Şimdi Ara

HDD Reset atıyor YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC gayet düzgün açılıyor. Aradan bir kaç saniye veya dakika geçiyor ki HDD reset atıyor. Yani tamen duruyor. Sonra yeniden çalışmaya başlıyor. Örneğin klasörlerde gezerken aniden kasadan bir ses geliyor. 1-2 saniye hdd de gezinemiyorum. Bu sorun bazen arka arkaya 5-10 saniyede bir Bazen ise aradan yaklaşık 10 dk geçtikten sonra oluyor. Kasa yı 2 yıldır sorunsuz çalışıyordu ne oldu anlayamadım. Bu arada HDD 250gb sata2 WD

Ben PSU dan şüpeleniyorum. Ancak sorunu tam anlamadan psu almak da istemiyorum. Yani sorun hdd de olabilir mi?

Sistem

Everest 400watt psu
    Pentium D 3.00ghz
    2x1 kingston 667mhz ram
    250gb sata2 WD hdd
    Asus P5LD2-SE anakart

Yardımlarınızı bekliyorum

• merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. HDD nizi kullanırken Windows Görev yöneticisini çalıştırıp Performans sekmesine bir bakın.HDD niz aşırı CPU tüketimi yapıyor mu diye.Performans normalse size tavsiyem HDD üreticinizin web sayfasında HDD test programlarını indirip HDD nizi öncelikle bir test edin.

Kolay gelsin
  • oncellıkle psunuzu deıstırın.gercek deger veren bı psu takın.bana kafa vuruyo gibi geldi.garantı varsa garantıye garantı yoksa cope.gecmıs olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinTasci

oncellıkle psunuzu deıstırın.gercek deger veren bı psu takın.bana kafa vuruyo gibi geldi.garantı varsa garantıye garantı yoksa cope.gecmıs olsun.

baanada kafada sorun war gibi geldi çok gidip gelirmi elektirikler sizde
  • Hdd takılınca gelen ses tık tık biçiminde bir sesmi? yoksa ilk açılışta gelen ciuuvv biçiminde bir sesmi?
  • BENDE DE BENZER Bİ SORUN VAR ARKADAŞLAR..ARKADAŞIM HDDYİ DÜŞÜRDÜ TABİKİ KUTUSU VARDI DVD İÇİN KULLANIODUK..SONRADAN TIKTIK DİE SESLER GELMEYE BAŞLADI ŞİMDİ DE FORMAT YETMİYOR.NE MAVİ EKRANDAN NE NORMAL WİNDOWSTAN BENM HDD DE WD 250 GB SATA..SİZCE NE YAPMALIYIM???(2.Bİ HDDM OLDUĞU İÇİN ONUNLA İDARE EDİORUM..

KOMUT SİSTEMİNDE DE ''DOSYA SİSTEMİ TÜRÜ RAW.
    BU BİRİM ÜZERİNE KULLANMAK İSTEDİĞİNİZ DOSYA SİSTEMİNİ BELİRTMEK İÇİN /FS ANAHTARINI KULLANIN YAZIYOR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soad_sefa -- 14 Şubat 2009; 11:11:14 >
  • Hayır arkadaşlar HDD resmen duruyor ya. Tık tık sesler zaten geliyordu. Bu pc yi kapatınca hdd nin durma sesi. Zaten 1-2 sn sonra hemen yeniden çalışıyor. Örneğin belgerimdeyim. HDD duruyor. Hiç bir klasöre giremiyorum. klasöre tıklıyorujm hdd yeniden çalışınca giriyor. HDD nin garantisi var. Ancak kafama takıldı. Güç mü yetmiyor da hdd duruyor?
    Eğer öyleyse neden 2 senedir değil de şimdi?
    Ekran kartı zaten 6200tc pasif soğutuculu. Bir tek işlemci fanını çalıştırıyorum dvd-rom u söküyorum. Gene aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorununuz hdd gibi.
    hdd durma olayı benim external da oluyordu.artık oda rahmetli
  • quote:

Orjinalden alıntı: eeerdem

Hayır arkadaşlar HDD resmen duruyor ya. Tık tık sesler zaten geliyordu. Bu pc yi kapatınca hdd nin durma sesi. Zaten 1-2 sn sonra hemen yeniden çalışıyor. Örneğin belgerimdeyim. HDD duruyor. Hiç bir klasöre giremiyorum. klasöre tıklıyorujm hdd yeniden çalışınca giriyor. HDD nin garantisi var. Ancak kafama takıldı. Güç mü yetmiyor da hdd duruyor?
    Eğer öyleyse neden 2 senedir değil de şimdi?
    Ekran kartı zaten 6200tc pasif soğutuculu. Bir tek işlemci fanını çalıştırıyorum dvd-rom u söküyorum. Gene aynı.

güç sorunu anlaşılan tamamen kapandığına göre, everest uzak durulması gereken bir psu dur. sorun buda olabilir, imkan varsa farklı bir psu ile denersen olay netleşebilir.

2 sene sorunsuz çalışması bundan sonra everestin sorunsuz gideceği anlamına gelmez.

• bende de aynı sorun var arkadaslar.
    ekran kartını degistirip format attıktan sonra oldu. herzaman olmuyor ama gonde 2 3 sefer oluyo. acaba psu dan mıdır?
  • ARKADAŞLAR BENİM HDD DE RESET ATIRIYOR BILGISAYARA BİLGİSAYARI BAŞLATIYORUM WINDOWSU NORMAL OLARAK BAŞLAT EKRANINA GELMEDEN PC KAPANIYOR VE BEN EN SON PC SORUNSUZ ÇALIŞIRKEN HİZMET AYARLARI VE MSCONFİG VE SİSTEM YAPILANDIRMA AYARLARINI BOZMUSTUM BU AYARLARI NASIL GERİ DÖNDÜREBİLİRİM VE BİLGİSAYARI BASKA TARIHE GERİ ALAMIYORUM BİDE BİOS PİLİNİDE ÇIKARTMİŞTİM BAŞKA TAKMIŞTIM BENİM ANLADIĞIM KADARIYLA MSCONFIG VE HİZMETLER AYARINA GİRMİSTİM EN SON O AYARLARI BOZMUŞTUM YARDIM EDEBILECEK VARMI COK HEMDE ÇOK ACIIIIILLLLLLL @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetblack5454 -- 27 Haziran 2020; 18:50:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmetblack5454 A kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatmışsınız ancak yardım etmeye çalışalım
    Eğer sistemsel bir sorun yoksa ve bios pilini çıkartıp bios ayarlarını da resetlediyseniz, sorun güç kaynağından da olabilir.
    Eğer kasada ekstra kasa fanı ve cd-rom sürü parçalar varsa, bunların güç bağlantılarını söküp bi deneme yapmanızı tavsiye ederim.
    Eğer sorun düzelmiyorsa ve windows ayarlarını kurcaladıysanız, bilgisayarı güvenli modda açaraz çözüm ayarları eski haline getirebilirsiniz.
    Eğer buda işe yaramıyorsa, format atmanız gerekiyor olabilir

• Ahmetblack5454 A kullanıcısına yanıt
    En temizi format atmak tabi çok önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olarak.. Sorun geçmiyorsa arıza donanımsal olabilir.
  • İhtimaller

Hdd bad sector veya servis alanı hasarı %80
    Hdd power - Sata kablo veya bağlantı yerlerinde temassislik.
    Anakart Sata portu problemi
    PSU

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.