinde gelmektedir . Panda adaptive defence 360 yazılımı Active directory yapısı server 2016 yapılandırması çok uğraştırıcı bir hiyerarşi ama sonunda sevince boğulan İT destekçisi oluyor başkası değil.

2016 mimarisini pek inceleme şansım olmadı sadece 10 dakikalık bir kurcalama yaptım yüzeysel çok avantajlı yanları var ama ısınamadım henüz eski dandik korumasız 2008 sürümüne alışık olmam ve 2012 sürümündeki kullanım iğrençliğinden olsa gerek adamlar servere tablet ara yüzü koyuyor komedi gibiydi 2012 server.

sistemde sağlam bir ups sağlam bir anti virüs çözümü + UTM yok ise artık her daim mokoko riski ile karşı karşıyayız sunucu sistemlerinde. Utm cihazları da pek sevmiyorum nedenine gelecek olursak adam akıllı bir ara yüze sahip cihaz yok. bu güne kadar görebildiğim en kolay yönetilebilen firewall yazılımı Microsoft İSA server ve FOREFEORENT yazılımları oldu.

VPN çok önemli bir yapı tüm UTM cihazlarda var olan ara yüz saçmalığı nedeni ile kurabilmek bazen işkence olabiliyor. uzak masaüstü kullanmak artık çok aşırı tehlikeli bir durum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.