Anakartım Gigabyte GA-970A DS3 Sata 3.0 (6Gb/s) destekliyor. Bios'da Onboard Sata 3.0 Enabled konumunda. Fakat WD Caviar Black 1TB kullanıyorum. Bilgisayar açılışlarında ''Disk Okuma Hatası'' veriyor. Birkaç defa (bazen 10 defa) reset atınca işletim sistemi öyle açılıyor. HD Tune Pro 5.0 kontrolünde ''Ultra DMA CRC Error Count'' hatası veriyor. HDD de sıkıntı olabileceğini düşündüğüm için garantiye gönderdim ve sıfırını aldım. Sonuç yine aynı. İşletim sistemi yüklenirken Disk Okuma Hatası alıyorum. Bu hatanın nedeni SATA kablolarından olabileceği bilgisi vardı HD Tune Pro 5.0'da. En yeni en sağlam SATA 6Gb/s kablolarını denedim, anakarttaki 6 sata portunun hepsini denedim sonuç değişmedi. Sorun anakartta mı yoksa farklı bir bios ayarı yapılması gerekli mi sizce ?
Hdd değişmiş, kablo değişmiş, diğer sata portlarının hepsi denenmiş. Geriye kalanlar sata kontrolcüsü ve bios. Anakartında başka sata kontrolcüsü olmadığı için deneme şansın yok. Bios içinse yapılabilecek iki şey var. Resetlemek ve yeni versiyon çıktıysa güncellemek.
quote:
Orijinalden alıntı: kabipara
Merhaba arkadaşlar.
Anakartım Gigabyte GA-970A DS3 Sata 3.0 (6Gb/s) destekliyor. Bios'da Onboard Sata 3.0 Enabled konumunda. Fakat WD Caviar Black 1TB kullanıyorum. Bilgisayar açılışlarında ''Disk Okuma Hatası'' veriyor. Birkaç defa (bazen 10 defa) reset atınca işletim sistemi öyle açılıyor. HD Tune Pro 5.0 kontrolünde ''Ultra DMA CRC Error Count'' hatası veriyor. HDD de sıkıntı olabileceğini düşündüğüm için garantiye gönderdim ve sıfırını aldım. Sonuç yine aynı. İşletim sistemi yüklenirken Disk Okuma Hatası alıyorum. Bu hatanın nedeni SATA kablolarından olabileceği bilgisi vardı HD Tune Pro 5.0'da. En yeni en sağlam SATA 6Gb/s kablolarını denedim, anakarttaki 6 sata portunun hepsini denedim sonuç değişmedi. Sorun anakartta mı yoksa farklı bir bios ayarı yapılması gerekli mi sizce ?
bıos achı modda dene. hdd ilk sıradamı bios ta
Sorun WD yada PSU da.
Öneriler için teşekkürler. Anakartın tüm yeni bioslarını güncelledim. En son çıkan beta bios sürümünü bile denedim, sorun aynı. Anakartta AHCI modu ise SSD için geçerli. Ama yinede denedim :) işletim sistemi yüklenirken reset atıyor. Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı ? :S
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Sorun WD yada PSU da.
Söylediğim gibi HDD sıfırı ile değişti. PSU ise Thermaltake Lite Power 600W ve güç kablosu portunu değiştirip denedim sonuç aynı :(
Ben guc kaynagi kablosu demedim. guc kaynagi dedim. Makinenize ne bagli bilemiyorum ayrinti vermediginiz icin ama peak degerleri 600w olan psu ya ne kadar yuklendiginizi bilemiyorum. 2 diskinde ayni hataya dusmesi ya disklerin uretim hatali olabilecegini gosterir yada bunlara gelen gucun yeterli olmadigini... Anakart crc hatasi verdirmez. kablo belki verdirebilir ama degistirdiginizi soyluyorsunuz... geriye ne kaliyor?
quote:
Orijinalden alıntı: kabipara
Öneriler için teşekkürler. Anakartın tüm yeni bioslarını güncelledim. En son çıkan beta bios sürümünü bile denedim, sorun aynı. Anakartta AHCI modu ise SSD için geçerli. Ama yinede denedim :) işletim sistemi yüklenirken reset atıyor. Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı ? :S
ssd için geçerli diye birşey yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme