Şimdi Ara

HDD Problemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sitede yeni sayılırım , takip ediyorum fakat üye olmamıştım hiç kısmet bugüneymiş.. Problemimi anlatayım..

P4 1,6 1 gb ram 128 mb ge force fx 5200 ekran kartı creative ses kartı + 40 gb ide hdd + 160 gb ide hdd + 500 gb usb hdd + 40 gb ide hdd + 80 gb ide hdd 'm var.. Donanımım bunlar

Yanlız en sonda yazdığım 40 ve 80 gb disklerim şu anda takılı değiller..

Problem şu ;

H : sürücüsü 160 GB İDE hdd alalı 1 hafta oldu içinde müzik dinlerken tekrar H deki bi dosyaya sağ tuş yapıldığı zaman şarkı cıııırrrt die sesler çıkartıyor makina 1-2 sn kasıyor.

Gene aynı şekilde H de bi şarkı çaldığım zaman C de sağ tuş yapınca çatır çatır çalışıyor.

C den bi müzik çalıp H de sağ tuş yaptığımda tekrar cııırrtt die ses çıkartıyor..

Yeni bir Power Supply ile denedim (2 tane NoName power supply)

Daha önce böyle bir problemle karşılaşmış olan vs. varsa yada fikri görüşü olan var ise yardımlarınızı bekliyorum..

Şimdiden teşekkürler

İyi çalışmalar...

• Bu problemin sebebi , ULTRA-DMA ayarları olabilir. U-DMA modu, İDE sürücüler için oldukça büyük öneme sahiptir.

Anladığım kadarıyla anakartta 2 ide yolu var ve 4 adet disk bağlıyorsunuz. Bu tür durumlarda anakartınız, U-DMA erişimini tüm ide diskler için aynı anda açamaz diye biliyorum. Hatam varsa, bu konuyu iyi bilen arkadaşlar beni uyarsın.

Bios' tan ( yada windowstaki DİSK YÖNETİMİ bölümünden ) harddisklerinizin özelliklerine girip, DMA modlarına bakın. Burada "DİSABLED" yada "SALT-PİO MODE" yada buna benzer bir şey yazıyor mu? Eğer yazıyorsa bunu değiştirmeye yada ENABLED yapmaya çalışın. ENABLED yerine 3, 4, 5, 6 gibi değerler varsa bunları tek tek denemek de gerekebilir.
  • Teşekkür ederim deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.