Şimdi Ara

Hdd (ide) ile Dvdrw birlikte çalışmıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımdan depo olarak kullandığı hdd yi aldım makinama taktım fakat tek olarak ya dvdrw yi yada hdd yi takarsam çalışıyor.ikisi birlikte takılınca ikiside çalışmıyor.xp media center kurulu bilgisayarımda.2. taktığım hdd ide girişli.arkasına baktım fakat hem hdd de hem de dvdrw de jumper yok ondan olabilir mi?ondan ise nasıl hallederim acaba.Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim çünkü hiç anlamıyorum bu jumper işinden..!

• arkadaşımın hdd si olduğu için çekindim fakat bi cevap alamayınca deneyerek sorunu buldum.hdd yi jumper la master e aldım sorun çözüldü...
  • hdd yi depo olarak kullanıyorsan ve sık kullanmıyorsan dvd yazıcıyı master yapman daha iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fuji

arkadaşımın hdd si olduğu için çekindim fakat bi cevap alamayınca deneyerek sorunu buldum.hdd yi jumper la master e aldım sorun çözüldü...

Dostum paniklemeden düşününce olur bu işler.Bak kendin çözdün işte..
  • dediğin doğru da benim durup dururken sata hdd yandı alev alev ondan gelen bir korku bide benim değil bu hdd.o zaman dvd yi master yapıyorum ben.ilgilendiğiniz için teşekkürler...
  • master slave ayarı güvenlik için değil hız ve öncelik içindir. Dvd yazarken sorun çıkmasın da yazım yarım kalmasın diye master yap dedim. Tabiki üzerinde kullanılan işletim sistemi ve swap (hiberfile, pagefile) file olan hdd mutlaka primary kanalda master olmalıdır. dvd yazıcı da secondary kanal da master olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.