Şimdi Ara

Hdd mbr arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pc de 2 adet sata 3 bağlantılı hdd vardı. Bunlar kingston 120 gb ssd + WD 1 tb sata 3. Sistem SSD de kurulu ve Windows 7.

1 tb lik hdd yi başka bir bilgisayara taktım ona ayrı bir sistem kurdum.

Fakat asıl pc de ki sistemin kurulu olduğu ssd den boot olmuyor. Windows kurtarma modundan ve ms dos tan kontrol ettim dosyalar sağlam ve windows dosyalarıda normal görünüyor. BOOT kısmıyla ilgili bilgim yok o yüzden kontrol edemedim.

Windows 7 hasar görmüş mbr kurtarma sitedeki adımları denedim ( bootsec vs ) ve bir sonuç alamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• kurtarma dvdsini takıp komut ekranına
    BootRec.exe /FixMbr
    yazıp denesenize hocam. bir umut.

boot bilgim yok derken ssd den boot seçeneğini seçmediniz mi yoksa? ilk çıkan bios ekranında boot seçeneği için hangi tuşa basmanız gerektiği yazar. onu bulun ve basın, ssdyi seçin.
  • Rabelisa kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinizi denedim ( bootrec /RebuildBcd ye kadar hepsi ) sonuç başarısız. Sistem hdd yi görüyor fakat boot edemiyor.

Aldığım hata insert proper boot device.

Kurulum dvd sinden açıp cmd den dir komutlarıyla dosyalarımı görebiliyorum hatta yedekleme dahi yapabiliyorum fakat sistem boot olmuyo bu ssd den. Biostada görebiliyor. Boot menüsünden (f11 bende) de görüp seçebiliyorum ama sonuç aynı.

Birisi bana bu saçma sapa işin mantığını açıklayabilirse sevinirim :/ Şöyle ki: Sistem ssd de kurulu ve o kaldırdığım 1 tb lik hdd tamamen depolama amaçlı ( zaten ssd nin mantığıda bu sistemi ona kurup hızlandırmak ) ve o 1 tb lik hdd den, sistemi kurduğum ssd nin mbr si mi ayrılmış? Bu nasıl mümkün olabilir :/

Yardımlarınızı bekliyorum.
  • UP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.