Şimdi Ara

HDD nasıl yedekletirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş yeri pc hdd elektrik veya diğer işletim sistemi vs. sorunlarından dolayı arada hdd yakmakta ve 3 yılda 10000 tl masraf oldu veri kurtarımı vs için bunun için öneriniz ne olur pc ye bağlanan yedekleme cihazı alırsakda hangisi önerisiniz.

• ups alın
  • ZYXEL NSA-325V2 (ÇİFTDİSK 8TB DESTEK) NAS DEPOLAMA ÜNİTESİ

bunlar nasıl bilginiz var mı?
  • ups alın

ups cihazını elektrikden dolayı diyorsanız 3 kw pc için mevcut ama onda bile elektrik kesintileri bazen gece 12 1 de kesiliyor haberimiz olmadığından pc ye zarar veriyor buda hdd zarar görüyor.
  • byvatan B kullanıcısına yanıt
    Bahse mevzu yanan diskler pc içindeyse bilgisayarı kapatabilen upsler tercih edilmeli. Yok pcler sürekli açık kalmak zorundaysa upsler upgrade edilmeli. Nas boxta alsanız yine elektrik kesileceği için değişen pek bişey olmayacak derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Bahse mevzu yanan diskler pc içindeyse bilgisayarı kapatabilen upsler tercih edilmeli. Yok pcler sürekli açık kalmak zorundaysa upsler upgrade edilmeli. Nas boxta alsanız yine elektrik kesileceği için değişen pek bişey olmayacak derim ben.

raid özelliği olduğu için hdd bozulsada diğeri sağlam kalacaktır. Bugün Windows çökmüştü yedekleme hdd birisine zarar vermiş ama Allahtan diğer hdd sağlam kalmış yedeklemeyi yedekleme hdd görememiş ana hdd gitse veri gitmişti masraf 4000 tl olacaktı ama nas cihazındaki raid özelliği bu işi çözmez mi?
    Nas bozulursa kesintide?

• benim en cok masrafım veri kurtarmada oluyor. cihaz yansa veya hdd 2 tane nas da birisi sağlam olacaktır her daim veya nas bozulsada cihazı yenilersin yenileme ücreti bile veri kurtarmadan ucuz değil :)
    O zaman 4 disk destekli nas kutu alıp raid 1 yapılacak. Ama voltaj dalgalanması veya kesintide bu kutu disklere zarar verir mi verirse ne kadar verir kaçı hasar görür onu kestiremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: extra34

O zaman 4 disk destekli nas kutu alıp raid 1 yapılacak. Ama voltaj dalgalanması veya kesintide bu kutu disklere zarar verir mi verirse ne kadar verir kaçı hasar görür onu kestiremiyorum.

güvenlik kamerası ve pc için 3 kW online ups var ve pc uykun moduna girdiğinde elektrik kesintisinden etkilenmiyor hddd tamamen çalışması durduğundan ama diğer türlü çalışması dur7umunda elektriği 30 dk sağlayabiliyor ups ve sabit 220 v elektrik gelmekte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.