Arkdaşlar yeni bir harddisk aldım 160 gb fakat fakat eski harddiskimide arkdaşıma vericem. Eskisine de yeni windows kurmuştum canavar gibiydi tüm programlarım oyunlarım falan vb.. İsteğim şu yeni aldığım hardiske kolay ve güvenilir yolda nasıl eskisinin içeğiriğini windowsla beraber sanki hiç hdd değişmemiş gibi kopyalayabilirim???
Şimdiden teşekürrler.
Eski harddiskinin arkasındaki jumperı master olacak şekilde, yenisininkini de slave olacak şekilde ayarla. sonra her iki harddiski aynı ide kablosuna bağla ve bilgisayarı çalıştır. makina eski harddiskten çalışacaktır. eski harddiskteki gizli dosyaları görünür yap. ve eski harddiskteki her şeyi kopyal-yapıştır yöntemi ile yenisine yükle. Yeni harddiski çıkar. jumper ayarını tekrar master yap. artık yeni harddiski kullanabilirsin.
MBR ne olacak
Teşekürler umarım bi sorun çıkmaz...
Norton ghost kuyllan...
Arkadaşım şekilde çalışmaz. İki diski copy ile birbirine aktarman boot record gibi bazı dataları aktarmana yaramaz. Norton ghost işini görebilir ama hiç denemedim. Test ettiğim bir yöntem olarak acronis disc manager programını öneririm. Programla bilgisayarı cd'den boot ederek açabilir ve sonra disc imajını diğer diske kaydırabilirsin. Ama bu tür birşey denemeden önce mutlaka ve mutlaka yedekleme yaparsan bir aksilikte veri kaybın olmaz.
HDD imajı alan programları kullanman lazım. Bildiğim kadarıyla Norton Ghost bunların arasında en iyisi ve en çok kullanılanı, internette hakkında birçok döküman bulabilirsin
ben cafelere pc kurarken ghost yapıyorum mükemmel ve basit AMA bENİM BİLDİGİM FAT32 olacak işletim sistemi
kopoyalıycagın hard diskin imajını al norton ghost la sonra yukleyeceğini göster buna yukle dee olsun bitsin kolay gelsin...
arkadaşim, bizim kullanmış olduğumuz laboratuvardaki bilgisayarlar aynı türden olduklarından GHOST programı ile hardiskten hardiske imagesini alıyoruz. Senin problemini çözmen için GHOST programını kullanmalısın. Disk-> To Disk yaparak hardiskten hardiske kopya yapmalısın. Yalnız senin hardiskinden küçük hardisklerde olmaz. Haberin olsun. Aynı yada daha fazla olmak zorunda. Hıı yalnızca C sürücüsünün imagesini alacaksan o ayrı. Yine bu kural geçerlidir.
Acronis True Image Server Kullanımı [ Format Atmaya Son ]
Acronis True Image Server Programı aracılığı ile sisteminizin ( windowsun ) imagesini alarak tamamen yedekliyebiliyorsunuz.Daha sonra herhangi bir format atma durumunda format atmaya ihtiyaç duymaksızın program aracılığı ile yedeklemiş oldğunuz imageyi 1 kaç dakikada yüklediğinizde bilgisayarınız o sizin kurdunuz ilk haline olduğu gibi dönüyor..Size tavsiyem ; Bilgisayarınıza format attıktan sonra istediğiniz ve genelde kullandığınız programları vs sisteminize kurun..Driverslerinizi tanıtın eksiksiz bir windows olsun.En sonunda burada verdiğim programı kurup aşağıda anlattığım şekilde İmagesini alıp sisteminizi yedekleyin..!Bu image alma işlemini bir kere yapmanız yeterli , ondan sonra her türlü sorunda bu program aracılığı ile tüm virüs,trojen,yavaşlama,spyware vs vs sorunlarınızda hemen sistem yedeğini 5-10 dk kurarsınız..Format atmaktan bir nevi kurtuluyorsunuz..Ve tek tek drivers kurmaktan..10 Dk ya sisteminiz olduğu gibi hazır oluyor..!Şimdi buyrun , hep beraber programın gnel kullanımını beraber yapalım
Acronis True Image Server v8.0.937 Download [ Flashget Kullanınız ]
SERİAL : 7LDNB-Q7F39-6XM2E-RG2UD-3HHAE
Program Tanıtım Sayfası
Boyut : 27.91 MB
Programı ilk çalıştırdığınızda size Boot CD/Kurtarma Cd si oluşturmak isteyip istemediğini soruyor.Biz her ihtimale karşı Kurtarma / Boot Cd mizi oluşturalım.Bunun için aşağıda resimde göstermiş olduğum 1 no'lu alandaki kutucuğu işaretleyip 2 no'lu alandaki Next > butonuna tıklıyoruz.
Resimde Gösterildiği Şekilde Full version kutucuğu seçili iken Next > Butonuna tıklıyoruz.
Kurtarma CD mizi oluşturmak için CD-RW mize boş cir CD takalım ve Resimdeki gibi CD-RW mizi seçip Next > Butonuna tıklayalım..Eğer image alacağımız disc alanımız çok küçükse ve CD-RW miz yoksa disket sürücüsüne boş bir disket koyup , programdan disket sürücüsünü seçip Next > Butonuna tıklayınız.
Son olarak Finish butonuna tıkladığımızda Kurtarma / Boot CD miz hazır demektir.Her ihtimale karşı bu CD mizi saklayalım.
Şimdi karşımıza gelen ekranda OK butonuna tıklayarak bilgisayarımızın yeniden başlamasını sağlayalım.
İMAGE ALMA ( YEDEKLEME )
Şimdi gelelim komple windowsumuzu nasıl yedekleyeceğiz?Bilgisayarımız az önceki işlemde yeniden başladı..Şimdi programımı tekrar çalıştırıyoruz.Resimde gösterilen Create Image butonuna tıklayalım.
Next > Butonuna Tıklayınız.
Resimde gösterildiği gibi işletim sistemimizin seçili olduğu Sürücüyü seçip Next > Butonuna Tıklıyoruz.
Resimde gösterildiği şekilde OK butonuna basarak kutucuk işaretli iken onaylıyoruz.
Resimde gösterildiği şekilde diğer sürücünüze sisteminizi yedekleyeceğiniz bir klasör açınız.Daha sonra resimdeki rakam sıralamasını takip ediniz.Klasörü seçip , 2 no'lu alana tıklayıp sonrasında Next > Butonuna Tıklayınız.
Resimde gösterildiği şekilde Create the full backup image archive kutucuğu işaretli iken Next > Butonuna Tıklayınız.
Automatic kutucuğu işaretli iken Next > Butonuna Tıklayınız.
Uygun olan Normal i seçip Next > Butonuna Tıklıyoruz.
Resimde gösterilen password yazılı alanlara isterseniz şifre verebiliyorsunuz.Eğer şifre vermek isterseniz 2 boşluğada aynı şifreyi yazmalısınız.Ama bence buna hiç gerek yok..Benim gibi şifre vermek istemesseniz direkt Next > Butonuna Tıklayınız.
Next > Butonuna Tıklayınız.
Son olarak İmage Alma işlemini başlatmak için Proceed Butonuna Tıklayınız.
Hızlı bir şekilde windowsunuzun İmage Alma İşlemi başlayacak.Bu esnada hiçbirşey yapmayınız.İşlem Bitene kadar bekleyiniz.
Aşağıdaki resimdeki gibi gelen uyarı herşey yolunda demektir ve OK butonuna bastığınızda artık İmage Alma işlemi sona ermiş demektir.Yani belirttiğiniz klasör içinde sisteminiiz yedeklediniz.Bu yedek bize hep lazım olacak.
İMAGE YÜKLEME
Diyelimki image aldınız ve sisteminizi yedeklediğiniz.Harddisciniz C ve D sürücülerindne oluşuyor.Daha önce anlattığım şekilde D sürücüsüne sisteminizin temiz ve kurulu halini yedeklediniz.Aradan belirli bir süre geçti ve sisteminiz gitgide yavaşladı , trojen,virüs,spyware tarzı şüphelerinizde var.Format atma ihtiyacı duyuyorsunuz.İşte 5-10 Dk da aşağıda anlatacaklarım sizi bu dertlerinizden kurtaracak.Şimdi almış olduğumuz İmageyi ( Yedek ) Acronis Programı yardımıyla yükleyelim.
İmage Yükleme için programı çalıştırıp Restore Image Butonuna çift Tıklıyoruz.
Next > Butonuna Tıklıyoruz.
Aşağıda resimde göstermiş olduğum gibi 1 no'lu alandan daha önce almış olduğumuz image dosyasını seçip 2 no'lu alandaki Next > Butonuna Tıklıyoruz.
Aynen resimdeki gibi işaretleyip Next > Butonuna Tıklayınız.
Resimdeki Gibi ilgili kutucuğu işaretleyip Next > Butonuna Tıklayınız.
Bu esnada bekleyiniz.
Yüklemek istediğiniz sürücüyü seçiniz.Burada windowsumuz C sürücüsünde kurulu olduğu için C Sürücüsünü seçip Next > Butonuna Tıklıyoruz.
Karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran gelecek.Resimde gösterildiği şekilde Reboot Butonuna tıklıyoruz.Bu esnada bilgisayarımız yeniden başlayacak.
Bilgisayarımız yeniden başladığında dos modunda çalışacak.Sonrasının resmini çekemiyorum ama birkaç işlem var.O işlemlerde aynen resimde anlattıklarımın aynısı..Bir nevi image yüklemenin tekrarını dos modunda tekrar yapmış oluyoruz.Next> şeklindeki butonları takip ederek işlemi sonuçlandırıyoruz.
ÖNEMLİ DİPNOT : Dos modunda image yüklerken Kesinlikle yarısında Cancel diyip işlemi durdurmayınız.Eğer Cancel derseniz sisteminizdeki bilgileri komple kaybedersiniz.Format atsanız bile bilgisayarınız açılmaz.FDisc atmanız gerekir.
ben de bu programı dededim gerçekten kolay bir program.bilgisayarımın çökmesinden artık korkmuyorum.tanmamıyla bir yedek aldım...........
Ghost lamayı dene windows kurmana gerek yok tüm programlarını daha doğrusu hdd ni birebir kopyala.Tavsiyem.Tek bir ghost disketiyle işini halledebilirsin.
Disk SATA ise arkadaşların yazdığı gibi Acronis kullanman gerek, zira Ghost'un SATA desteği yok.
harddiskleri takarkn sıraya uygun tak.. yoksa yeni harddiskteki sürücülerle senin anakartınki bir olmayabilirki büyük bir ihtimallede öyledir.. yani windows'u eski harddiskinden çalıştır..
ben acronisi denedim ne diyeyim çok memnun kaldım.bilgisayarıma format attımadan önce acroisle yedeğini aldım.format attım ve acronisle bilgisyarı eskisi gibi yaptım.ama önerilen temiz bir wim-ndovs tan sonra bu işlemi yapmak ondan sonra format atmak,sürücüleri tek tek tanıtmak gibi şeyler yok 10 dakikada bilgisayar cillop gibi.acronis ghosttan daha iyi.ghost ta bir türlü boot cd haırlayamadım ama acroniste bunu daha programın kurulumunda yaptırıyor.istersen programı kurduktan sonrada hazırlaya bilirsin.ben ce harika bir program......
Bence de Acronis oldu arayüz ve kullanımı çok basit.