Şimdi Ara

hdd ışığım sürekli yanıyor pc kitleniyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bendede bu sorunlardan birisi var teknik servis çözemedi siz yardımcı olursanız ne ala
    sistem bilgilerim: intel core 2 duo cpu e4800 3.ghz
    ram:2 gb king stone ddr3
    32 bit işletim sistemi
    çalışma grubu workgroup
    anakartım: asus p5g41t-m lx
    ekran kartım:
    PowerColor PCS+ HD5850 1GB GDDR5
    hard diskim 320 gb asus
    power suplly: 480 watt
    arkadaşlar bu sorun bende 1 senedir var anakartımı değiştirdim sorun ondan diye düzelmedi ram ları değiştirdim gene düzelmedi ekran kartını değiştirdim hard diski değiştirdim bu parçalar değişenler yani yaklasık 3 aylık parçalar sorun acaba topraklamadan mı kaynaklanıyor dedim prizlere baktırdım normal herşey bi işlemci ve pover kaldı bilgisayarın işlem ışığı sürekli yanıyor hiç sonmeden bazan açılışda anakart simgesinde takılı kalıyor belki ram'in yerini değişirsem açılıyor açılıncada ara ara kitleniyor 1-2 dk aralarla sonra bi kitleniyor birdaha acılmıyor powerden kapatmak zorunda kalıyorum işlemci ve pover kaldı win 7 kullanıyorum xp dede aynısını yapmışdı biz çözemedik hangi parçayı değiştirsem yada format atsam en geç bir hafta içinde sorun tekrar ortaya çıkdı fanlar temiz soğutma sistemimde sorun yok lütfen yardım

• bunun benzeri bende de olmuştu. Bu forumda 5 konu gordum neredeyse bu sorunla ilgili olarak. Benim bilgisayar bayağı eski bu sorunu veriyordu. Ekran kitleniyor filan reset dusuna basıodum. Ben başka forumlardan okudum. açılışta biosu aç oradan jumper li filan bise varsa ya da snnki nasıl bilmiyorum ama bu parçalara giden voltajı filan elle ayarlama seçeneği varsa onu kullan. Ordaki değerleri en düşüğe getir. Bende ise yaradı.
  • Bir de araştırdığıma göre her parçada sorun olabilirmiş. Ama benim dikkatimi çeken güçkaynağı bide bios pili olmuştu. Dediğim ayarları biostan yaptıktan sonra hala sorun olursa bu da bir secenek.
  • yanlıs bişiy yapmak istemiyorum sistem bilgilerine göre bana izleyeceğim yolu tarif edermisin ?
  • biosta yaptığın değişiklikleri kaydetmediğin sürece bi sorun cıkmaz sanıyorum. Sen bilgisayar açılırken anakart yazısı cıktığında del e basacaksın.(bende o acıyor) sonra klavye ile okları kullanarak sağsol yapıp menülere göz gezdir. Dediğim manual seceneği zaten 1 tane yerde vardır die tahmin ediyorum. oradan da parçaların isimleri var ram g ekran kartı filan onların yanından en düsüge getir. islemcide voltaj ayarı yapıosun dierlerinde mhz cinsinden deistiriosun. Her anakart aynı olmadıgı için bisey de diemiorum. Zaten ben de anlamıyorum biostan. Beni deli etmişti takılmalar ben de bozulursa bozulsun die oynadım ayarlarla. ayarları yaptıktan sonra kaydetmen gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagansozen -- 6 Nisan 2012; 22:25:33 >
  • şöyle bi secenek de var harddiskinde de problem olabilir. Bana bi program solemislerdi tarat demislerdi hdd yi onu da deneyebilirsin. Programı hatırlamıyorum. ama google dan harddisk ile ilgili prgramlar bulabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.