Taşınabilir Hdd yi, usb to type c aparatıyla telefona bağlayayım dedim, hdd görmedi, sonra çıkarıp bilgisayara bağlayınca, hdd işareti "bilgisayarım" kısmına gelmedi, disk yönetimine girdim üzerinde raw yazıyor, biçimlendirip ntfs dönüştüreyim dedim fakat kaç tane program, kaç tane yol (diskpart falan) denediysem bir türlü olmadı "Biçimlendirme tamamlanamadı" diye hata verip duruyor. Var mı bir çözümünüz benim için? |
Hdd Raw Oldu
-
-
list volume yap bir görelim..
-
Geçmiş olsun çok sıkıntılı bir işlem. Üst üste format atmayın, eğer değerli bilgileriniz varsa recuva tarzı bir programla kurtarmayı deneyin
Dipnot: Diskte donanımsal bir arıza olmadığını var sayıyorum
-
Download | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org) içerisinde bir sürü hdd için program var.
-
@haykoatmaca Cmd, diskpart yazıp resim mi çekeyim? Tam olarak anlamadım.
@robotica Teşekkürler. Yok, o açıdan sıkıntı yok, çünkü önemli olan dosyaları ben 3, 5 hdd diskte barındırıyorum, birisine böyle birşey olursa diye. Şu an için amacım diski tekrar aktif hale getirmek, zannedersem donanımsal bir sıkıntısı yok, kendini korumaya almış gibi sanki. Biçimlendirme kabul etmiyor, bir biçimlendirsem sorun çözülecek gibi.
@potti34 Teşekkürler, bir deneyeyim.
-
raw disk sorununu disk partition ile cmd üzerinden halledebiliyor olman lazım. yapamıyorsan eğer, cmd'yi admin ile başlatıp dene. olmuyorsa yine, yani ya sen yapamıyorsundur ya da disk ayvayı yemiş olmalı. ayvayı yering şarabı geldi aklıma şu an.
c:\windows\system32\diskpart
diskpart>listdisk
disk 0 online
disk 1 online
disk 2 online
disk 3 online
diskpart>select disk 3
disk 3 isnow the selected
diskpart>list volume
volume 1 ntfs
volume 2 raw
volume 3 ntfs
diskpart>select volume 2
volume 2 is the selected volume
diskpart>format fs-fT32
100 PERCENT COMPLETED
diskpart> successfully formatted the volume.
bunlar olmuyor diyorsan eğer, bu sefer alayını silmeye çalış çünkü; system dosyaları yani silmeye çalıştığın völüm ya da partition her neyse, diskin diğer bir bölümü ile bir ilişkisi devam ediyor olabilir. bunun için de ilave komutları kullan: list partition, select partition ve delete partition x gibi.
-
Ayvayı yering 😂😂😂😂😂😂😂😂
Perth'te yaşayan bir arkadaş harbiden getirdiydi şişelerini saklarım ehehehe
Neyse konuya donelim, benzeri bir durum laptopa taktığım 2. HDD nin başına geldi, ne yaptıysam olmadı. En son recuva ile verileri kurtarıp gparted ile Ubuntu üzerinden formatladim, hala 2. disk laptopta :)
Konu sahibi kardeş, Ubuntu live ile denesen ya hakikaten gparted uygulaması çözüm olabiliyor
Dipnot: ilk olarak ext4 formatlamaya çalış. Başarılı olursan ne ala, Windows diskini görecektir
Ama orada da olmuyorsa arka arkaya deneme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X