Şimdi Ara

HDD'ler fazla çalışınca bir arıza vs çıkartabilir mi (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce açıldımı bu konu bilmiyorum ama hariciler fazla çalışınca arıza çıkartır mı ?

• Bir çok sabit disk üreticisi en az 3 yıl garanti verse de diskler o kadar dayanmayabiliyor, özellikle dizüstü bilgisayar sabit diskleri biraz daha kısa ömürlü ama bir bakıyorsunuz 7-8 yıldan beri kullandığınız sabit disk taş gibi çalışırken, 1-2 senelik diskiniz bozulabiliyor, biraz da şans işi galiba

harici diskler konusu ise, harici olsa da içindeki yine normal 2.5" ya da 3.5"lik normal diskler sadece çalıştığı ortam farklı
    gücünü usbden alan disklerin elektrikle ilgili sorunu olmasa da, 3.5"lik diskleri çalıştırmak için adaptör gerektiğinden yüksek akım gibi ekstrem durumlar sabit diskinize zarar verir, çalışmadığı zaman kapalı tutmak en iyisidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 19 Nisan 2010; 13:11:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: achfighter

Bir çok sabit disk üreticisi en az 3 yıl garanti verse de diskler o kadar dayanmayabiliyor, özellikle dizüstü bilgisayar sabit diskleri biraz daha kısa ömürlü ama bir bakıyorsunuz 7-8 yıldan beri kullandığınız sabit disk taş gibi çalışırken, 1-2 senelik diskiniz bozulabiliyor, biraz da şans işi galiba

harici diskler konusu ise, harici olsa da içindeki yine normal 2.5" ya da 3.5"lik normal diskler sadece çalıştığı ortam farklı
    gücünü usbden alan disklerin elektrikle ilgili sorunu olmasa da, 3.5"lik diskleri çalıştırmak için adaptör gerektiğinden yüksek akım gibi ekstrem durumlar sabit diskinize zarar verir, çalışmadığı zaman kapalı tutmak en iyisidir

teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için geçen bir arkadaşımada sormuştum böyle birşey bozulma vs durumları çalışırken yerini değiştirmeden falan kaynaklanıyormuş + dediğiniz gibi birazda şansa bağlıymış ...

• quote:

Orijinalden alıntı: FV-10

teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için geçen bir arkadaşımada sormuştum böyle birşey bozulma vs durumları çalışırken yerini değiştirmeden falan kaynaklanıyormuş + dediğiniz gibi birazda şansa bağlıymış ...

dizüstü bilgisayarların sabit diskleri sarsıntıya daha çok dayanıklıdır fakat çok fazla sarsmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: achfighter

quote:

dizüstü bilgisayarların sabit diskleri sarsıntıya daha çok dayanıklıdır fakat çok fazla sarsmamak lazım

evet fakat masaüstü bir bilgisayara takılan bir harici harddisk mesela çalışırken sarsılma vs olduğu anda arıza verme riski artmaz mı ? Şu anda bende 1TB'lık iomega harici harddisk var sarsmıyorum sabit duruyor yani gelipte bunun arıza verme ihtimali azdır herhalde değil mi ?

• TOSHİBA harici hdd kutusunda ömrü 5 senedir yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

TOSHİBA harici hdd kutusunda ömrü 5 senedir yazıyor

doğrudur ama herşey kullanıcıda bitiyor bence sen ne kadar iyi , düzgün ve güzel kullanırsan bence o kadar uzun ömürlü olur sen ne kadar kötü vs kullanırsan o kadar az ömürlü olur yanlış mıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

TOSHİBA harici hdd kutusunda ömrü 5 senedir yazıyor

doğrudur ama herşey kullanıcıda bitiyor bence sen ne kadar iyi , düzgün ve güzel kullanırsan bence o kadar uzun ömürlü olur sen ne kadar kötü vs kullanırsan o kadar az ömürlü olur yanlış mıyım ?

aynen öyle usulüne uygun kullanırsan bozulmama gibi bir durum rastlanmaz tabi elektriği saymazsak

• zaten harici hdd dediğin yedekleme için kullanılır içine yedeklerini atarsın durur bir kenarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.